Αν πριν τον χωρισμό σάς έφαγαν τα «ποιος θα πλένει τις κάλτσες, ποιος θα μαγειρεύει, ποιος θα βάλει σκούπα», υπάρχει λόγος να ξαναμπείτε στην ίδια ρουτίνα απ’ την πρώτη μέρα; Καλύτερα να κρατήσετε χαμηλά την μπάλα και να μην παίξετε φουλ επίθεση.

Μην ξανασυζήσετε από τη στιγμή που θα τα βρείτε, κρίμα θα είναι να αρχίσει πάλι η μάχη της κατσαρόλας. Μην ξεχνάτε πως οι άνθρωποι που συζούσαν πριν χωρίσετε δεν είναι οι ίδιοι που είστε αυτή τη στιγμή που μιλάμε, άρα βάζετε στο τριπάκι του κοινού βίου δυο σχεδόν αγνώστους (κατά μία έννοια).

 

Τι πρέπει να περιμένεις μετά την επανασύνδεση;

 

Άλλωστε ο χώρος σας είναι ένας χώρος που όποιος από τους δύο κι αν τον κράτησε είναι αρνητικά επιφορτισμένος με τους καβγάδες σας, τον χωρισμό σας, την τραυματική μνήμη του να μαζεύετε τα πράγματά σας μετά το οριστικό (ή όχι και τόσο) αντίο. Η οικειότητα και ο χώρος του σπιτιού όπως και ο αποχωρισμός αυτού, ψυχολογικά παρομοιάζεται με μεσαίας κλίμακας απώλεια. Άρα έναν χώρο που σταδιακά έχασε την αίγλη του από τη φθορά σας, τον ίδιο χώρο που ζήσατε να αδειάζει εν μέρη, που φιλοξένησε την επούλωσή σας, πάτε τώρα να τον ξαναμπουκώσετε με συνοπτικές διαδικασίες χάριν παλιών συνηθειών που όμως αν το καλοσκεφτείτε, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά ανάγκη να καλυφθούν τραυματικές εικόνες με πρωθύστερες ομορφότερες, που όμως δεν αναβιώνονται ούτε μπορούν να αναπαραχθούν σαν πρόβα σε επανάληψη.

Ζήστε το ξανά από την αρχή, με τα ραντεβουδάκια σας, ο καθένας στο σπιτάκι του, αναθεωρήστε λίγο, δείτε τι πήγε στραβά και όταν θα το αποφασίσετε να βρεθείτε ξανά στον ίδιο χώρο, καλό θα ήταν να επιλέξετε κι ένα νέο διαμέρισμα, μη σας τα χαλάσει η αύρα και το φενγκ σούι.

 

Βρες εδώ τη νέα έντυπη έκδοση του βιβλίου: «Eπανασύνδεση: 100 μυστικά για να τα βρείτε οριστικά»!

Ή αν προτιμάς να διαβάζεις απ’ το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σου, απόκτησε την e-book έκδοση!

Η επανασύνδεση μπορεί να γίνει πιο εύκολη από ποτέ!