Μες στις σχέσεις υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί για να πετύχει το τέλειο δίδυμο. Γιατί, για να έχει επιτυχία μια σχέση, πιστεύουμε πως πρέπει  να υπάρχει κι η απόλυτη χημεία. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Οι σχέσεις είναι πολύ περίπλοκες, αν και αυτή η περίπτωση δεν είναι εκτός συναγωνισμού. Ναι, μπορεί να υπάρξει η απόλυτη χημεία, ασχέτως αν είναι εύκολη η διαδικασία. Αλλά το θέμα που θα αναφέρουμε σήμερα, αφορά τις σχέσεις μεταξύ δύο άκρων.

Συνήθως, όταν ένας χαλαρός κι ένας αγχώδης τύπος συναντιούνται, τότε το πράγμα μυρίζει μπαρούτι. Είναι τα δύο άκρα αντίθετα. Λένε πως τα ετερώνυμα έλκονται, αλλά στον έρωτα δεν ισχύει και τόσο αυτή η θεωρία. Η πραγματικότητα είναι αρκετά δυσκολότερη, αν και δεν είναι όλα δυσάρεστα σ’ αυτή. Πολλοί λένε πως είναι «δύσκολος» ο συνδυασμός αυτών των δύο ανθρώπων και δεν έχουν άδικο. Ή θα καούν από το πάθος ή θα βάλουν φωτιά στο σπίτι. Βέβαια, μπορεί όντως να καταφέρουν να μην το πάνε και τόσο άσχημα. Μπορεί να αργούν να βρουν τις ισορροπίες τους δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, αλλά όταν -κι αν- αυτό συμβεί, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.

Όσον αφορά στα αρνητικά, ο ένας μπορεί ακόμη και να βλάψει τον άλλον. Κι όλα έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές οπτικές γωνίες που βλέπουν το καθετί. Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα γίνονται αιτία για ένα μικρό (ή και μεγάλο) καβγά. Ο χαλαρός ζει με τη φράση «χαλάρωσε και λίγο» κι ο άλλος με την πρόταση «δε σε νοιάζει τίποτα».

Έτσι είναι και με την εκδήλωση των συναισθημάτων τους. Ο χαλαρός εκφράζεται διαφορετικά. Δε θα είναι εκρηκτικός με τις δηλώσεις αγάπης του, όπως θα ήθελε ο άλλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν εκφράζεται. Απλά δεν είναι τόσο εμφανές, μιας κι ο αγχώδης κοιτάει τις λεπτομέρειες και χρειάζεται την επιβεβαίωση πως όλα είναι καλά. Αυτός που είναι χαλαρός, μπορεί από την άλλη να δέχεται έναν καταιγισμό συναισθημάτων, που πολλές φορές αδυνατεί διαχειριστεί. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα κι οι δύο ζητούν και δίνουν προσοχή με τον τρόπο τους.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα όσον αφορά στο κακό που μπορεί να κάνει ο ένας στον άλλον. Αλλά μην ξεχνάμε και την άλλη πλευρά. Αυτά τα έντονα συναισθήματα εκ μέρους του αγχώδη (κι όχι μόνο), μπορεί να είναι η αφορμή για να διορθωθούν πολλά ή να είναι αυτά που θα ενώσουν το ζευγάρι σε δύσκολες στιγμές. Ο χαλαρός πάλι, μπορεί να προσφέρει την ηρεμία και τη λογική που χρειάζεται μια σχέση, όταν τα πράγματα σκουραίνουν. Και κάπως έτσι, η ισορροπία ανάμεσα στο ζευγάρι έρχεται κάποια στιγμή και μάλιστα μέσ’ από διαδικασίες που δε θα το περίμενε κανείς.

Μιας και μιλάμε για ισορροπία, να υπενθυμίσουμε πως το ζευγάρι αυτό, δεν είναι και τόσο εύκολο να τη βρει. Αλλά καθώς περνά ο καιρός κι ο ένας μαθαίνει τον άλλον, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα, ο καθένας μαθαίνει πού να δίνει βάρος κι η ζυγαριά γέρνει λιγότερο. Κάπως έτσι, μπαίνουν τα όρια κι αποκαθίσταται η ισορροπία. Το μόνο που χρειάζεται κι από τις δύο πλευρές είναι χρόνος κι ο ένας να μπαίνει στη θέση του άλλου (και όχι μόνο σ’ αυτήν τη σχέση φυσικά). Όταν υπάρχει κατανόηση, διάλογος κι υπομονή μες στη σχέση, αποφεύγονται άπειρα προβλήματα και μπελάδες.

Η αλήθεια είναι πως όταν βρίσκεις τον άνθρωπο που σ’ ανάβει κι εγκεφαλικά και στην ψυχή, καλό είναι να αφήνεις τους εγωισμούς στην άκρη, μαζί με όλες αυτές τις χαλαρές και τις αγχώδης συμπεριφορές και να βλέπεις τι μπορείς να κάνεις για το κοινό καλό. Αν σκεφτείτε κι οι δύο μ’ αυτήν τη συχνότητα, ακόμα κι αν είστε δύο άκρα αντίθετα, θα βρείτε τον τρόπο να φτάνετε στη μέση.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σία Πέρση
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου