Υπάρχουν περιπτώσεις που ο θυμός πυροδοτείται από εξωτερικά γεγονότα που μας βρίσκουν «παγιδευμένους» σε μια παρατεταμένη ανεπιθύμητη κατάσταση, των οποίων τον έλεγχο δεν έχουμε ευθύς εξαρχής. Όπως για παράδειγμα η κίνηση που μπορεί να βρούμε στους δρόμους λόγω έργων ή καθυστέρηση πτήσης, ραντεβού σε γιατρό κ.ο.κ. Το κλειδί εδώ είναι να αξιοποιηθεί ευχάριστα το κενό του χρόνου που δημιουργείται ώστε να γίνει λιγότερο αισθητή η αναμονή.

 

Δες εδώ tips για να διώξεις τα νεύρα στο πι και φι.

Τα παιχνίδια είναι μια ωραία, ευχάριστη και δημιουργική λύση στην προκειμένη, αφού αρέσουν τόσο σε μεγάλους όσο και μικρούς, και απαιτούν μόνο δύο συστατικά, αυτοσχεδιασμό και φαντασία. Μια ιδέα, λοιπόν, είναι ένα άτομο να εντοπίζει ένα αντικείμενο στον χώρο, κι ο άλλος να έχει δικαίωμα 10 ερωτήσεων που μπορεί να κάνει ώστε να μπορέσει να βρει ποιο είναι το αντικείμενο αυτό. Μπορεί ακόμη να γίνει και πιο ενδιαφέρον βάζοντας κι ένα μεταξύ τους στοίχημα.

 

300 ασκήσεις για να δεις τα πράγματα αλλιώς.

Το να ασχολείται το άτομο μ’ αυτό, αποσπάται η προσοχή από τη, φαινομενικά, ατελείωτη αργοπορία και το βοηθά να χαλαρώσει, να περάσει πιο ευχάριστα την ώρα του και να ελέγξει τον θυμό του. Το να είναι κάποιος μόνος, δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση την εφαρμογή αυτού του παραδείγματος αφού μπορεί να το πράξει και μέσω τηλεφώνου, με ένα φίλο ή γιατί όχι κι έναν άγνωστο ο οποίος βρίσκεται στην ίδια κατάσταση.

 

Κατέβασε το level up σε όλες τις συσκευές σου!

Κι αν είσαι του βιβλίου υπάρχει και έντυπη έκδοση!