paul1822

Ελπίζω η ημέρα σου μέχρι τώρα να ήταν τόσο λεία κι ήρεμη όσο και το μέτωπό σου, καθώς αυτά που πρόκειται να διαβάσεις σε αυτό εδώ το άρθρο ίσως αναθεωρήσουν οποιοδήποτε δισταγμό περί Βotox αι άλλων ανακαλύψεων με στόχο τη βελτίωση της εικόνας μας. Αν μόλις τώρα σε έκανα να σηκώσεις φρύδι, τότε έχουμε τη σωστή ψυχοσύνθεση για να ξεκινήσουμε. Κι επειδή τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο έχουν ως βάση τους την αλήθεια, κράτησε το εξής: «Είναι δικαίωμά μου να θέλω –αν μπορώ– να αποφασίσω να βελτιώσω την εμφάνισή μου.»

Το Botox κι οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν μπει, τα τελευταία χρόνια, για τα καλά στη ζωή μας, κι ας πάψουμε πια να το αρνούμαστε ή να το κρύβουμε ωσάν επτασφράγιστο μυστικό. Ανήκεις σε εκείνους που ακόμη το σκέφτονται; Ανήκεις σε εκείνους που το δοκίμασαν και θα το ξανακάνουν; Κοιτάζεις το είδωλό σου στον καθρέφτη και νομίζεις πως κάτι λείπει απ’ το κάδρο; Συζητάς με φιλικά πρόσωπα κι απορείς για τη νεανική εμφάνιση κάποιων ενώ ανήκετε στην ίδια ηλικιακή ομάδα; Ναι, είναι δικαίωμά σου να σκέφτεσαι όλα τα παραπάνω ερωτήματα, όπως και δικαίωμά σου είναι να κάνεις κάτι γι’ αυτά. Να δώσεις απαντήσεις μέσα από πράξεις. Να αλλάξεις ό,τι σε χαλάει για να φτάσεις στην καλύτερη –για ‘σένα– εκδοχή σου.

Μη μασάς με απόψεις ανθρώπων που θα προσπαθήσουν να σε αποτρέψουν από αυτό, ζηλεύοντας ίσως λιγάκι το δικό σου θάρρος να παραδέχεσαι πως αποζητάς την αυτοβελτίωση και δεν κωλώνεις έμπρακτα να την κυνηγήσεις και μεταφράζοντας την επιθυμία σου αυτή σαν ματαιοδοξία! Το «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» το γνωρίζεις, φαντάζομαι, κι είναι μια ρήση που ταιριάζει απόλυτα σε εκείνους που από κόμπλεξ δεν τολμούν να παραδεχτούν όσα ενδεχομένως θα ‘θελαν να αλλάξουν πάνω τους και μέσα τους, κατακρίνοντας έτσι όσους έχουν τα κότσια το κάνουν.

Εκτός απ’ τη θεραπευτική του χρήση, που είναι σε όλους γνωστή, καθώς χρησιμοποιείται εκτεταμένα σαν εργαλείο της ιατρικής για πολλούς λόγους και σε διάφορες παθήσεις, το Βotox αποτελεί την πιο δημοφιλή θεραπεία αντιγήρανσης στους κόλπους των δερματολόγων και των κέντρων αισθητικής. Αναμφίβολα, η επίδραση που έχει είναι θεαματική, όταν φυσικά γίνεται με τον ανάλογο επαγγελματισμό και στη σωστή δοσολογία. Με φανατικούς οπαδούς ανά την υφήλιο αλλά και πολέμιούς του που αμφισβητούν τις ευεργετικές του επιδράσεις, θα ακούσεις πολλών λογιών απόψεις για τη χρήση του και την επιλογή του ως μέσο βελτίωσης της εικόνας κάποιου.

Αν ρωτήσεις όλους εκείνους που το ‘χουν δοκιμάσει με μεγάλη επιτυχία, απολαμβάνοντας τα καταπληκτικά αποτελέσματα, αν το μετάνιωσαν, θα σου πούνε περίτρανα «όχι». Πολύ απλά διότι οι θαυματουργές αυτές ενέσεις που βελτίωσαν την εμφάνισή τους, ταυτόχρονα βελτίωσαν και την αυτοπεποίθησή τους. Λείαναν, αν θες, όχι μονάχα τυχόν ρυτίδες και γραμμές που τους ενοχλούσαν, μα κι εκείνες τις διαχωριστικές γραμμές που οι ίδιοι είχαν θέσει στον εαυτό τους, εμποδίζοντάς τους να νιώθουν όμορφα κι ελεύθερα μπροστά σε άλλους μα κυρίως μπροστά στον καθρέφτη τους.

Είναι αναντίρρητα δικαίωμά σου να κάνεις αυτήν την ένεση αυτοπεποίθησης και να δεις τη λάμψη πάνω σου, τόσο εξωτερικά όσο κι εσωτερικά. Γιατί να σε κρίνει κάποιος, αν επέλεξες να κάνεις πράγματα για εσένα, που θα σε κάνουν να νιώσεις πιο όμορφα; Κι ακόμα κι αν το κάνει, γιατί να σε νοιάξει; Κι αν πέσει στο τραπέζι των επιχειρημάτων το οικονομικό κόστος, αυτό και πάλι είναι ένας παράγοντας που αφορά εσένα και μόνο εσένα, αφού όταν κάποιος μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί αν θα κάνει botox ή κάποιου είδους πλαστική επέμβαση, σαφέστατα έχει συνυπολογίσει το χρηματικό κομμάτι. Απενεχοποίηση τώρα σε οτιδήποτε σε κρατάει πίσω και σε κάνει να βάζεις φρένο σε δικές σου προσωπικές ανάγκες.

Κι αν, όπως για όλα όσα σε προβληματίζουν σαν ερωτήματα, χρειάζεσαι στατιστικές και μελέτες για να λύσεις απορίες, θα σου πω πως με βάση τις τελευταίες έρευνες που έχουν γίνει όσον αφορά τη χρήση botox  αλλά κι άλλων αισθητικών επεμβάσεων, το όλο θέμα τελικά δεν έχει να κάνει ούτε με το φύλο αλλά ούτε και με την ηλικία. Έχει, όμως, να κάνει με τις ενδείξεις πάνω στο πρόσωπο ή σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος θεωρούμε πως έχουμε πρόβλημα αισθητικής κι εμφάνισης. Κάνεις refresh και restart, ένα νέο ξεκίνημα!

Η αναζωογόνηση κι η όψη ξεκούρασης στο βλέμμα και στο πρόσωπο είναι, λένε, οι άμεσες επιδράσεις του botox ή του baby bttox. Τα ερωτηματικά κι η απορία στο βλέμμα των άλλων είναι, λένε, οι άμεσες επιδράσεις στην ψυχολογία των άλλων, εκείνων που θα σε δούνε και θα αναρωτηθούν. Τα επικριτικά και περιφρονητικά σχόλια όπως «Κοίταξε πως έγινε!», συχνά, έχουν τη βάση τους σε άλλες φράσεις και σκέψεις που γίνονται πιο εσωτερικά στο μυαλό του καθενός, όπως «Γιατί αυτός ή αυτή κι όχι κι εγώ;».

Στο κάτω-κάτω, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν, απλούστατα διότι πρόκειται για το δικό σου πρόσωπο, το δικό σου σώμα, τη δική σου τσέπη και κατ’ επέκταση τη δική σου ζωή. Κι αν δεν μπορούν να διαχειριστούν τη δική σου αποφασιστικότητα προς όλο αυτό, τότε ελλοχεύουν άλλοι κίνδυνοι για θέματα περί σεβασμού και προσωπικών αποφάσεων. Όπως και να έχει, όμως, είναι ανήθικο το να προσπαθήσει κάποιος να σε πείσει να μην το κάνεις, εφόσον εφαρμόζει τους κανόνες σωστής χρήσης του αλλά και τα «θέλω» της δικής σου αισθητικής.

Η ζωή είναι μικρή για να την αναλώνουμε σε σκέψεις, διλήμματα και δισταγμούς. Αν θέλεις να βελτιώσεις την εμφάνισή σου, νιώσε την ελευθερία να το κάνεις. Ηθικολογίες και μικροπρέπειες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα σε τέτοια θέματα. Στην τελική, αν εσύ θες να σηκώσεις φρύδι, κάνε το πράξη∙ όχι μονάχα αισθητικά αλλά και σαν στάση ζωής, προς όποιον βάζει φρένο στις δικές σου επιθυμίες.

Συντάκτης: Μαίρη Σάμου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!