Τι σας έχω σήμερα, τι σας έχω σήμερα. Κείμενο για να κάψουμε όσα εγκεφαλικά κύτταρα μας έχουν απομείνει. Προσωπικά, μου έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα. Τι μου ήρθε λοιπόν Τεταρτιάτικα 9 το πρωί να κάνω; Τι πιο συνηθισμένο. Να ζητήσω από ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης να μου γράψει ένα σουρεαλιστικό κείμενο με θέμα: «τι θέλει μια γυναίκα από έναν άντρα». Πάει, θα τη χάσουμε τη δουλίτσα μας. Ή μήπως όχι; Δε θα σας φάω τον χρόνο με προλόγους, δείτε τι μας απάντησαν τα ρομπότ. Θα σχολιάζω στο ενδιάμεσο.

«Το ερώτημα για το τι θέλει μια γυναίκα από έναν άντρα είναι ένα θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα εδώ κι αιώνες. Είναι ένα μυστήριο που έχει γίνει αντικείμενο αμέτρητων βιβλίων, τραγουδιών, ακόμη και πολέμων. Τι γίνεται όμως αν η απάντηση δε βρίσκεται στην πραγματικότητα, αλλά στη σφαίρα του εξωπραγματικού; Ας εξερευνήσουμε τι μπορεί να θέλει μια γυναίκα από έναν άντρα σ’ έναν κόσμο ονείρων και φαντασίας.

Γι’ αρχή να πούμε πως μια γυναίκα σίγουρα θα ήθελε έναν σύντροφο που να έχει την ικανότητα να αιωρείται. Ένας άντρας που μπορεί να επιπλέει στον αέρα σίγουρα δε θα περνούσε απαρατήρητος. Φανταστείτε έναν άντρα να μπορεί να πάρει αγκαλιά το κορίτσι του για να πετάξουν πάνω από μια φεγγαρόλουστη λίμνη ή ψηλά, πέρα από τον ορίζοντα της πόλης. Αυτή η μαγική δύναμη σίγουρα θα τον έκανε να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.»

Το έχει και σίγουρο όμως, είδατε. Ο ιδανικός άντρας, αν δε σε πετάξει πάνω από μια φεγγαρόλουστη λίμνη, δεν αξίζει καν να λέγεται άντρας. Το σούπερ μάρκετ είναι ψίχουλα. Αχ, μην το διαβάσει η γυναίκα μου αυτό, που μου λέει να την πετάξω με το αυτοκίνητο και μερικές φορές λίγο βαριέμαι.

«Δεύτερον, μια γυναίκα θα ήθελε έναν άντρα που να μπορεί να ελέγχει τον χρόνο. Η ικανότητα ενός άνδρα να επιβραδύνει ή να επιταχύνει το ρολόι κατά βούληση, θα του έδινε σίγουρα ένα τρομερό πλεονέκτημα στο παιχνίδι των γνωριμιών. Φανταστείτε έναν άντρα που μπορεί να κάνει ένα ραντεβού να διαρκέσει για πάντα ή να παρακάμψει τα μέρη που είναι λιγότερο συναρπαστικά. Αυτό το είδος χρονικής κυριαρχίας σίγουρα θα έκανε μια γυναίκα να νιώθει ότι ζει στο δικό της custom made παραμύθι.»

Θέλει λίγη κουβεντούλα γιατί θα πρέπει και τα δύο μέρη να συμφωνήσουν ποια είναι τα πιο συναρπαστικά μέρη της σχέσης τους. Ίσως να μην ήθελε, ας πούμε, να μου πει «βάλε να παίξει εκείνο το τρίωρο Πόκεμον μάραθον να καούμε στον καναπέ». Αλλά και πάλι, αν συμφωνούσαμε στα πιο γαμάτα, μου ακούγεται λίγο σαν τη μέρα της Μαρμότας. Μάλλον στο τέλος θα βαριόμασταν.

«Τρίτον, μια γυναίκα θα μαγευόταν από έναν άντρα που μπορεί να μεταμορφωθεί. Φανταστείτε κάποιον να μπορούσε αλλάξει τη μορφή του σε οτιδήποτε, από ένα πουλί μέχρι ένα δέντρο έως ένα έπιπλο. Φανταστείτε έναν άντρα που μπορεί να γίνει καναπές για να κοιμάται η σύντροφός του ή δέντρο για να κάθεται στη σκιά του. Αυτή η ικανότητα αλλαγής σχήματος θα έκανε έναν άντρα τόσο πρακτικό και διασκεδαστικό όσο κι ακαταμάχητο.»

Αυτό παιδάκια γαμάτο, θα μπορούσες ας πούμε να της πεις «θα γίνω χαλί να με πατήσεις» και τσουπ, θα γινόσουν φλοκάτη. Ή, ας πούμε, να ήταν η γυναίκα σου έγκυος και να σου έλεγε στις 2 το πρωί, «Μπάμπη μου έχω όρεξη για τούρτα σοκολάτα». Τσουπ πατάς μια μεταμόρφωση και της λες «φάε με». Πρακτικότατο. Από την άλλη κι οι ζαχαροπλάστες, τι, κλέφτες να γίνουν;

«Τέταρτον, μια γυναίκα θα ενθουσιαζόταν από έναν άντρα που να μπορεί να επικοινωνεί τηλεπαθητικά. Η ικανότητα να μπορείς να μπεις στο μυαλό κάποιου θα επέτρεπε τη βαθιά οικειότητα και την πλήρη κατανόηση. Φανταστείτε έναν άντρα που μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις της συντρόφου του και να μπορεί να την καταλάβει, χωρίς ποτέ να πει λέξη δυνατά. Αυτό το είδος ψυχικής σύνδεσης θα δημιουργούσε έναν δεσμό που θα ήταν αξεπέραστος.»

Το έχουμε δει αυτό το έργο στο “Αυτό που θέλουν οι γυναίκες” με τον Μελ Γκίμπσον. Ουδέν σχόλιο.

«Τέλος, μια γυναίκα θα ερωτευόταν έναν άντρα που θα μπορούσε να ελέγξει τα όνειρα. Η ικανότητα να διαμορφώνεις κατά το δοκούν το υποσυνείδητο κάποιου, θα επέτρεπε πραγματικά συγκλονιστικές εμπειρίες. Φανταστείτε έναν άντρα που μπορεί να δημιουργήσει τα όνειρα που θα του ζητούσε η σύντροφός του κατά παραγγελία. Φυσικά το προτιμότερο θα ήταν να μπορούσε να τα κάνει πραγματικότητα, αλλά κι αυτό θα ήταν σίγουρα μια καλή αρχή. Αυτή η ικανότητα θα έδινε σε μια γυναίκα την ευκαιρία να βιώσει πράγματα που είναι πέρα από τα πιο τρελά της όνειρα.»

Θα στράβωνα λίγο βέβαια αν η γυναίκα μου μού ζητούσε για να της φτιάξω ένα όνειρο που να πέρναγε το βράδυ με τον Jason Momoa, αλλά ίσως να ισορροπούσε το πράγμα αν μπορούσα να φτιάχνω και για μένα κάτι αντίστοιχο.

«Σ’ έναν κόσμο ονείρων και φαντασίας λοιπόν, μια γυναίκα θα ήθελε έναν άντρα που να μπορεί να αιωρείται, να ελέγχει τον χρόνο, να αλλάζει το σχήμα του, να επικοινωνεί τηλεπαθητικά και να δημιουργεί όνειρα. Αυτά είναι τα είδη των σουρεαλιστικών ιδιοτήτων που θα έκαναν έναν άντρα να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους και σαφώς ακαταμάχητο για τις γυναίκες. Φυσικά, όλα αυτά είναι απλώς αποκυήματα της φαντασίας και δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Προς το παρόν. Θα μπορούσε όμως να είναι μια φανταστική ματιά στο τι μπορεί να θέλει μια γυναίκα από έναν άντρα σε έναν κόσμο πέρα από τον δικό μας.»

Τι λε ρε μάστορα, δηλαδή μιλάμε για τον σούπερ γκόμενο. Τι να πω και τι να γράψω. Φανταστείτε κορίτσια στο μέλλον να μπορούσατε να βγείτε ραντεβού με τέτοιο τυπάκι, που να είναι και καναπές, και χρονομηχανή και λίγο θεός άμα λάχει. Νομίζω ότι θα καθυστερήσει αρκετά και στις προβλέψεις δεν είμαστε τόσο καλοί. Εδώ μας έλεγαν ότι το 2020 θα  κυκλοφορούσαμε με ιπτάμενα αυτοκίνητα κι ακόμα τίποτα. Άντε εσύ τώρα να έχεις προσδοκίες για ιπτάμενο γκόμενο.

Εντάξει; Zούμε; Όλα καλά; Πώς σας φάνηκε; Επίσης, να σας ρωτήσω. Θα θέλατε να σας αποκαλύψω αν τα σχόλια κάτω από το κείμενο τα έγραψα εγώ ή το ρομπότ; Και να θέλατε δε θα σας κάνω τη χάρη. Θα προσθέσω εδώ και μια νότα μυστηρίου. Θα το αφήσω να αιωρείται πάνω από μια φεγγαρόλουστη λίμνη.

Συντάκτης: Παναγιώτης Λαμπρίδης
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου