anaplasis3

Είτε είναι κάτι που έχεις προγραμματίσει, είτε έρχεται και σε βρίσκει στο ξαφνικό, γεγονός είναι πως μια εγκυμοσύνη αλλάζει κατά πολύ τόσο την ψυχολογία όσο και την καθημερινότητα μιας γυναίκας. Για την ακρίβεια της αλλάζει όλη τη ζωή και μάλιστα γίνεται σε τόσο έντονο βαθμό που οι σκέψεις διαδέχονται με φοβερή ταχύτητα η μία την άλλη και πολλές φορές άγχος κι ενθουσιασμός εναλλάσονται σ’ ένα διαρκες μιξ.

Το να γίνει μια γυναίκα μητέρα είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους ρόλους που θα κληθεί να παίξει στη ζωή της. Ένας ρόλος που από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα θα την ακολουθεί πιστά για πάντα. Μια γυναίκα όμως δεν είναι ποτέ μόνο μητέρα, όσο κι αν αυτό είναι στο μυαλό της το κυρίαρχο. Είναι και φίλη και σύντροφος και παραμένει πάνω απ’ όλα γυναίκα γι’ αυτό κι είναι πολλές οι αγχώδεις σκέψεις που συνοδεύουν συχνά την «ανακάλυψη» της εγκυμοσύνης, σε μια εποχή που θέλει τη γυναίκα εξίσου δραστήρια σ’ όλες τις εκφάνσεις της.

Θα παραμένω το ίδιο ποθητή στα μάτια του συντρόφου μου; Στα δικά μου μάτια; Το σώμα μου θα χαλάσει; Θα καταφέρω να επανέλθω σύντομα μετά την εγκυμοσύνη στη φυσική κατάσταση που ήμουν; Ποιος ο καλύτερος τρόπος να συνδυάσω διατροφή, γυμναστική και προϊοντα ομορφιάς κι ευεξίας;

Το σημαντικότερο σχετικά με τη διατροφή είναι η πλουσιότητα σε διατροφικά στοιχεία τα οποία και θα δίνουν όλες τις απαιτούμενες βιταμίνες κι ιχνοστοιχεία τόσο στη μανούλα όσο και στο βρέφος. Η διατροφή γενικώς παίζει το σημαντικότερο ρόλο κατά την εγκυμοσύνη αλλά και κατά την περίοδο της λοχείας. Ιδανικά θα πρέπει να σχεδιαστεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε γυναίκας, το ιατρικό ιστορικό και το βάρος της. Το ίντερνετ κι οι χιλιάδες δίαιτες που κυκλοφορούν εκεί έξω για εγκυμονούσες δεν είναι κι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος ακολούθησης, άρα καλύτερα ν’ αποφευχθούν.

Η γυμναστική που αρκετές νομίζουν ότι πρέπει ν’ αποφεύγεται, είναι επίσης πολύ σημαντική όχι μόνο γιατί βοηθάει στη διατήρηση της ενέργειας και της ευεξίας αλλά γιατί έχει και πολλαπλά ψυχολογικά οφέλη που είναι άκρως σημαντικά κι απαραίτητα. Κολύμπι, περπάτημα, pilates και φυσικά yoga η οποία όχι μόνο αναζωογονεί αλλά σε συνδυασμό με τις σωστές αναπνοές και τις ασκήσεις χαλάρωσης προετοιμάζει νου και σώμα για έναν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τοκετό.

Όσο για την ομορφιά και τη φροντίδα του δέρματός, δεν έχετε να κάνετε και πολλά μιας και η anaplasis έχει φροντίσει! Είναι δοκιμασμένο, ξακουστό και δεν έχουμε να πούμε πολλά εμείς. Τα λένε οι χιλιάδες γυναίκες που το ‘χουν δοκιμάσει κι όχι μόνο γράφουν τα σχόλιά τους στο facebook page «Μελένια Ομορφιά» της anaplasis, αλλά ανεβάζουν και φωτογραφίες με τα δικά τους αληθινά αποτελέσματα. Το έλαιο πρόληψης ραγάδων ειδικά σχεδιασμένο για την περίοδο της εγκυμοσύνης, κάνει ακριβώς ότι υπόσχεται. Ελαχιστοποιεί την πιθανότητα σχηματισμού ραγάδων, βοηθάει στη βελτίωση της όψης των ουλών, απλώνεται εύκολα, απορροφάται γρήγορα και κυρίως ενυδατώνει! Πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μεταλλικά στοιχεία και χωρίς ίχνος αλλεργιογόνων θα γίνει ο καλύτερος σου σύμμαχος όσο θα προετοιμάζεις το παιδικό υπνοδωμάτιο.

Γιατί πέρα από άσκηση, σωστή διατροφή και φροντίδα, η εγκυμοσύνη θέλει κυρίως θετική διάθεση κι ενθουσιασμό. Λύσε τα πρακτικά κι απόλαυσε τα ουσιαστικά!

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!