Είτε είναι εξετάσεις, είτε είναι αγώνας είτε είναι κρεβάτι, πρόκειται για πολλούς για αγχωτικές καταστάσεις που δημιουργούν αμφιβολίες και φρενάρουν την απελευθερωμένη και σίγουρη συμμετοχή μας σε αυτά. Το κλειδί σε οποιοδήποτε άγχος επίδοσης είναι η προετοιμασία. Καλώς ή κακώς, ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε να αγχωνόμαστε για κάτι είναι να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία.

Πώς όμως θα πάψεις να σκας για το αποτέλεσμα;

Οι μεταβλητές υπάρχουν -ή μάλλον τα εργαλεία. Για τις εξετάσεις είναι η προετοιμασία και το διάβασμα. Είτε είμαστε από αυτούς που προετοιμάζονται αργά και σταθερά μήνες πριν, είτε από αυτούς που προετοιμάζονται λίγες μέρες πριν ασταμάτητα, είμαστε στον σωστό δρόμο για την επιτυχία. Δεν έχει σημασία η μέθοδος και το πότε θα κάνεις τι. Ορισμένοι από εμάς λειτουργούμε πιο ουσιαστικά υπό πίεση. Αντίθετα, στον αθλητισμό, δεν έχει νόημα να έχει μείνει κανείς απροπόνητος μια ολόκληρη σεζόν και δύο μέρες από τους αγώνες να ξεσκιστεί στην προετοιμασία και την προπόνηση. Δε θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς πρόκειται για μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, με συγκεκριμένους χρόνους και προγραμματισμό.

Όσον αφορά τη απόδοση στον έρωτα more is more -καμιά φορά. Είναι και πάλι θέμα εξάσκησης τόσο με παρτενέρ όσο και κατά μόνας. Ειδικά όσον αφορά την ερωτική επίδοση μπορούμε να θυμόμαστε ότι όσο είμαστε φτιαγμένοι να περπατάμε, να αναπνέουμε και να σκεφτόμαστε, άλλο τόσο -και περισσότερο- είμαστε φτιαγμένοι για να κάνουμε έρωτα.

 

300 τρόποι να τα βγάλεις πέρα με όσα σε απασχολούν καθημερινά.

Κατέβασε τώρα το e-book στο λάπτοπ, το pc, το κινητό σου!