Καθώς περνούν τα χρόνια, έχοντας αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες, μέσω των επιτυχιών ή αποτυχιών μας, καταλαβαίνουμε πως ο τομέας των ερωτικών μερικές φορές δε χωρά υποχωρήσεις. Έχοντας πληγωθεί ανεπανόρθωτα από λόγια που δεν είπαμε ή είπαμε και δεν εννοούσαμε, από ιστορίες που μας είπε κάποιος άλλος, από προσδοκίες και ελπίδες που αναπτύξαμε για άτομα που στο τέλος δε μας βγήκε μαζί τους, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να γίνουμε κάπως πιο κάθετοι και να έχουμε στο μυαλό μας πάνω κάτω τι ζητάμε.

Το σημαντικό είναι να είμαστε ξεκάθαροι στον έρωτα. Να λέμε αυτό που θέλουμε εξ αρχής, χωρίς υπεκφυγές. Αυτό είναι το πιο τίμιο που μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν εφαρμόζεται από όλους σε όλες τις περιπτώσεις. Κάπως έτσι, το υποψήφιο ταίρι, θα το σκεφτεί αρκετά πριν ανοιχτεί και εκδηλωθεί, μιλώντας για όσα πραγματικά τριγυρνάνε στο κεφάλι του. Φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των μπερδεμένων, των «πραγματικών» μπερδεμένων. Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή.

Έστω ότι γνωρίζουμε έναν άνθρωπο και έχει κάτι που μας τραβάει. Αυτό διαφέρει στον καθένα. Για άλλους μπορεί να είναι η επικοινωνία, για άλλους το χιούμορ, η κόντρα, η τρυφερότητα. Μπορεί να μην έχουμε συνειδητοποιήσει τι θέλουμε απ’ το συγκεκριμένο άτομο, τι περιμένουμε απ’ τη σχέση που πρόκειται να αναπτύξουμε μαζί του. Μπορεί πάλι να έχουμε ακριβώς κατά νου το ιδεατό για μας σενάριο. Έστω τώρα ότι το πρόσωπο ξεστομίζει την ατάκα «δεν ξέρω τι θέλω, αλλά για κάποιο λόγο με ελκύεις». Αυτό που σκεφτόμαστε αρχικά είναι  πως μια χαρά ξέρει τι θέλει, απλώς δε θέλει να μας το πει. Με μια δεύτερη σκέψη, τα σενάρια στο μυαλό δίνουν και παίρνουν. Είναι όντως έτσι τα πράγματα ή η ατάκα αυτή είναι ένας εξαίρετος τρόπος ν’ αποφύγεις διακριτικά τη δέσμευση;

Βέβαια, το ότι κάτι μπορεί να μας τραβάει σε ένα άτομο, δε σημαίνει και ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι μαζί του. Είτε αυτό λέγεται σχέση, είτε φάση, είτε ερωτική επαφή. Υπάρχουν κάποιοι που σε περιόδους της ζωής τους δεν πολυκαίγονται κιόλας και βλέπουν τα πράγματα χαλαρά και ρεαλιστικά, αφήνοντας τον χρόνο να δείξει πού θα καταλήξει μια κατάσταση και μη κάνοντας σχέδια εκ των προτέρων. Το να μη γνωρίζεις ούτε κι εσύ τι θέλεις κάποιες φάσεις είναι φυσιολογικό. Αυτό συμβαίνει συχνότερα μετά από έντονα συναισθηματικά φορτισμένες φάσεις, όπως μια καψούρα, μια απώλεια, ένας χωρισμός. Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μη δημιουργούμε ψευδείς ελπίδες σε κανέναν με τη συμπεριφορά μας ή με τον τρόπο που τον φλερτάρουμε, γιατί εκεί όντως δίνουμε την εντύπωση πως θέλουμε να αποφύγουμε τη δέσμευση με το συγκεκριμένο άτομο (εκτός κι αν όντως αυτό θέλουμε να πετύχουμε).

Οπότε, αν κάποιος σου πει εξαρχής πως δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα του πώς έχουν τα πράγματα σε σχέση με σένα, δύο οι επιλογές σου. Ή δίνεις χρόνο να τα ξεμπλέξει και να βγάλει την άκρη του ή λες ευχαριστώ και πας παρακάτω. Δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις για τίποτα σε σχέση με τον έρωτα. απλώς εμείς έχουμε την ανάγκη να τα βάζουμε όλα σε κουτιά, στην προσπάθειά μας να πληγωθούμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Ας χαλαρώσουμε λίγο κι ας το απολαύσουμε!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σία Πέρση
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.