didonato-4

Ας αρχίσουμε με ένα μίνι τεστ. Φέρε στο μυαλό σου κάποια από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και σκέψου τον τρόπο με τον οποίο γνωριστήκατε. Φέρε στη μνήμη σου την πρώτη εκείνη εντύπωση που σου έκαναν, την πρώτη γεύση που σου άφησε η γνωριμία μαζί τους. Αυτό που πιθανότατα σου προκάλεσε μια αίσθηση ζεστασιάς ή σε έκανε να χαμογελάσεις στιγμιαία φέρνοντας στο μυαλό τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανάμνηση της αύρας των αγαπημένων σου προσώπων.

Λένε πως η αύρα είναι η βασική μας ταυτότητα. Είναι η ενέργεια που εκπέμπουμε πολλές φορές χωρίς καν να το γνωρίζουμε. Μας περιβάλλει κατά τέτοιο τρόπο που εάν υπήρχε εικόνα της θα έμοιαζε με ένα κουκούλι γύρω μας. Βάσει ψυχολογίας, η αύρα μας έχει συγκεκριμένα χρώματα ανάλογα με τη διάθεση, την ψυχοσύνθεση και γενικά τον χαρακτήρα του κάθε ενός από εμάς. Κάπως έτσι καταλήγουμε στο γνωστό και πολύ ειπωμένο «θετική κι αρνητική αύρα». Και φυσικά ο καθένας από εκεί και έπειτα κρίνει αναλόγως.

Η αύρα είναι ενέργεια. Απέραντη κι απροσπέλαστη. Σε μαγνητίζει αλλά και σ’ απωθεί. Είναι αλάνθαστο κριτήριο για όσους ξέρουν να την αναγνωρίζουν και για εκείνους που την εμπιστεύονται αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις για οποιουδήποτε τύπου σχέση. Πόσες και πόσες σχέσεις δεν προχώρησαν γιατί η αύρα των συντρόφων δεν ταίριαξε. Πόσες φιλίες πάγωσαν αλλά και πόσες επαγγελματικές συμφωνίες βάλτωσαν επειδή το ένστικτο χτύπησε για κάποιο συμπαντικό λόγο καμπανάκι.

Η αύρα είναι η δική σου αλήθεια. Είναι το μέσα σου χωρίς μάσκες και κάλυψη. Είναι οι αντιδράσεις σου, το χαμόγελο ή η ξινίλα που θα βγάλεις, το βλέμμα που θα ρίξεις σε κάποιον, ένα νεύμα, μια κίνηση που θα δώσει και σε εσένα αλλά και στους άλλους γύρω σου συγκεκριμένα μηνύματα. Το αν θα τα λάβεις σοβαρά υπόψιν ή όχι αφορά καθαρά προσωπικά εσένα και τη δική σου ιδιοσυγκρασία. Είσαι για παράδειγμα άνθρωπος της τετράγωνης λογικής ή λειτουργείς με βάση το συναίσθημα κι αυτό που σου βγάζει ο άλλος;

Οι παλιοί συνήθιζαν να λένε «δεν ταιριάζουν τα χνώτα τους» για όσους αδυνατούσαν να βρούνε κοινούς διαύλους επικοινωνίας με άλλους. Η αύρα δεν είναι τίποτε άλλο λοιπόν από τα δικά σου «χνώτα», τα ίχνη της δικής σου ψυχής. Κανείς δεν μπορεί να της ξεφύγει. Φαίνεται πάντα αν είσαι καλοπροαίρετος στα σχόλιά σου. Δε γίνεται να κρύψεις την ζήλια σου ακόμa κι αν έχεις ταλέντο στην υποκριτική. Δεν υποκρίνεται η αύρα αλλά ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά είσαι.

Αυτό λοιπόν το «κάτι» που σου βγάζει ο άλλος και που αδυνατείς να προσδιορίσεις είναι αυτό το «κάτι» που χρειάζεσαι για να κρίνεις και να αποφασίσεις. Μη μου πεις πως δε γοητεύτηκες από ανθρώπους που ενώ δε γνώριζες για πολύ καιρό, κάπως με κάποιο τρόπο στο βλέμμα τους είδες κάτι που σου άρεσε και που θα ήθελες να ξαναδείς. Μη μου πεις πως δεν ένιωσες ποτέ σου ζεστασιά από μια χειραψία που τυχαία εισέπραξες και σε έκανε να αναρωτηθείς αν έχετε ξανασυναντηθεί με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Η αύρα είναι διαίσθηση απλά δεν έχουμε συνηθίσει όλοι στο να την ακολουθούμε.

Σε όλες τις σχέσεις νιώθουμε τα ενεργειακά κύματα της αύρας των γύρω μας μα εκεί που σίγουρα μας αγγίζουν με έναν ξεχωριστό τρόπο είναι στις ερωτικές σχέσεις. Είναι αυτό που λέμε καμιά φορά «δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι βρήκε ο ένας στον άλλον» ή «πώς είναι δυνατόν να ταίριαξαν». Εκεί συναντάς την τρανταχτή παρουσία της αύρας μεταξύ συντρόφων οι οποίοι βέβαια έχουν κατακτήσει το απόλυτα επιθυμητό επίπεδο επικοινωνίας μιας και η καρδιά και το συναίσθημα υποτάσσουν τη λογική.

Θα ξεχωρίσεις σίγουρα σε μια παρέα ανθρώπων εκείνους που έχουν ζηλευτή αύρα. Είναι κάτι σαν αερικά, ανάλαφρες παρουσίες με χαμόγελο που σε μαγεύει. Μπορεί εμφανισιακά να μην αγγίζουν το τέλειο όμως το σίγουρο είναι πως όλοι θέλουν για κάποιο ανεξιχνίαστο λόγο να βρίσκονται κοντά τους, γύρω τους. Να αντλούν από τη δική τους ενέργεια και να προσπαθούν να αντιγράψουν λίγη από τη δική τους λάμψη. Αυτό όμως είναι κάτι που είτε το έχεις είτε όχι. Οι άνθρωποι με ζηλευτή αύρα είναι σπάνιοι γι’ αυτό όταν τους συναντάς φρόντισε να μην τους χάσεις.

Η αύρα είναι εκείνο το σημάδι που χρειάζεσαι για να δώσεις το πράσινο ή το κόκκινο φως σε μια σχέση ή επαφή. Κατά καιρούς της έχουν δώσει πολλά ονόματα, ύλη, υπόσταση, πέπλο και πόσα άλλα τα οποία όλοι μας έχουμε ακούσει. Η αλήθεια όμως είναι πως η αύρα είναι δύναμη. Είναι ο τρόπος που το σύμπαν χρησιμοποιεί για να σε προειδοποιήσει για πολλά. Μια μικρή εύηχη λέξη με απέραντη σημασία.

 

Αφιερωμένο σε κάθε κάτι που μας μάγεψε ανεξήγητα.

 

 

Συντάκτης: Μαίρη Σάμου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!