Την περασμένη εβδομάδα ασκήσαμε το εκλογικό μας δικαίωμα, κάνοντας διάλειμμα από το γνωστό «κατέβασε τα καλοκαιρινά, ανέβασε τα χειμωνιάτικα». Ευτυχώς, μας έκανε το χατίρι το καλοκαίρι και καθυστέρησε λιγάκι παραπάνω φέτος. Απ’ την άλλη, βέβαια, και το Πάσχα έπεσε αργά, φάγαμε πάλι το καταπέτασμα γιατί «έχουμε καιρό, καλέ, ακόμα χιονίζει!» και μας έπεσε κι ολίγον τι βαρύ το αρνάκι, το τσουρεκάκι κι οι αμέτρητες λιχουδιές της εποχής!

Προλάβαμε-δεν προλάβαμε να σουλουπωθούμε, δεν υπολογίζει η θερμοκρασία το αν πέσαμε στα ιδανικά μας κιλά πριν αυτή ανεβεί. Ρουφιάνα ζέστη, που μας πέτυχες στον ύπνο φέτος! Έφτασε η εποχή για θάλασσα και τώρα τι κάνουμε; Βαράει στη διαπασών το “Sirens”, καθώς ετοιμάζονται τα beach bar για έναρξη κι ακούς κι εσύ σειρήνες να ηχούν κάπου μες το μυαλό σου…

Πέρυσι τέτοια εποχή κάναμε επιδρομή στο σάιτ της Ανάπλασις να προλάβουμε να προμηθευτούμε εκείνο το φοβερό λάδι μαυρίσματος πριν το πρώτο μας μπάνιο. Φέτος, τρεχάτε ποδαράκια, θέλουμε δύο, να ‘χουμε, βρε αδελφέ, έχουμε και μια άλφα μεγαλύτερη επιφάνεια να καλύψουμε!

Πριν ξεχυθούμε στα καταστήματα, όμως, για αναζήτηση μαγιό, γιατί το περσινό κάπως μας κόβει από εδώ, κάπως μας αφήνει εκτεθειμένους από εκεί, να ψάχνουμε και παρεό για να τα καλύψουμε, μπας και σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται τελευταία στιγμή πριν σκάσουμε μύτη μπρος στο κύμα, πάρτε μια ανάσα, πιάστε χαρτί και στιλό και πάμε να οργανωθούμε!

Αρχικά, μην πανικοβάλλεσαι. Δεν είσαι μόνη. Ξέρεις, εκείνες εκεί που μισούμε γιατί τρώνε τον αγλέουρα και ποτέ δεν παχαίνουν; Ε, κι αυτές φέτος δεν ακούγονται, σώπασαν γιατί γύρισε η ρόδα· διαβάζουν με προσήλωση κι αυτές το άρθρο εδώ (μία από αυτές σας το γράφει κιόλας). Τα πράγματα είναι απλά, όπως καθετί. Κάποιες μικρές αλλαγές θα κάνουν όλη τη διαφορά και μέχρι να πάρεις εκείνη την άδεια που περιμένεις τόσους μήνες, κάτι θα ‘χουμε κάνει.

Πρώτο –και κυριότερο– πίνε νερό. Ναι, στο ‘πε η γιαγιά σου, στο λέει κι η μάνα σου, ο γιατρός ακούγεται εκεί κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σου, επίσης. Βάλ’ το επιτέλους στο πρόγραμμα!  Καταρχάς, θα σε βοηθήσει να κόψεις την πείνα σου και να ξεγελάσεις το στομάχι σου. Είναι ευεργετικό το νεράκι, το αγαπάμε, ας συνάψουμε και μια πιο σταθερή σχέση μαζί του.

Επειδή, όμως, δε φτάνει το νερό, πρέπει και να τρέφεσαι, φρόντισε οι τροφές που καταναλώνεις να είναι πιο ελαφριές κι εύπεπτες. Δοκίμασε μια νέα διατροφή με τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό σου. Η βρώμη, κλασικά, ως αδιάλυτες φυσικές ίνες, για πρωινό, αλλά και τα βραστά αβγά, κι ειδικότερα το ασπράδι τους, που περιέχει μόνο 16 θερμίδες ανά αβγό. Για σνακ, αφήστε τα πατατάκια και τα γαριδάκια και πιάστε ξηρούς καρπούς, ειδικά τα αμύγδαλα και τα ανάλατα φιστίκια ή και ποπ κορν, που είναι παγκοσμίως αγαπημένα για τις ταινίες, εξάλλου.

Θα σας στεναχωρήσω, το ξέρω, αλλά ο καφές πρέπει, τουλάχιστον, να περιοριστεί. Κλαίω κι εγώ μαζί σας, αλλά ας παρηγορηθούμε από το αποτέλεσμα που θα έχουμε. Κατανάλωσε αντί αυτού τσάι μέντας. Δεν είναι απαραίτητη η ζάχαρη για να το απολαύσεις κι επιπλέον η μυρωδιά της μέντας, από μόνη της, μπορεί να στείλει στον εγκέφαλο το μήνυμα ότι το στομάχι σου είναι γεμάτο. Η ειρωνεία είναι ότι για να το αποφύγουμε αυτή τη μισητή κυτταρίτιδα, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε φυσικά προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη όπως CLT+ Έλαιο Σώματος για τη Βελτίωση της Όψης Φλοιού Πορτοκαλιού του Ανάπλασις. Το φυτικό έλαιο καφέ, σε συνδυασμό με τα εκχυλίσματα φυκιού, κισσού, αγκινάρας και σημύδας, γνωστά για τη δραστικότητά τους, έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην πρόληψη αλλά και στη βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Τσίτα να ‘ναι το δέρμα κι όχι τα νεύρα μας. Πού το πάτε κι αυτό;

Τελευταίο, κι όχι λιγότερο σημαντικό φυσικά είναι η καθημερινή, εντατική και προγραμματισμένη γυμναστική, μία ώρα στην ημέρα σου την οποία θα αφιερώνεις σε αυτό και μόνο. Όρισε ένα σημείο έναρξης κι έναν τελικό προορισμό και περπάτησε μέχρι εκεί και πίσω, με γρήγορο ρυθμό, καθημερινά. Μισή ώρα από τη ζωή σου αυτό, και μερικά σετ planks, κοιλιακούς και crunches (που από τέτοια προγράμματα υπάρχουν χιλιάδες στο Youtube). Νεράκι, διατροφούλα και γυμναστική για τόνωση του μεταβολισμού σου. Και για να δεις αποτέλεσμα ακόμα πιο γρήγορα, χρησιμοποιήστε μαζί το Έλαιο σώματος CLT+ και το Ειδικό Έλαιο Σύσφιξης Σώματος και Στήθους από τον Ανάπλασις. Όλα τα σκέφτηκε ο Ανάπλασις, σε πακέτο έτοιμο μας τα έχει, μην ψάχνουμε!

Τον φάγαμε τον Μάιο και δεν το καταλάβαμε καν, μπαίνει δειλά-δειλά ο Ιούνιος με θερμοκρασίες 25+ κι άρχισε να τρέχει ο ιδρώτας. Μη φοβού, όμως, τελικά προλαβαίνεις! Εδώ πρόλαβαν 5 κάλπες σε μια βδομάδα, μέχρι τις 07/07 που θα μας κάτσει το επόμενο τριήμερο στις εξοχές και στα χωριά μας, δε θα προλάβουμε εμείς τουλάχιστον 5 κιλάκια;