goygiyvl

Ένας βαθύς αναστεναγμός ξεγλιστρά ανάμεσα από τα χείλη σου και μόνο στο άκουσμα της μουσικής του. Οι ήχοι του δρόμου να ακούγονται από απόσταση, ο κρύος αέρας της νύχτας να ταξιδεύει αθόρυβα στα μικρά στενά της πόλης και η ατμόσφαιρα μέσα στο δωμάτιο να ξεχειλίζει από ερωτισμό ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στο κόκκινο.

Marvin Gaye. Μια φωνή που επενδύει μαγικά κάθε στιγμή, χαρίζοντάς της μια εξαιρετική μοναδικότητα που μένει χαραγμένη στη μνήμη σου. Ικανή να σαγηνεύσει με τη μελωδικότητα και τις απαλές συγχορδίες της, το νωχελικά εξελισσόμενο τέμπο και τη βαθιά αρρενωπή κι όμως εξίσου ευάλωτη φωνή. Ένα μουσικό αφροδισιακό που απευθύνεται σε κάθε μια από τις αισθήσεις ξεχωριστά, χαρακτηριστικό που την κάνει την απόλυτη επιλογή για την κρεβατοκάμαρα, ή κάθε άλλο δωμάτιο που θα πλαισιώσει τις πιο προσωπικές σου στιγμές.

Είναι η μουσική επένδυση που θα εξυψώσει τη συνολική εμπειρία σε ένα πραγματικό έργο τέχνης, με δημιουργούς εσένα και τον/την παρτενέρ σου. Είτε πρόκειται για one night stand είτε για έργο που έχεις ξαναδεί, ετοιμάσου για μια ευχάριστη ανατροπή στην εξέλιξη της ερωτικής υπόθεσης. Σε αυτό το αργόσυρτο ρυθμικό κάλεσμα που μοιάζει να ξυπνάει συναισθήματα βαθιά κρυμμένα μέσα σου και σε μετατρέπει σε ένα άκρως αισθησιακό πλάσμα, όπου κάθε κίνηση μοιάζει φυσική κι αβίαστη, κάθε άγγιγμα ηλεκτρίζει κι εξιτάρει ολοένα και περισσότερο.

Είναι η μουσική που δίνει στην ερωτική πράξη ένα άψογο αισθητικά αποτέλεσμα, ανεπιτήδευτο και τόσο -μα τόσο- απολαυστικό. Σαν τη γευστική εμπειρία ενός παλαιωμένου κονιάκ, που αφήνει μια επίγευση ξύλου από τα δρύινα βαρέλια που το φιλοξένησαν και έκαναν το σώμα του πυκνό και μεστό, γεμάτο αρώματα και χρώμα κεχριμπαρένιο, αυτά που τώρα αναδύονται από το γεμάτο καμπύλες ποτήρι και που η θέρμη του χεριού γίνεται ο καταλύτης για να αποκαλύψει τη μαγεία του.

Η ανάδειξη του Marvin Gaye ως «βασιλιά» της ερωτικής ατμόσφαιρας, σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, βρίσκει απόλυτη δικαίωση από την πρώτη νότα κάθε μουσικού κομματιού του. Ανακινεί συναισθήματα, εντείνει τις αισθήσεις και μεταμορφώνει την ατμόσφαιρα με ένα μοναδικό τρόπο. Ζωηρή, παιχνιδιάρικη και αυθεντικά ερωτική μουσική, γίνεται το ιδανικό καύσιμο που θα εκτοξεύσει την απόλαυση και θα εμπνεύσει αυτοπεποίθηση που καθηλώνει. Δεν έχει προσδοκίες, απαιτήσεις εξωφρενικές και συναισθήματα πομπώδη, μόνο αγνή επιθυμία που ζει στο εδώ και τώρα. Δεν περιπλέκει τα πράγματα με συγκρίσεις περιττές και ανούσιες. Είναι η ενσάρκωση της feel good μουσικής που φαίνεται να απευθύνεται στον αρχέγονο εαυτό μας με μια έμφυτη λεπτότητα, σχεδόν ενστικτώδη.

Ο Marvin Gaye με τη βελούδινη φωνή του δημιουργεί μια ονειρική ατμόσφαιρα, που σχεδόν σε υπνωτίζει και κάθε προτροπή μοιάζει να απευθύνεται σε εσένα προσωπικά. Τα φωνητικά στο βάθος ενισχύουν το απόκοσμο και έντονα ερωτικό στοιχείο, με ένταση που ολοένα και γιγαντώνεται και πάλι ξεφουσκώνει, ρέει και κινείται μπροστά και πίσω, άλλοτε με σαρκική ένταση που παρασύρει και άλλοτε με απαλό χάδι που συγκινεί. Σε αντίθεση με τους συνήθεις γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας, ο Marvin Gaye αποτελεί το αντίπαλο δέος, το μονοπάτι με την ελάχιστη αντίσταση, εκείνο που δεν μπορείς παρά να του παραδοθείς ψυχή τε και σώματι. Είναι ο μυστικός κώδικας που ανάγει τη συνεύρεση δύο σωμάτων σε μυστικιστική ένωση και ξεθωριάζει αργά σε έναν υπέροχο επίλογο.

Τα τραγούδια του Marvin Gaye κατέχουν την ιδιότητα να αποπλανούν και να σαγηνεύουν, εντυπώνοντας το ρυθμό τους στις κινήσεις σου, με τρόπο που αλλάζει τον τρόπο που ερωτοτροπείς επιστρέφοντάς σε, σε μια αθωότητα άλλης εποχής, που όμως δεν αφαιρεί τίποτα από την ένταση και το μέγεθος της απόλαυσης στο παρόν.

Ο προσωπικός διχασμός που βίωνε ο ίδιος αποτυπώνεται απόλυτα στους στίχους των τραγουδιών του. Το δίλημμα ανάμεσα στο πνεύμα και στο σώμα και η ατομική απελευθέρωση τόσο μέσω του έρωτα όσο και μέσω της θεϊκής παρουσίας, όλα γίνονται στοιχεία που καθιστούν «ιερή» την ένωση των δύο ανθρώπων, την ένωση των δύο σωμάτων, την ένωση των δύο ψυχών. Όσο σωματική τόσο και πνευματική εμπειρία. Κάθε μουσικό κομμάτι του γίνεται ύμνος στην απόλαυση της στιγμής.

Η ρυθμική επαναλαμβανόμενη μουσική ακολουθία των τραγουδιών «Sexual healing» και «Let’s get it on» έχουν αναγνωριστεί ως τα πιο πιθανά τραγούδια που επιλέγουν τα ζευγάρια σε όλον τον κόσμο για να δημιουργήσουν ερωτική ατμόσφαιρα. Ένταση στο βλέμμα, αργές κινήσεις με πρόθεση, απαλό χάδι, η γεύση από το φιλί, η αίσθηση του δέρματος, η μυρωδιά του και στο κέντρο όλων η μουσική. Να δαμάζει τις ενστικτώδεις ορμές και να τις υποτάσσει σε μια αργόσυρτη λιτανεία που οδηγεί μοιραία στην κορύφωση.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, «Let’s Marvin Gaye and get it on!».

Συντάκτης: Βασιλική Υψηλάντη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη