Ίσως ένα λάθος που κάνουμε κάθε φορά που φέρνουμε στο μυαλό μας μια σχεδόν σχέση, είναι να τη συγχέουμε με την έννοια της κρυφής. Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο της όλης παρανόησης, έχουμε συνδέσει πολλά κομμάτια που βρίσκουμε σε μια παράλληλη σχέση, μεταφέροντάς τα στην ελεύθερη, αδικώντας τήν έτσι κατά πολύ και στερώντας τής το βασικό της στοιχείο και χαρακτηριστικό. Εκείνο της ελευθερίας.

 

Αναρωτιέσαι ποια στοιχεία φτιάχνουν μια σχεδόν σχέση;

Δες εδώ.

 

Στέλνοντας ένα μεθυσμένο μήνυμα, βιώνοντας μια σχεδόν σχέση, σίγουρα παίζεις με επικρατέστερη την πιθανότητα να εκδηλώνεις τα ανείπωτα. Οκ, αναμενόμενο, μα και τα κλισέ για κάποιο λόγο είναι κλισέ. Δεν είναι ότι το ποτό «σε έκανε να στείλεις» είναι ότι ακολουθώντας σαν καλό παιδί κι εσύ το κλισέ, βρήκες το άλλοθί σου, όχι για τον άλλον καθώς δε μαζεύεται από εκεί, αλλά για τον εαυτό σου. Αυτομπουστάρεσαι και στέλνεις ελπίζοντας ενδόμυχα να έρθουν όλα τούμπα ή να μην αλλάξει τίποτα απολύτως.

Διάβασε εδώ δέκα αινίγματα που ψάχνουν απάντηση

όταν είσαι σε μια σχεδόν σχέση.

 

Σε μια δεύτερη ανάγνωση, λαμβάνοντας ένα μεθυσμένο μήνυμα από το άτομο της σχέσης που δηλώνει παντού και πάντα «οκ με αυτό που έχουμε» πέφτουν οι μάσκες και αφήνεται μισάνοιχτη μια πόρτα για κάτι παραπάνω. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα παραμείνει ανοιχτή ή ότι το άτομο δε θα μετανιώσει που την άνοιξε. Αυτά όμως είναι σενάρια κάπως πιο βατά για να αποκρυπτογραφηθούν. Το συγκλονιστικό είναι εκείνο το μεθυσμένο μήνυμα που δε θα γράφει τρεις σελίδες ερωτόλογα, ούτε θα ζητάει επιβεβαίωση. Είναι εκείνο το βαθιά αισθηματικό μήνυμα που κρύβεται πίσω από κομμάτια τόσο απλά και καθημερινά που ούτε καταλαβαίνεις από πού σου σκάνε και γιατί. Είναι μια μικρή κανονική στιγμή ζωής που μεταφέρεται με οπτικές ίνες στην οθόνη σου δείχνοντάς σου ότι είσαι κομμάτι της ζωής αυτού του ανθρώπου. Κι είναι πραγματικά δέκα φορές πιο ουσιώδες από ένα άξουαλ «σε σκέφτομαι». Διάβασε περισσότερα…

 

 

 

 

 

Ανακάλυψε εδώ την έντυπη έκδοση του βιβλίου Σχεδόν Σχέσεις.

Αν ψάχνεσαι ψηφιακά κατέβασέ το στην e-book εκδοχή του.

Ή άκουσέ το στη μορφή audiobook σε όλες τις συσκευές σου!