Χωρίσατε. Έκλαψες, είπες πως σου πέρασε, μετά το ξανασκέφτηκες τα ατελείωτα βράδια που δεν έλεγε να έρθει κι αυτός ο ύπνος κι αποφάσισες πως ήταν μεγάλο λάθος τελικά. Και τώρα; Θέλει κότσια κι αντοχές η επανασύνδεση, μα θέλει και τακτική και μάλιστα έξυπνη. Γίνεται να τα ξαναβρείτε; Η απάντηση εδώ είναι μία: Είσαι έτοιμος;

 

1. Μια κουβέντα μόνο φτάνει; 

Οι οικονομικοί απολογισμοί, οι ετήσιοι απολογισμοί αυτοκριτικής μαζί κι ο απολογισμός ενός χωρισμού δεν πρέπει να γίνονται πολλές φορές γιατί χάνουν το νόημά τους και σπαταλούν τον χρόνο σας αν επαναλαμβάνονται αδίκως απλά αερολογώντας και μη λέγοντας κάτι καινούριο. Γι’ αυτό συζητήστε το μια και καλή φορά εκφράστε τα όλα με τρόπο που…(διάβασε εδώ περισσότερα)

 

2. «Πόσο ωραία μάτια έχεις!»

Αν είναι άξιος θαυμασμού, μη διστάσεις και πες τον καλό λόγο. Ακόμα καλύτερα, σχολιάστε μεταξύ σας τι είναι αυτό που σας αρέσει σ’ αυτόν που βλέπετε. Μια αθόρυβη φιλοφρόνηση δεν υποτιμά τον άνθρωπό σας. Το να χαζεύεις το ωραίο δεν…(διάβασε εδώ περισσότερα)

 

3. Γιατί χωρίσατε είπαμε;

Να θυμάστε πως για να φτάσετε στο σημείο να πάρετε μία τέτοια απόφαση χωρισμού, αυτοί οι ίδιοι λόγοι που τώρα κοροϊδεύετε, τότε ήταν εξαιρετικά σοβαροί σε σημείο ρήξης της σχέσης σας. Αν δεν το καταφέρετε αυτό και συνεχίσετε να περιγελάτε με αυτά που σας έκαναν να είστε χώρια για κάποιο διάστημα, να είστε σίγουροι ότι θα τους ξαναβρείτε πολύ σύντομα ξανά μπροστά σας. Οπότε καλό θα ήταν…(διάβασε εδώ περισσότερα)

 

4. Social, η πηγή του κακού

Μάστιγα, λένε κάποιοι, τα social media κι εν μέρει ίσως να έχουν δίκιο, αφού τα like έχουν γίνει πολλές φορές λόγος να χαλάσουν σχέσεις. Θα θέλαμε να το δείτε λίγο πιο ώριμα και να ξεκολλήσετε απ’ το να παρακολουθεί ο ένας τις ηλεκτρονικές κινήσεις του άλλου. Ένα like δε σημαίνει «σε γουστάρω». Ένα καρδούλωμα δεν είναι υποψία διπλού ταμπλό. Μία παρακολούθηση ενός story στο Instagram…(διάβασε εδώ περισσότερα)

 

5. Σου έλειψε; Πες το!

Χωρίσατε λοιπόν, πολιτισμένα ή όχι, μικρή σημασία έχει. Κλάψατε, θυμώσατε, το αποδεχτήκατε, αρχίσατε να ξανακυκλοφορείτε ως “single and fabulous”, στο μεσοδιάστημα γνωρίσατε κόσμο και κοσμάκη, κάνατε τις μαλακίες σας, περάσατε καλά, μα κάπου μέσα σας νιώθατε πως κάτι δεν πάει σωστά στην όλη φάση. Σας έλειπε η μυρωδιά που είχε εκείνος ο λαιμός, γινόταν κάτι τέλειο κι έλειπε από κοντά σας ο άνθρωπος που θέλατε να το πείτε…(διάβασε εδώ περισσότερα)

 

6. Λίγο ψηστήρι νοστιμίζει τη σχέση

Τι αντανακλαστικά είναι αυτά που έχετε; Δηλαδή θα κόψει η μαγιονέζα αν περιμένετε κανένα εικοσάλεπτο πριν στείλετε απάντηση; Χρειάζεται, ξέρετε, καμιά φορά να μην είστε απίκο. Όχι για να βασανίσετε τον άλλον ή να κάνετε καψόνι, υπό την μορφή της αδιαφορίας, αλλά για να πάρετε κι εσείς τον χρόνο σας χωρίς να πιέζεστε. Δεν παίζετε σε παιχνίδι ταχύτητας «ποιος απαντάει πιο γρήγορα στα μηνύματα»…(διάβασε εδώ περισσότερα)

 

Μάθε εδώ εκατό μυστικά για να τα ξαναβρείτε (και αυτή τη φορά να μην ξαναχωρίσετε!)

 

7. Τα (καθόλου) ήσυχα βράδια

Ξυπνήστε τον άνθρωπο που κοιμάται δίπλα σας επιτόπου. Όχι με ντουντούκα αλλά ψιθυριστά! Ξεκινήστε με χάδια, φιλιά και χουφτώματα και πάρτε τον «κάτω δρόμο» με κατάβαση πιο χαμηλά-πιο χαμηλά-πιο χαμηλά. Όλα τα προηγούμενα πρέπει να γίνουν με χειρουργικές κινήσεις μη φάτε…(διάβασε εδώ περισσότερα)

 

8. Τα όρια του κέρατου 

Έστω ό,τι ένα βράδυ είσαι έξω με φίλους ή και μόνος κι η κατάσταση ξεφεύγει λίγο εκτός των ορίων σου. Έστω λοιπόν ότι προκύπτει ένα φιλί με κάποιον άγνωστο, με μια γοητευτική παρουσία του διπλανό σκαμπό. Κι έστω, σημαντικό αυτό το έστω, έστω λοιπόν ότι η όποια συνδιαλλαγή σας μ’ αυτό το πρόσωπο σταματά εκεί όπου ξεκίνησε. Σ’ αυτή τη μια νύχτα, στο φλερτ και σ’ ό,τι έληξε πριν καν ξεκινήσει. Ερωτώ λοιπόν, υπάρχει κάποιος λόγος μες στην ενοχή…(διάβασε εδώ περισσότερα)

 

9. Μπουρλότο!

Τσακωθείτε αλλά τσακωθείτε έξυπνα. Μόλις νιώσετε τη λογική σας να ξεφεύγει, σταματήστε ό,τι κάνετε και με σύντομες κινήσεις απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλον. Βγείτε μια μοναχική βόλτα, διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε μουσική. Κάντε οτιδήποτε άλλο εκτός από…(διάβασε εδώ περισσότερα)

 

10. «Συγγνώμη», η πιο δύσκολη λέξη 

Κι ερχόμαστε στο σημαντικότερο: «συγγνώμη», αυτή η χιλιοειπωμένη λέξη που λίγες φορές έχει ειπωθεί με πραγματική μεταμέλεια και διάθεση επανόρθωσης και μη επανάληψης του λάθους. Όσο πιο συχνά λέτε μια λέξη, στο μυαλό σας ή στο μυαλό του ακροατή σας απομυθοποιείται, ειδικά όταν μιλάμε για λέξεις βαρυσήμαντες που λέγονται ελαφρά τη καρδία το πράγμα στραβώνει περισσότερο. Αν όντως σας ενδιαφέρει η μεταμέλεια φροντίστε…(διάβασε εδώ περισσότερα)

 

Νέα έντυπη έκδοση του pillowfights.gr «Επανασύνδεση: 100 Μυστικά για να τα βρείτε οριστικά» θα βρεις 100 μυστικά για να καταφέρεις να κερδίσεις τον χαμένο ερωτά σου!

Ανακάλυψέ εδώ και την e-book μορφή του!