-Πόσο καιρό έχεις να κάνεις σ3x;
-Τρία χρόνια.
-Τι τρία χρόνια ρε Αρθούρε, εγώ δεν μπορώ να περιμένω ούτε τρεις ώρες!

Πώς στην ευχή του μεγαλοδύναμου δύο τέτοιες αντικρουόμενες οπτικές μπορούν να συναντηθούν κι από παράλληλα να προχωρήσουν η μία οριακά πάνω στην άλλη; Βέβαια, υπέροχες ήταν οι αντιφάσεις ανέκαθεν. Ίσως, γιατί έμοιαζαν με δοκιμασίες που αν καταφέρεις να κατακτήσεις, πας στον επόμενο πιο απαιτητικό και πρωτόγνωρο γύρο. Βλέπεις ζευγάρια έξω κι απορείς πώς βρήκαν κοινό παρονομαστή, όμως η έλξη τους είναι πασιφανής. Βλέπεις κι εκείνους που συμβιβάζονται με ενέργειες πολύ πιο αχνές από εκείνων προκειμένου να κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ, πως το πρωί δε θα ψηλώσουν ως δια μαγείας δυο πόντους.

Θέλει κότσια να διεκδικείς αυτό για το οποίο σκιρτάει η καρδούλα σου και να ανοίγεις τα χαρτιά σου. Είναι μεγάλο το ρίσκο. Κάθε στιγμή περνάει σαν αιώνας. Ο χρόνος κυλάει βασανιστικά αργά μέχρι να λάβεις απάντηση για το αν το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου σου θέλει να αγκαλιαστούν τα χρωμοσώματά σας. Πόσο πιο ευκολάκι απλά να ξεβρακωθούν τα σώματά σας, ε;

Θυμάσαι όταν πρωτοείδες singles και δεν ήξερες με ποιον χαρακτήρα να πρωτο-ταυτιστείς; Οι θεωρίες της Ράνιας που όσο ξινή κι αν το έπαιζε θα την ποθούσες για φίλη σου, ακόμα είναι επίκαιρες. Είχες όμως ένα soft spot όταν είδες να πετάνε σπίθες από τα μάτια της Λίλας για τον Αρθούρο. Παραδέξου το. Δεν την είχες συνηθίσει να κατευνάζει το σεξουλιάρικο πνεύμα της και να κρατάει στρωμένα τα σεντόνια της για καιρό μη ποτίζοντάς τα με ηδονικό ιδρώτα. Τα επίπεδα τεστοστερόνης της Λίλας πρέπει να ήταν όσα όλων των χαρακτήρων μαζί σε όλες τις σεζόν (ναι συμπεριλαμβανομένου και του Περιστερόπουλου)! Ένα θηλυκό με ύψιστο s3x drive που δεν κατάφερε κανείς ως εκείνη τη μαγική στιγμή να περιορίσει σε μια και μόνο πλευρά. Εκείνη τη μαγική στιγμή που ένας βυζαντινοτέτοιος, συντηρητικός προφέσορας με τα γλυκά του ματομπούκαλα έριξε τα τείχη του απέναντι στον έρωτά του για εκείνη. Το κονέ όμως δεν έγινε τόσο απλά. Πέρασαν σαράντα κύματα μέχρι να αγαπηθούνε.

Λένε, πως μια από τις ομορφότερες συνταγές συναισθηματικής επιτυχίας είναι να ξεκινάει το ταξίδι από φιλία. Έχεις δει τον άλλον στα σκούρα του, στα χαρωπά του, στα νεύρα του. Ξαφνικά, το λοιπόν, ένα βραδάκι ρομαντζάδας το γυρνάτε από φιλία σε «ποθεία». Η Λίλα προσπαθώντας να ξεμπλοκάρει τον συνεσταλμένο μαθηματικό μας, κάνει τα πάντα για να τον δει να στεριώνει. Βάζει γινάτι να ρίξει τη Λουΐζα γι’ αυτόν κι, ω ναι! Το καταφέρνει με τεράστια επιτυχία, αφού ξέρει τα τερτίπια του φλερτ καλύτερα και από τη Samantha Jones. Βασικά μαζί μοιράζονται τον θρόνο. Έλα όμως που τα τρία χρόνια αποχής από το σ3ξ είναι κάπως αγχωτικούλια για τις επιδόσεις του Αρθούρου, που θέλει να εντυπωσιάσει το νέο του αμόρε. Οπότε, κάνει η Λίλα την καρδιά της πέτρα και συνεπώς και του Αρθούρου την καρδιά, πέτρα, και δένει το γλυκό.

The next day, όμως, είναι πάντα απρόσμενη. Στα σκάνε feelings ή θες να το σκάσεις εσύ. Εδώ πέσαμε στην πρώτη περίπτωση. Πάρε τώρα την πρωταγωνίστριά σου να στέλνει αυτό το ρημάδι το risky μήνυμα που τρέμεις κι εσύ κι εγώ να το στείλουμε γιατί ουρλιάζει «σε θέλω» και φοβάσαι αν  σε θέλουν, ομοίως. Κι απάντηση δεν πήρε και χάθηκε κάθε ελπίδα, γιατί ήθελε θε η σειρά να μας κάνει να ανεβάσουμε πίεση, δείχνοντάς μας τη Λουΐζα να σβήνε το μήνυμα πριν το διαβάσει ο Αρθούρος. Τι είπατε;

Να τα λέμε όμως, Η Λίλα ήξερε πως εκείνη τη στιγμή που ο νους της έκανε τρυφερά σενάρια για σχέσεις, ο αγαπημένος της ήταν με κάποια άλλη. Σκληρή πίστα. Κι έμεινε πληγωμένη, με τη σκέψη πως έμεινε διαβάστηκε. Μωρέ δεν κοιμόταν όμως ο έρωτας. Ήταν αμοιβαίος, παρ’ όλα αυτά σώπασε για καιρό και σε αγνό συμβιβασμό. Αν υπάρχει, όμως, έρχεται πάντα εκείνη η βραδιά που δεν αντέχεις να τον καταπιέζεις άλλο. Θα πας κι ας σου βγει και σε κακό. Έτσι και στην περίπτωσή μας, έπεσε το χολιγουντιανό φιλί, νιώσανε το τρέμουλο της καψούρας και ξεφορτωθήκαν τους ανθρώπους- συμβιβασμούς. Πάντα είναι υπέροχο να βλέπεις τα δύο άκρα να συναντιούνται στη μέση και να πορεύονται παρέα.

Happy end, όμως αυτή τη φορά δεν πρόκειται για παραμύθι και είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, στο υπόσχομαι. Η ιστορία του Αρθούρου και της Λίλας σε διδάσκει πως μπορείς να κάνεις την ανατροπή. Μπορείς να βγεις από τα μέχρι τώρα λιμνάζοντα νερά σου και να περπατήσεις πάνω τους, αν το λέει η ψυχή σου. Μπορεί ο vanilla τυπάκος που περνάς για πολύ ξενέρωτο και προορίζει τον εαυτό του για το Άγιο Όρος να κάνει ένα σάλτο και να βρεθεί να παραδέχεται τα αισθήματα του, έτσι άφιλτρα. Μπορεί εκείνη η τρελοκαμπέρω που μάζεψε όλο το θάρρος της πλάσης και του ανοίχτηκε, να δοθεί με όλη της την ύπαρξη σε έναν πηγαίο έρωτα.

Και να θυμάσαι: όσο κι αν θέλουμε να ακολουθήσουμε της θεωρίες της Ράνιας κατά γράμμα για να λυθεί η εξίσωση του έρωτα και για εμάς, δυστυχώς δεν υπάρχει χρυσή συνταγή. Στείλε το μήνυμα. Ακόμα κι αν ακούσεις το «όχι» που κανείς δε χώνεψε, τουλάχιστον θα ξέρεις και θα προχωρήσεις. Αν όμως το ρίσκο σε αποζημιώσει, τότε η ικανοποίηση που θα νιώσεις δε θα νικηθεί από κανένα συναίσθημα. Μεγαλώσαμε πιστεύοντας πως μόνο με ίντριγκα, τερτίπια παιδίαστικα, σκωτσέζικα ντους και ψεύτικη αδιαφορία επιτυγχάνουμε τον στόχο μας. Μήπως είναι καιρός να αντιστρέψουμε το νόμισμα;

Συντάκτης: Δάφνη Κανελλοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου