Στη ζωή μας υπάρχουν στιγμές που ξεκάθαρα μοιάζουν με στιγμιότυπα από ταινία. Η αλήθεια είναι πως οι ταινίες είναι μια αποτύπωση της πραγματικότητας, απλώς με λίγο διαφορετικό τρόπο. Άλλες φορές η αποτύπωση είναι ωμή, άλλες κωμική, άλλες δραματική, άλλες απλώς συναρπαστική. Αν η ζωή σου ήταν ταινία, σε ποια κατηγορία θα την έβαζες; Όλα όσα συναντάμε καθημερινά αποτυπώνονται συχνά στη μεγάλη οθόνη. Φιλίες, έρωτες, χωρισμοί, περιπέτειες. Όλα. Μπορεί να λέμε πως κάποια πράγματα ανήκουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά η αλήθεια είναι πως εκτυλίσσονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο -κάποιες φορές ακόμα πιο ευφάνταστα- μπροστά στα μάτια μας. Για να γίνουμε όμως συγκεκριμένοι, ας δούμε κάποια πράγματα που μας απασχολούν όχι μόνο εμάς αλλά και τους ήρωες της μεγάλης οθόνης.

 

1. «Πώς θα εξελιχθώ επαγγελματικά»

Υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει την ταινία “The devil wears Prada”; Βλέπουμε πως στην αρχή επικρατεί η στάση του σκληρού εργοδότη, αλλά τα πράγματα μπορούν να πάρουν εντελώς διαφορετική τροπή. Πολλές ταινίες πραγματεύονται σχέσεις μεταξύ συναδέλφων, προβλήματα και ανησυχίες στο εργασιακό περιβάλλον και αποτυπώνουν στις σκηνές τους θέματα που μας απασχολούν καθημερινά και στα οποία καλούμαστε να βρούμε λύσεις.

 

2. «Μπορώ να βγω απ’ το frienzone;»

Η ταινία “My best friend’s wedding” είναι μια από τις πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό όταν θέτουμε τη συγκεκριμένη ερώτηση. Κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε πως ποθούμε το φιλαράκι, πως θα θέλαμε να έχουμε μαζί του κάτι περισσότερο. Πότε δεν είναι αργά να το προσπαθήσουμε και να δείξουμε τι αισθανόμαστε, απλώς κανείς δε μας εγγυάται ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως τα έχουμε στο κεφάλι μας.

 

3. «Αν ξεκινήσει χαλαρά, καταλήγει σε σχέση;»

Το “Friends with benefits” είναι η τρανή απόδειξη πως ναι, μπορεί και να καταλήξει. Πόσες φορές έχει τύχει να θέλουμε κάτι περιστασιακό στην αρχή και στην πορεία να ανακαλύπτουμε πως υπάρχει τέτοια χημεία με το πρόσωπο που να καταλήγουμε σε κάτι παραπάνω; Γενικά, μην αποκλείεις τίποτα, μα κράτα κάποιες φορές μικρό καλάθι.

 

 

4. «Υπάρχει άραγε αληθινός έρωτας;»

Το “Notebook” έρχεται να δώσει απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα που μας απασχολεί μέσα από έναν μεγάλο έρωτα, που αποδείχτηκε αληθινός και τα κατάφερε παρά τις δυσκολίες που στάθηκαν εμπόδιο στον δρόμο του. Το θέμα είναι να πιστεύουμε ο ένας στον άλλον και να μην τα παρατάμε ακόμα κι όταν οι συνθήκες δε μοιάζουν ιδανικές.

 

5. «Μπορεί μια φιλία να κρατήσει για πάντα;»

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αξία της φιλίας είναι η ταινία “Bridesmaids”. Πολλές φορές κάποιος καλός μας φίλος έχει ήδη βάλει σε μια σειρά τα πράγματα στη ζωή του, ενώ στη δική μας επικρατεί ένα χάος. Εκεί, διάφορες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μας, αλλά αυτό που θα νικήσει στο τέλος είναι η αγάπη για τον άνθρωπο που είναι για μας δεύτερη οικογένεια.

 

Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα ταινιών που πραγματεύονται καθημερινές μας ανησυχίες. Μπορεί εμείς τα βλέπουμε όλα πολύ σοβαρά, χαλαρά ή γενικά να μη δίνουμε τόση σημασία, αλλά αν στο τέλος της ημέρας κοιτάξουμε τα πράγματα σαν εξωτερικοί παρατηρητές, μπορούμε να βρούμε τις λύσεις που ψάχνουμε. Το θέμα είναι να θέλουμε να δούμε κι εμείς τη ζωή σαν ταινία, στην οποία θα είμαστε οι πρωταγωνιστές, δίνοντας τη δική μας εκδοχή σε ό,τι συμβαίνει.

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σία Πέρση
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.