Τα ζώα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι μας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το κατοικίδιό μας, το οποίο συμβιώνει μαζί μας κι απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες που φτάνει στο σπίτι αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέλος της οικογένειας. Κι αν σκέφτεσαι πως η καθημερινή φροντίδα τους είναι μπελάς και είσαι διστακτικός στο ν’ αναλάβεις μια τέτοια ευθύνη, αρκεί να αναλογιστείς πόσα μπορούν να σου προσφέρουν για ν’ αλλάξεις γνώμη στη στιγμή.

Όσο άσχημη κι αν είναι μια μέρα στη δουλειά, όταν γυρίσεις σπίτι θα βρεις μια κουνιστή ουρίτσα να σε περιμένει να σε γεμίσει φιλιά. Όσο δύσκολο κι αν μοιάζει εκείνο το βράδυ που ψάχνεις απαντήσεις αποφασίζοντας να κλειστείς στον εαυτό σου, η μουσούδα αυτή θα βρίσκεται πλάι σου να σου υπενθυμίζει πως δεν είσαι μόνος. Θα ακουμπήσει πάνω σου και θα δράσει σαν φάρμακο που θα σου πάρει τον πόνο. Θα σε ξυπνήσει το πρωί, κάποιες φορές λίγο ατσούμπαλα, μα πάντα τόσο χαριτωμένα. Θα σε κάνει να κουνηθείς απ’ τον καναπέ σου, να ανακαλύψεις καινούρια μέρη, να κάνεις νέους φίλους. Τα κρύα βράδια θα σε ζεστάνει, ακόμα κι αν σου πάρει με το έτσι θέλω όλο τον χώρο στο κρεβάτι. Θα μπει μπροστά για να σε προστατέψει από κάθε πρόσωπο που θα σε πλησιάσει με κακές διαθέσεις και δε θα αφήσει τίποτα να σε πειράξει. Γιατί έτσι είναι η ανιδιοτελής αγάπη! Τα ζωάκια μπορεί να μην τα ακούς να σου μιλάνε, μα εκφράζονται με τον τρόπο τους και σου δείχνουν κάθε λεπτό πώς αισθάνονται για σένα. Μη νομίζεις πως δεν καταλαβαίνουν! Ήταν, είναι και θα είναι οι πιο πιστοί σου φίλοι!

Δεν αναρωτήθηκες όμως ποτέ γιατί να ζουν λιγότερα χρόνια από μας, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά πιθανό να χάσουμε ένα ή και περισσότερα στην πορεία της ζωής μας; Δεν είναι άδικο θαρρείς; Η απώλεια του αγαπημένου μας κατοικίδιου είναι πληγή μεγάλη. Για μας το συγκεκριμένο πλάσμα είναι μοναδικό και αναντικατάστατο και το να φύγει ξαφνικά απ’ τη ζωή μας οριακά ισοδυναμεί σε θλίψη με το να χάσουμε συγγενικό μας πρόσωπο. Ειδικά οι πρώτες μέρες που πρέπει να συνηθίσουμε πως ο μικρός μας φίλος δε βρίσκεται πια στον χώρο μας είναι δύσκολες, καθώς αναζητάμε διαρκώς την παρουσία του και τα τρυφερά του χάδια.

Ίσως τελικά τα κατοικίδια να ‘ναι ευχές που ήρθαν στον κόσμο για να πραγματοποιηθούν, ίσως να είναι από εκείνα τα όμορφα που κρατάνε για λίγο. Καμία απάντηση δε θα καλύψει τη θλίψη και τα ερωτηματικά σου. Δυσκολεύεσαι να συνεχίσεις χωρίς τον καλύτερο σου φίλο, μα πρέπει να μάθεις να ζεις μ’ αυτό. Μόνο όσοι νιώθουν έτσι θα σε καταλάβουν. Πώς να αντέξεις μια τέτοια απώλεια; Πώς να αποχαιρετήσεις ένα κομμάτι σου τόσο γλυκό και αθώο; Μεγάλο το κενό, σε ποιον να το πεις και ποιος να σε καταλάβει. Θα κλειστείς στον εαυτό σου, ίσως νιώσεις κι ενοχές, θα κάνεις μια αναδρομή στα όμορφα και θα αναλογιστείς αν έκανες τα πάντα για να περάσει μια όμορφη ζωή δίπλα σου. Μην παιδεύεσαι, έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες.

Η περίοδος της άρνησης θα κρατήσει αρκετά, θα νιώσεις πως το κενό δεν αναπληρώνεται, ίσως στην αρχή να αρνηθείς να φέρεις μια νέα μουσούδα σπίτι. Δε θέλεις να πάρει κανείς τη θέση του. Σύντομα όμως θα καταλάβεις πως η αγάπη αυτή σε κάνει να νιώθεις ζωντανός. Θα θελήσεις νέα παρέα, γιατί έτσι έχεις μάθει να ζεις, να δίνεις και να παίρνεις! Μια νέα αγάπη θα μπει να φέρει χαρά στον χώρο σου και στην καρδιά σου. Να θυμάσαι πως πολλές ψυχούλες εκεί έξω ψάχνουν μια αγκαλιά σαν τη δική σου! Μην ψάχνεις να βρεις τα τέλεια χαρακτηριστικά ή τις σπάνιες ράτσες που σου είπαν ότι είναι καλύτερες. Βρες δύο ματάκια που θα σε κοιτάξουν βαθιά στην ψυχή! Τι θα ήταν άλλωστε ο άνθρωπος χωρίς τον καλύτερό του φίλο;

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Έλενα Γ.
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.