Πρέπει να αποδεχτείτε ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσθέσετε στη σχέση που πάει να ανοικοδομηθεί το άγχος του αν θα πετύχει η επανασύνδεση ή όχι. Πώς; Σκεφτείτε το βασικότερο, έχετε ήδη ξεπεράσει μία φορά τον χωρισμό σας με επιτυχία και επιζήσατε. Σε διαφορετική περίπτωση, το «πρέπει να πετύχει» θα γίνει αβάσταχτο, πιεστικό φέρνοντας το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί; Γιατί το πιο πιθανό σενάριο είναι να προκαλέσετε στον εαυτό σας ένα θεόρατο άγχος απόδοσης.

Πώς να χτίσεις πάνω στο παρελθόν το μέλλον όμως; Πάνω στον πανικό της πίεσης οι διορθωτικές κινήσεις δε θα γίνουν με ομπρέλα την αυτοβελτίωση, την αυτοεξέλιξη και την επικοινωνία, αλλά με αλληλοκατηγορίες, εντάσεις και καβγάδες. Χαλαρώστε λοιπόν, αφεθείτε ελεύθεροι, όπως ακριβώς θα κάνατε με μία εντελώς καινούρια σχέση και απαλλάξτε το μυαλό σας από το περιττό βάρος των υπερβολικών προσδοκιών.

 

Ξανά μαζί;

Δες εδώ 100 μυστικά για να το πετύχεις!

 

Είναι πολύ πιθανό επίσης, αν διαλέξετε τη διαδρομή που ζητάει την σώνει και ντε επιτυχία της επανασύνδεσης να πέσετε στη λούπα του να αναμεταδίδετε στο κεφάλι σας όλα τα λάθη που σας οδήγησαν στον χωρισμό με το πρόσχημα του ότι αν δεν τα ξέρετε δε θα τα διορθώσετε. Μα ακόμα και στην πιο μεγάλη κατάρρευση πρώτα απομακρύνουμε τα μπάζα πριν χτίσουμε ξανά. Διαφορετικά τα θεμέλια δεν μπορούν παρά αναπόφευκτα να γέρνουν διαρκώς μέχρι τη δεύτερη -και αυτοεκπληρούμενη- αστοχία. Εκμεταλλευτείτε σωστά την δεύτερη ευκαιρία που επιθυμείτε εστιαζόμενοι αυτή τη φορά στο ταξίδι κι όχι στην αγωνία του προορισμού. Είναι δεδομένο ότι θα το απολαύσετε περισσότερο.

 

 

Βρες εδώ τη νέα έντυπη έκδοση από το βιβλίο του pillowfights «Eπανασύνδεση: 100 μυστικά για να τα βρείτε οριστικά» 

Κι αν είσαι της τεχνολογίας, απόκτησε την e-book έκδοσή του με 5 ευρώ για όλες τις συσκευές σου.