Όλοι λατρεύουμε τον έρωτα κι ειδικά τον τομέα της ένωσης, παρά τα θέματα ταμπού που υπάρχουν γύρω από αυτόν και τους μύθους που τον κατακλύζουν. Η ευχαρίστηση των σωμάτων σε μια ένωση -οποιασδήποτε φύσεως- είναι καλό να αποτελεί κύριο μέλημα στη σχέση, δείχνοντας έτσι πως ο ένας ενδιαφέρεται για τα θέλω του άλλου. Η τρυφερότητα της στιγμής, το άγγιγμα κι οι ψίθυροι, μπορούν να κάνουν ξεχωριστή κάθε επαφή.

Παρ’ όλα αυτά, ένας μύθος που αναφέρεται συχνά όσον αφορά στο κρεβάτι να τελειώσει το ζευγάρι ταυτόχρονα. Θεωρείται επιτυχία, γιατί είναι σπάνιο φαινόμενο και τα δύο σώματα να καταφέρουν να συγχρονιστούν και να φτάσουν μαζί στην κορύφωση. Ορισμένοι ωστόσο, αναφέρουν πως το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και δε θα έπρεπε να απασχολεί και τόσο το ζευγάρι για πολλούς λόγους.

Κάθε οργανισμός διεγείρεται με διαφορετικό τρόπο. Ορισμένοι δε γνωρίζουν απόλυτα τι μπορεί να τους αρέσει, να τους ερεθίζει και να τους οδηγεί στην κορύφωση. Ωστόσο, όσο καλά και να ξέρει ο άλλος το σώμα του, δε σημαίνει πως θα μπορέσει να συγχρονιστεί με το κορμί του άλλου. Με την επιθυμία αυτή, μπορεί ένας από τους δύο συντρόφους να αναγκαστεί να διακόψει για να μπορέσουν να φτάσουν κι οι δύο στον ίδιο χρόνο στο τέλος. Με αυτό τον τρόπο, αντί να ευχαριστηθεί το ζευγάρι την πράξη καταλήγει να υπάρχει μια ανεπιθύμητη δυσφορία. Μπορεί για ορισμένους να είναι κάτι φυσιολογικό ή καλύτερα επιθυμητό, αλλά δε φέρνει την ευχαρίστηση που θα υπήρχε αν τα πράγματα γινόντουσαν αλλιώς.

Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες δυσκολεύονται σε σχέση με τον σύντροφό τους να φτάσουν σε οργασμό, πόσο μάλλον σε ταυτόχρονο. Για αυτό δεν είναι τόσο σημαντική η ώρα κι ο συντονισμός. Άρα, αυτό που μας μένει είναι να σκεφτούμε την ευχαρίστηση και των δύο κι όχι την εξιδανικευμένη περίπτωση. Άλλωστε, όσο προσπαθούμε να πετύχουμε το ταυτόχρονα δε θα έρθει, μόνο και μόνο επειδή έχουμε το άγχος του και μας πιέζει. Το άγχος είναι παράγοντας που καταστέλλει την ερωτική επιθυμία και καθυστερεί μια πιθανή κορύφωση. Όταν δε σκεφτόμαστε κάτι, έρχεται μόνο του, γιατί χαλαρώνουμε και αφιερώνουμε τον εαυτό μας στη στιγμή, στο παρόν. Ενώνοντας τις επιθυμίες μας με το άλλο άτομο, καταφέρνουμε το ταυτόχρονα με τρόπο που δεν είχαμε προγραμματίσει, δεν είχαμε σκεφτεί και δεν περιμέναμε πως θα δουλέψει.

Άλλοι λένε πως αν δε σκεφτόμαστε να τελειώσουμε ταυτόχρονα με το ταίρι, δε θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε ποτέ. Οπότε, βρίσκουν νέους τρόπους να ερεθίσουν τόσο πολύ τον σύντροφό τους ώστε να φτάσουν μαζί στην κορύφωση. Όμως σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο άλλος να ξενερώσει, για τον λόγο ότι το νέο κόλπο που θα μπει στο παιχνίδι μπορεί να μην τον ενδιαφέρει και τόσο. Άρα, ναι μεν ανανεώνεται το κρεβάτι, αλλά δεν αρέσει.

Για αυτό, σαν καλύτερη λύση, εμείς προτείνουμε το αυθόρμητο. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, ο έρωτας είναι απρόβλεπτος και δεν μπορούμε να τον βάλουμε σε καλούπια -θα σπάσουν γρήγορα. Πόσο μάλλον το κρεβάτι, που μπορεί να αλλάξει χιλιάδες «πρόσωπα», ανάλογα τη διάθεση του άλλου. Όποτε προσπαθούμε, αποτυγχάνουμε. Ίσως ήρθε ο καιρός να μάθουμε πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε κάποια πράγματα και καλύτερο είναι να τα αφήσουμε να συμβούν μόνα τους. Ριψοκίνδυνο μεν, αλλά φέρνει αποτελέσματα που δεν περιμένουμε. Ας χαλαρώσουμε, λοιπόν.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σία Πέρση
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.