Στην καθημερινότητά μας, όποιον τομέα κι αν σκεφτούμε, η τεχνολογία είναι μέρος του. Τη χρησιμοποιούμε απ’ τη δουλειά μας μέχρι τις προσωπικές μας στιγμές, για να επικοινωνούμε με φίλους, συγγενείς, με τη σχέση μας. Τα social media έχουν γίνει πια κομμάτι της ζωής μας. Μπορεί ώρες ώρες να το παρακάνουμε, αλλά η αλήθεια είναι πως χωρίς αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Στις μέρες μας έχουμε την τάση να απομακρυνόμαστε από δικούς μας ανθρώπους. Η ρουτίνα πολλές φορές δε μας αφήνει χρόνο να βγούμε για καφέ, να πάμε ένα σινεμά, να περάσουμε χρόνο με πρόσωπα που αγαπάμε. Η τεχνολογία, λοιπόν, έχει γίνει το μέσο να έρχονται οι άνθρωποι πιο κοντά. Μπορείς μέσω social να μιλήσεις με τους γονείς σου αν μένεις σ’ άλλη χώρα, να καλέσεις τον κολλητό για να πείτε τα νέα σας, να επικοινωνήσεις ανά πάσα στιγμή με το ταίρι. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν ακόμα πιο εύκολο και το να κρατήσεις μια σχέση από απόσταση. Μπορεί τα χιλιόμετρα να είναι πολλά, όμως κατά κάποιο τρόπο μοιάζουν λιγότερα, αφού μπορείς ανά πάσα στιγμή να καλέσεις το αμόρε, να στείλεις φωτογραφία, μήνυμα ή να κάνετε βιντεοκλήση.

Πέρα απ’ την καθημερινή επικοινωνία, το ζευγάρι μπορεί ακόμα και να απολαύσει πιο προσωπικές στιγμές και να φουντώσει το πάθος παρά την απόσταση. Η τεχνολογία δίνει την ευκαιρία να ικανοποιήσει κανείς τις ανάγκες του και να απολαύσει ερωτικού περιεχομένου κουβέντες με το ταίρι, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν οπτικοακουστικό υλικό. Μπορεί το «από κοντά» να έχει άλλη χάρη, αλλά και το παιχνίδι που μπορεί να γίνει μέσω μηνυμάτων χωρίς να το περιμένεις, έχει το ενδιαφέρον του.

Φυσικά, η τεχνολογία έχει βοηθήσει να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, όμως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων μέσω μηνυμάτων. Υπάρχει κίνδυνος οι πληροφορίες αυτές να διαρρεύσουν, ενώ ακόμα κι αν εμπιστευόμαστε το πρόσωπο που έχουμε απέναντί μας μπορεί κάποια στιγμή -ίσως σε κάποιον καβγά ή μετά τον χωρισμό- να τις χρησιμοποιήσει εις βάρος μας με στόχο να μας εκθέσει. Υπάρχουν σήμερα τρόποι που δυνητικά διασφαλίζουν πως το υλικό που μοιράζεσαι με το πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει θα εξαφανιστεί και δε θα είναι διαθέσιμο στο μέλλον, αλλά και πάλι οι κίνδυνοι διαφαίνονται περισσότεροι σε σχέση με τη δια ζώσης επαφή.

Το φλερτ και η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου έχει οδηγήσει πολλές σχέσεις σε τέλμα, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μορφή απιστίας στη σχέση. Έτσι, επιλέγουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, επικοινωνώντας με το πρόσωπο του πόθου τους και περνώντας καλά. Τώρα το κατά πόσο το ταίρι τους έχει την ίδια άποψη, είναι άλλο θέμα.

Η χρήση της τεχνολογίας έχει πολλά θετικά, όμως υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά τα οποία δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Μπορεί να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όμως δεν πρέπει να κάνουμε αλόγιστη χρήση. Εκεί που ορισμένοι χρησιμοποιούν τα social για την αγάπη, τον έρωτα και την ικανοποίηση, κάποιοι άλλοι βρίσκουν τρόπους να καταστρέψουν όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα και να κάνουν τη χρήση τους επικίνδυνη.

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Σία Πέρση
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.