Beyonce & Jay Z. Ένα ζευγάρι που μετράει χρόνια. Για την ακρίβεια, εικοσιένα από τότε που γνωρίστηκαν και άρχισαν να βγαίνουν. Τόσος καιρός αργότερα και το ζευγάρι θεωρείται ακόμα ένα από τα hottest power couples της σύγχρονης παγκόσμιας showbiz.

Η Beyonce γνώρισε τον Jay Z στην ηλικία των δεκαοκτώ. Όπως είχαν επιβεβαιώσει και οι ίδιοι αργότερα, γνωρίστηκαν σε μια πτήση που έτυχε να κάθονται δίπλα-δίπλα και συγκεκριμένα ο Jay Z τραγούδησε γι’ αυτήν τους τη στιγμή πολύ αργότερα, το 2018, στο τραγούδι του “Everything is love”. Έναν χρόνο μετά από αυτήν τη γνωριμία ξεκίνησαν να βγαίνουν και η ιστορία τους να εκτυλίσσεται μέσα από τραγούδια, δημόσιες εμφανίσεις και συνεντεύξεις.

Τον Απρίλιο του 2008 ένας κρυφός γάμος έσκασε σαν είδηση, με το ζευγάρι να επισφραγίζει τον έρωτά του κι ενώ κανείς δε γνώριζε ότι ήταν έστω αρραβωνιασμένοι. Έπειτα από δύο χρόνια έγγαμης ζωής, το 2011 ακολούθησε μια επική ανακοίνωση εγκυμοσύνης της Beyonce στη σκηνή των Video Music Awards και το 2012 υποδέχονται την πρώτη τους κόρη Blue Ivy. Δύο χρόνια έπειτα από τη γέννηση της κόρης τους όμως ένα περιστατικό επίθεσης μέσα σε ασανσέρ ακριβού ξενοδοχείου από την αδερφή της Beyonce στον Jay Z, γίνεται viral σε όλο τον κόσμο αφού φημολογείται ότι ο λόγος ήταν πιθανή απιστία του Jay Z. Μαζί με αυτό το περιστατικό ξεκίνησαν και φήμες για διαζύγιο του ζευγαριού, παρ’ όλο που η κοινή τους περιοδεία διεξάχθηκε κανονικά.

 

 

Το 2016, η Beyonce «επιβεβαιώνει» τις φήμες περί απιστίας του συζύγου της, όχι μέσα από κάποια συνέντευξη όπως ίσως πολλοί θα περίμεναν, αλλά μέσα από μουσική, με την κυκλοφορία ενός νέου album ονόματι “Lemonade” και με στίχους που μιλούν φανερά για ένα τρίτο πρόσωπο. Συγκεκριμένα ένας στίχος από το τραγούδι “Sorry” του άλμπουμ αυτού, λέει “He better call Becky with the good hair” κι έβαλε φωτιά στο διαδίκτυο για το ποια μπορεί να είναι η γυναίκα που αναφέρει η Beyonce ως τρίτο πρόσωπο. Αρκετά ονόματα διασήμων πέφτουν στο τραπέζι χωρίς όμως ποτέ να μάθουμε τελικά ποια ήταν η περίφημη “Becky”. Στη συνέχεια αυτής της χρονιάς ήρθαν και κάποιες δημόσιες εμφανίσεις σόλο για την τραγουδίστρια, που έφεραν πάλι στην επιφάνεια τις συζητήσεις περί χωρισμού για το ζευγάρι, όμως και πάλι διαψεύσθηκαν με καινούργια ανακοίνωση της Beyonce το 2017, μέσω instagram post πια, για τη δεύτερη εγκυμοσύνη τους, όπου περίμεναν δίδυμα.

Την ίδια χρονιά, για ακόμη μία φορά, επανέρχεται το θέμα της απιστία του Jay Z, αυτήν τη φορά από τον ίδιο μέσα από ένα νέο άλμπουμ του με τίτλο «4:44» όπου αναφέρεται στην απιστία του στη σύζυγό του και μοιάζει λίγο σαν απάντηση στο “Lemonade”, αλλά αναφέρει και αλλά προσωπικά θέματά τους, όπως μια αποβολή εγκυμοσύνης. Πολλοί είπαν μετά από αυτά πως το όλο θέμα περί απιστίας, με τα δυο άλμπουμ των καλλιτεχνών στο προσκήνιο να είναι γεμάτα υπονοούμενα και απαντήσεις, είναι απλώς καλοστημένο μάρκετινγκ, καθώς μετά από όλη αυτήν την προβολή τα τραγούδια τους για αρκετό καιρό ήταν στην επικαιρότητα.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια το ζευγάρι πάνω από μία εικοσαετία μετά, όπως φαίνεται, είναι στα καλύτερά του με τρία παιδάκια, ερωτικοί όσο ποτέ και οι δύο, με καινούργιες κοινές μουσικές δημιουργίες και δείχνοντας σε όλον τον κόσμο ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες και ό,τι περιλαμβάνει μια συζυγική σχέση, μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια αν υπάρχει θέληση κι αφοσίωση. Here’s to twenty more λοιπόν.

 

 

Photo by Mason Poole.

Συντάκτης: Ειρήνη Χριστοδούλου
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη