Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο που έχετε μείνει, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο τα δυο σας. Στα κούτελά σας γράφεται η λέξη αμηχανία, τι κάνουμε τώρα; Ήρεμα, αυτό δε θέλαμε να συμβεί; Δε θα κάνεις πίσω τώρα. Ξεκίνα μια συζήτηση γενικού ενδιαφέροντος, ίσα-ίσα για να σπάσεις τον όποιο πάγο, φρόντισε να του προτείνεις να πιει ή να φάει κάτι, νυστικό αρκούδι άλλωστε πώς στο καλό να χορέψει;

 

Ποιος είναι ο τρόπος για να μη μείνετε στο φιλικό ενώ θέλεις περισσότερα;

 

Μην κάθεσαι στα οχτακόσια μέτρα μακριά, μα ούτε και κολλητά του, λες και δεν έχει χώρο να σταθείς. Θέλεις να έχετε μι απόσταση τόση-όση, να έχετε την μινιμουν δυνατή τυπική διαφοροποίηση, να μπορεί να αναπνέει κοινώς μα όχι και πολύ. Εκεί ξαναχρησιμοποίησε το βλέμμα σου και φρόντισε όταν το κάνεις αυτό να υπάρχει μια ανάλογη παύση στη συζήτηση. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η σιωπή είναι αυτή που εδώ είναι ο σύμμαχός σου και θα σε βοηθήσει να κάνεις παιχνίδι. Γύρνα λοιπόν σε ανύποπτο χρόνο κι πες «Θέλω να σε φιλήσω». Μην κάνεις κίνηση, μην κάνεις τίποτα, πες κάτι τόσο δυνατό και ουσιαστικό και μετά κόψε την κουβέντα καρφί. Αν πάει να σου απαντήσει, αν προσπαθήσει να σε απομακρύνει ευγενικά, ξεκαθάρισέ του πως δεν έκανες κάτι, μα υποτίθεται ότι δε θα λέτε και ψέματα μεταξύ σας. Άρα έχεις κάθε δικαίωμα να του το πεις.

Δεύτερο σενάριο, ελαφρώς πιο επιθετικό, είναι να πλησιάσεις σε απόσταση αναπνοής και να ρωτήσεις «Αν σε φιλούσα τώρα τι θα έκανες;» Τώρα, το αν θα περιμένεις ή όχι να σου απαντήσει, το αφήνω πάνω σου. Μπορεί και να εκπλαγείς ευχάριστα, μπορεί και ενδώσει έτσι απλά και όμορφα, μα θέλουμε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες επιλογές, γιατί ποτέ δεν μπορείς να ελέγξεις και να προβλέψεις εκατό τοις εκατό μια αντίδραση ενός ατόμου που δεν είσαι εσύ.

 

 

Δε βλέπεις φιλικά το μεταξύ σας αλλά δεν ξέρεις πώς να το δείξεις;

Δες εδώ πώς να βγεις από το friendzone!

Aπόκτησε το e-book για όλες τις συσκευές σου!