Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

Open, neon sign in darkness (Business and Finance) sign,open,neon,business,maracaibo,venezuela,light,lighting

Είτε τελείωσε πριν καν αρχίσει μεταξύ σας, είτε ήσασταν μαζί χίλια κι ένα χρόνια, ένας χωρισμός σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση και το κριτήριο μένει να είναι πάντα ένα και βασικό. Νιώθεις ότι τελείωσε όντως μεταξύ σας ή υπάρχουν ακόμα συναισθήματα που πιάνεις στον αέρα; Αν η απάντηση δεν είναι άμεσα κι απόλυτα αρνητική, τότε ήρθε η στιγμή να αναλάβεις δράση. Μάθε αν θέλει να τα ξαναβρείτε, ακόμα κι αν πάει να το κρύψει και πώς πρέπει να αντιδράσεις σε κάθε κίνηση που βλέπεις. Τα σημάδια πάντα υπάρχουν αρκεί να ξέρεις πού να ψάξεις για να τα βρεις!

 

1. Ένα like χίλιες λέξεις

Κι αφού συνέβη μια μακρόσυρτη κι άκρως βασανιστική σιωπή ανάμεσά σας, ένα βράδυ που ‘βρεχε και ομολογουμένως ήταν αρκετά μονότονα, ξαφνικά σαν κεραυνός να ένα λάικ στην οθόνη σου από το πρώην ταίρι. Καμία σημασία δεν έχει σε τι πατήθηκε. Το θέμα είναι ένα κι απλό. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ήξερε σε ποιο πρόσωπο κάνει λάικ, ειδικά αν ο χωρισμός σας ήταν πρόσφατος. Αυτά τα πράγματα ποτέ δεν είναι τυχαία, γιατί καλύτερα να σου κοπεί το χέρι παρά να δείξεις ότι παρακολουθείς τις δημοσιεύσεις πρώην, να τα λέμε κι αυτά. Κίνηση done κι ήρθε η ώρα να απαντήσεις αλλάζοντας την πρώτη μπαλιά μεταξύ σας. Μετά το λάικ λοιπόν, ο τρόπος για να το συνεχίσεις είναι ένας κι αυτός δεν είναι άλλος από (διάβασε περισσότερα…)

 

2. Πού χάνεται πού βρίσκεται γύρω από τους φίλους σου κινείται

Όταν χωρίζεις, ανεξαρτήτως από τις συνθήκες που αυτό συμβαίνει και είτε βρίσκεσαι στη ριγμένη πλευρά είτε όχι, δε θέλεις και πολλά-πολλά με τον κύκλο του πρώην συντρόφου σου. Τι νόημα έχει να ξέρεις πώς περνάει κι αν είναι καλά, αν γνώρισε κάποιο καινούριο πρόσωπο ή αν βγαίνει και τα πίνει κάθε βράδυ αν έχεις σκοπό να γυρίσεις μια και καλή σελίδα; Ανθρώπινο ενδιαφέρον; Γελάει ο κόσμος. Αντίστοιχα κι αν δεις ότι το πρώην ταίρι σου πλευρίζει φίλους και γνωστούς και ρωτάει τι κάνει αυτή η ψυχή -εσύ δηλαδή- μην περιμένεις να το κάνει γιατί θέλει να μάθει αν κάλεσες υδραυλικό για εκείνη την υγρασία που είχες δεξιά στο ταβάνι του μπάνιου. Το πιο πιθανό είναι να ρωτήσει άτομα που αποτελούν κοινούς γνωστούς, οπότε το θέμα είναι πώς θα μάθεις αν ρώτησε και τι ακριβώς είπε χωρίς να καρφωθείς. Απλό, θα (διάβασε περισσότερα)

 

3. Τυχαία στα στέκια που συχνάζεις

Πόλεις έχουν αλλάξει -μη σου πω και χώρες- οι χωρισμένοι του κόσμου ετούτου για να μην έρθουν ξανά φάτσα κάρτα με το πρώην αμόρε που σαν τρελοί θέλουν να ξεχάσουν και να πάνε παρακάτω. Οκ αν έχετε κοινά στέκια και το πάτε εναλλάξ με τις μέρες το βρίσκω τίμιο και πολιτισμένο, τι γίνεται όμως αν ανεβάσεις ένα στόρι -τυχαία πάντα- στο μαγαζί που τα πίνεις και μισή ώρα μετά δεις το πρώην ταίρι μπροστά σου; Ένα μαγαζί έχει όλο κι όλο η πόλη σου; Δε νομίζω. Από την άλλη, αν θες να το παίξεις πιο έξυπνα και έχεις αντιληφθεί ότι φροντίζει να εμφανίζεται μπροστά σου, γίνε ο καθρέφτης της συμπεριφοράς που έχει και ακολούθησε το εξής πλάνο: (διάβασε περισσότερα)

 

4. Το τραγούδι όλο νόημα

Εντάξει είναι γνωστό τοις πάσι ότι πλέον το fb είναι ο νέος τρόπος να κάνεις ερωτική αφιέρωση -που παλιά θα έκανες στο ραδιόφωνο-. Κλασικός τρόπος να πεις όλα όσα δεν τολμάς, διά στόματος άλλης φωνής -πολύ καλύτερης από τη δική σου. Ξένα κι ελληνικά, πιο βαριά και πιο αέρινα, για όλα τα γούστα και τις καταστάσεις, τα τραγούδια που γράφτηκαν για χωρισμό είναι εκατομμύρια κι άλλα τόσα τα νοήματά τους. Η παγίδα που πρέπει όμως να αποφύγεις εδώ είναι το πώς να κρατάς μια σιγουριά ότι το τραγούδι που έχει ανεβάσει είναι όντως κάποιο μήνυμα προς εσένα κι όχι ένα απλό τυχαίο τραγούδι που αποφάσισε να ανεβάσει σήμερα γιατί έτσι του τη βάρεσε. Πώς λοιπόν θα γίνει αυτό; Αν είσαι τολμηρός άνθρωπος και θέλεις να περάσεις ξεκάθαρο μήνυμα, θα πας στο νούμερο ένα και θα πατήσεις Like. Απλή βουτιά στο κενό. Αν όμως θέλεις να παίξεις πιο safe τότε η λύση είναι να (διάβασε περισσότερα)

 

5. Και ξανά μανά απολογισμός

Οι απολογισμοί πολέμων, οι οικονομικοί απολογισμοί, οι ετήσιοι απολογισμοί αυτοκριτικής μαζί κι ο απολογισμός ενός χωρισμού δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται γιατί χάνουν το νόημά τους και σπαταλούν τον χρόνο σας αν ξανανοίγουν τον κύκλο αδίκως απλά αερολογώντας και μη λέγοντας κάτι καινούριο. Όλα αυτά αν όντως έχουν στόχο ένα ξεκαθάρισμα πριν την επόμενη σελίδα. Αν βρίσκετε δικαιολογίες -αμφότεροι- να μιλάτε είτε τηλεφωνικώς είτε με μηνύματα για να αναλύετε ξανά και ξανά το γιατί χωρίσατε και τι έφταιξε, ζώντας το δράμα σας και προκαλώντας καβγά, σημαίνει ότι υπάρχει συσσωρευμένος θυμός αλλά και συναισθηματικά κατάλοιπα που διψούν να βγουν στην επιφάνεια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σου έρθει να στείλεις για να συζητήσετε το «γιατί χωρίσατε» ή που θα λάβεις ένα αντίστοιχο μήνυμα, αντ’ αυτού κάνε το εξής (διάβασε περισσότερα)

 

6. Η πλήρης αδράνεια ζητάει την πλήρη δράση

Ωραίες οι δράσεις οκ, γιατί σου δίνουν ένα πάτημα κι έναν κώδικα να σπάσεις, σε οδηγούν λίγο-πολύ από μόνες τους προς μια κατεύθυνση κι από εκεί και μετά αυτοσχεδιάζεις. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, έχει κλειστά σόσιαλ κι έχει σβήσει κάθε ηλεκτρονικό ή μη αποτύπωμα; Μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελεί σημάδι ή ένδειξη ότι έχει ακόμα συναισθήματα; Η πρώτη απόκριση σε αυτή την ερώτηση θα ήταν σαφώς αρνητική καθώς βγάζει μια λογική το -δε θέλω- άρα -δεν ασχολούμαι κι εξαφανίζομαι-. Αν το σκεφτείς όμως με μια πιο πονηρή σκοπιά η πλήρης απουσία από προσώπου γης, ειδικά αν δεν είναι χαρακτηριστικό που έχει ως άνθρωπος, έχει ακριβώς την ίδια λογική με τα υπερποσταρίσματα ζωάρας στα σόσιαλ. Είναι δηλαδή κάτι φτιαχτό κι επιτηδευμένο. Το θέμα είναι, πώς βρίσκεις έναν άνθρωπο που έχει χαθεί χωρίς να δείξεις ότι τον ψάχνεις; Πάμε να δούμε τους τρόπους, με πρώτο και κύριο τον (διάβασε περισσότερα)

 

7. Μια βραδιά που δεν είναι καθόλου λάθος

Υπάρχει και το κλασικό -μια βραδιά με πρώην- που κοντεύει να γίνει βραζιλιάνικο σίριαλ με το πόσο κλισέ και κοινότυπο έχει γίνει. Όχι γιατί σχεδόν όλοι πέφτουμε σε αυτή τη λούπα, αλλά γιατί το διαχειριζόμαστε με λάθος τρόπο. Ενοχικά δηλαδή. Βρεθήκατε, μιλήσατε, μαλώσατε, ήπιατε, δεν ξέρω τέλοσπάντων ποια ήταν η αφετηρία, το θέμα είναι ότι καταλήξατε τ’ ανάσκελα. Οκ, όχι πανικός. Δε σημαίνει κάτι, δε σημαίνει τίποτα, σημαίνει ό, τι αποφασίσετε να σημαίνει. Το θέμα είναι ότι μια βραδιά με πρώην δε δηλώνει απλή ερωτική ένταση που εκτονώνεται, μα κυρίως συναισθηματική ανάγκη λόγω του χωρισμού. Άρα αν πάει προς τα εκεί το πράγμα, είναι λίγο ανώφελο να το πνίξεις, αν σας βγαίνει. Η συζήτηση που έπεται είναι που θέλει μαεστρία κι εκεί θα πρέπει να βάλεις όλη σου την τέχνη για να  (διάβασε περισσότερα)

 

 

Βρες εδώ τη νέα έντυπη έκδοση από το βιβλίο του pillowfights «Eπανασύνδεση: 100 μυστικά για να τα βρείτε οριστικά» 

Κι αν είσαι της τεχνολογίας, απόκτησε την e-book έκδοσή του με 5 ευρώ για όλες τις συσκευές σου.