Χρειάζεται πρόσκληση για να εισέλθεις στον χώρο κάποιου, άρα αν το μεταφέραμε νοητά στον ορισμένο προσωπικό χώρο, θα λέγαμε ότι ερχόμενος κάποιος στο σπίτι μας, είναι σαν να έχει 30 cm απόσταση από το σώμα μας. Μια ανάσα. Σαν τα δευτερόλεπτα πριν το φιλί, ή αμέσως μετά από αυτό.

 

 

Ποιοι οι άγραφοι κανόνες μιας σχεδόν σχέσης;

 

 

Υπάρχει μια βαθιά έκθεση όταν κάποιος αποφασίζει να δεχτεί τη σχέση του στο σπίτι του, είναι σαν να του λέει «ορίστε όλος μου ο κόσμος, σκάναρέ τον». Ισχύει σαφώς ότι μπορείς να μάθεις πολλά για κάποιον, απλώς και μόνο με μια στροφή 360 μοιρών στον χώρο του. Χρώματα, θέση επίπλων, δίσκοι, αφίσες, μυρωδιά, τα πάντα μιλάνε κι έχουν να πουν πολλά. Νιώθεις λίγο εκτεθειμένος όταν μπαίνει ο άλλος στον χώρο σου, όταν κάθεται στη θέση σου, όταν μοιράζεται το μπάνιο σου ή πίνει νερό από το ποτήρι σου. Είναι τα 30 εκατοστά σου που γίνονται 20 κι ας έδωσες έγκριση για να συμβεί αυτό. Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη έκθεση και μόνο το ότι ένας άνθρωπος που δεν είναι «η σχέση σου» μπορεί να μπαίνει τόσο βαθιά στη ζωή σου.

Μπήκε όμως κι η έκθεση συνέβη και εκτεθειμένος ένιωσες κι ίσως καθάρισες και το μπάνιο δυο φορές εκείνη την πρώτη Τετάρτη που ήρθε για να μπαλαμουτιαστείτε. Τι γίνεται όμως με τον ύπνο; Εκεί πια δε μιλάμε για 30 εκατοστά, μιλάμε για 3 και μισό χιλιοστά. Είναι υπό συζήτηση ένα sleepover στον χώρο της σχεδόν σχέσης σου; Είναι κάτι που ζητάς; Είναι θέμα casual συζητησούλας του στιλ «λέω να μείνω εδώ απόψε», «οκ τι θες να παραγγείλουμε» ένα πράγμα; Κι αν το θέλεις και σου βγαίνει, είναι σημάδι πως έχει πάει η σχέση σε ένα επόμενο πιο βαθύ επίπεδο ή μήπως να το περνούσαμε στη ζούλα;

 

Βρες εδώ το βιβλίο που θα δώσει απάντηση σε όλα όσα σκέφτεσαι για τις σχεδόν σχέσεις.

Ή κατέβασέ το σε όλες τις συσκευές σου.

Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει.