Ο φόβος κι ο τρόμος. Ναι ο φόβος κι ο τρόμος, κυρίες και κύριοι, ονομάζονται τα συναισθήματα που κατακλύζουν τους πανταχού stalkers.

Έχεις ένα απωθημένο, έναν έρωτα, έναν (ή πολλούς) πρώην. Τέλος πάντων όπως και να έχει οι πλείστοι από εμάς θέλουμε να ξέρουμε κάθε ώρα και στιγμή της μέρας που βρίσκεται, τι κάνει και με ποιους, αυτό το άτομο. Δεν μπορείς, όμως, να στείλεις μήνυμα ούτε να πάρεις τηλέφωνο για διάφορους λόγους κι έτσι ξεκινάς, τι από facebook, τι από whatsapp, τι από viber και skype, όλα τα μέσα για να μαζέψεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.

Ρωτάς τάχα μου διακριτικά κοινούς γνωστούς για εκείνο το άτομο, αν είστε δε και στην ίδια πόλη φροντίζεις να περνάς τυχαία πάντα από τα στέκια του και ας μην ξεχνάμε τις βόλτες με το αυτοκίνητο που σε βγάζουν κάθε βράδυ έξω από το σπίτι του. Είναι εκεί το αυτοκίνητό του; Αν δεν είναι, τότε πού στο διάολο μπορεί να είναι τέτοια ώρα, γαμώ το σπίτι μου;

Αυτόματα σκέφτεσαι δέκα πιθανά μέρη που θα μπορούσε να είναι και σχεδόν με σιγουριά αποφασίζεις ότι είναι κάπου και κάνει άγριο σεξ. Κι η παράνοια συνεχίζεται. Αν, όμως, είναι σπίτι το αυτοκίνητο προσπαθείς να κάνεις τον κατάσκοπο να δεις αν είναι ανοικτό το φως στο δωμάτιο. Και τέλος πάντων μετατρέπεσαι στην Ντόρα τη μικρή εξερευνήτρια για να μάθεις στο τέλος ότι έμεινε σπίτι και κοιμήθηκε στις 10.

Μετά από αυτές τις παρανοϊκές μεθόδους κατασκοπείας κι αφού δε σε έκανε κανένας τσακωτό εν δράσει, κατασκοπεύεις με –ας το πούμε πιο διακριτικές– μεθόδους, αλλά εξίσου παρανοϊκές. Μπαίνεις να δεις πόση ώρα έχει να μπει online στο facebook και λες, ας μπω να δω και το προφίλ του και τσουπ,  τον παίρνεις βίντεο κλήση κατά λάθος.

Εντάξει ψυχραιμία, θα μεταναστεύσεις στη Γουατεμάλα θα αλλάξεις όνομα κι αριθμό ταυτότητας. Όμορφα κι ωραία. Απλό και πρακτικό κι έτσι λύνονται όλα σου τα προβλήματα. Αμ δε στα είπανε καλά, τώρα πρέπει να βρεθείς αντιμέτωπος με τις συνέπειες της παρανοϊκής σου ανάγκης να κατασκοπεύεις αυτό το άτομο.

Ρε παιδάκι μου, τι είναι αυτή η συνήθεια που έχεις; Τι σε ωφελεί αν γνωρίζεις ότι την Τρίτη το βράδυ πήγε κι έπαιξε Λόττο ή ότι ήταν για ποτό με την παρέα; Όχι, αυτά δε σε νοιάζουν, σε νοιάζει όμως αν την Τρίτη αντί για Λόττο έπαιζε με το νέο αίσθημα ή αν αντί για ποτό με την παρέα ήταν για ποτό με τον μαλάκα ή την μαλάκω που δε λέει να σταματήσει τα likes στο προφίλ του/της.

Όλα αυτά τα κάνεις γιατί όσο και αν δεν το παραδέχεσαι είσαι ψυχαναγκαστικό πλάσμα και θες να έχεις πάντα τον έλεγχο. Γιατί όταν περνάς από το σπίτι του «θύματος» ρισκάρεις να σε δει και κατά βάθος δεν το θες αυτό, το θες; Θέλεις παιδάκι μου να γίνεις σούργελο και να τρέχεις στα αστυνομικά τμήματα βραδιάτικα;

Πανταχού stalkers, μαζωχτείτε σας έχω νέα. Τα πιθανά σενάρια έχουν ως εξής: όπως προαναφέραμε είστε ψυχαναγκαστικοί κι όσοι ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία να το κοιτάξετε γιατί η αλήθεια είναι πως στα παπάρια σας τι κάνει ο τάδε, απλά δεν έχετε πια τον έλεγχο της κατάστασης και αυτό σας φρικάρει. Συνεχίζοντας, είστε ερωτευμένοι, είστε πληγωμένοι ή δεν έχετε εμπιστοσύνη στο έτερον ήμισυ. Όποιο από τα παραπάνω και να είναι – εκτός από τους ψυχαναγκαστικούς, αυτούς τους βρήκαμε λύση – ένας τρόπος υπάρχει να αποβάλετε αυτή τη συνήθεια. Μιλήστε βρε σαΐνια, ναι τόσο εύκολο είναι.

Αφήστε τις κατασκοπείες και τα stalking και πηγαίνετε βρείτε τον άνθρωπο που σας έχει τρελάνει κι ας είναι 5 το πρωί. Αφού αυτό θέλετε κατά βάθος, αυτό σας τρώει, γ’ αυτό τα κάνετε όλα αυτά. Καπρίτσιο, απωθημένο, τρέλα ό,τι και να είναι πηγαίνετε ρε κι ας μη βγει και πουθενά μετά.

Και αν δε βγει πουθενά κι αν δεν πετύχει, μη σκας, από αύριο ξανά στο πόστο σου και μην ξεχάσεις τα κυάλια.

 

Επιμέλεια Κειμένου Πηνελόπης Παυλίδη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Πηνελόπη Παυλίδη