Όταν ο Frankie αντίκρισε στα γυρίσματα μιας ταινίας τη νεοφερμένη στον χώρο Ava Gardner, ενθουσιάστηκε από τα μεγάλα, πράσινα μάτια και τη σαγηνευτική της ομορφιά. Λίγο αργότερα, την είδε στο εξώφυλλο ενός περιοδικού με ακάλυπτους ώμους φορώντας ένα ασημένιο περιδέραιο στον λαιμό της να χαμογελάει και είπε στον φίλο του «Εγώ αυτήν μια μέρα θα την παντρευτώ». Όταν τελικά έγινε δική του, ξεκίνησε μια ιστορία που απέδειξε πως κάποιες φορές το μεγαλύτερο «θέλω» μας ίσως να είναι κι εκείνο που θα ξυπνήσει τον χειρότερό μας εαυτό.

Τέλη της δεκαετίας του ’40 και ο Frank Sinatra είναι πια παραπάνω από αναγνωρίσιμος μέσα και έξω από τα όρια του Hollywood, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ανέκαθεν λάτρης κι αντικείμενο λατρείας του γυναικείου φύλου ακόμη και κατά τη διάρκεια του γάμου του, δεν μπορούσε να αντισταθεί στους πειρασμούς. Ψίθυροι ειδύλλια κι απιστίες με αιθέριες υπάρξεις εντός κι εκτός χώρου έδιναν και έπαιρναν χωρίς όμως τρανταχτές αποδείξεις για να επιβεβαιωθούν. Όλα αυτά μέχρι και το 1950, όταν ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε σε δείπνο με μια από τις πιο διάσημες κι ομορφότερες ηθοποιούς εκείνης της εποχής. Η γυναίκα αυτή ήταν η πλέον καταξιωμένη Ava Gardner με την οποία είχαν γνωριστεί δέκα περίπου χρόνια πριν αλλά η αληθινή τους επαφή είχε ξεκινήσει λίγους μήνες πριν διαρρεύσει αυτή η φωτογραφία που επιβεβαίωνε τη σχέση τους.

Η πρώτη φορά που ο Frank αντίκρισε την Ava ήταν στα γυρίσματα μιας ταινίας χωρίς όμως να έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά. Ελάχιστο καιρό αργότερα σε ένα πάρτι κοινών γνωστών, κατάφερε να της συστηθεί και να εκφράσει το κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον του. Εκείνη δυστυχώς δεν μπορούσε να πει το ίδιο καθώς μετά την πρώτη τους γνωριμία τον είχε χαρακτηρίσει ως υπερβολικά ματαιόδοξο κι αλαζόνα. Έμελλε να συναντηθούν ξανά έξι χρόνια αργότερα σε ένα ακόμα πάρτι για να της αλλάξει γνώμη και να κερδίσει, όχι μόνο το ενδιαφέρον αλλά και τη θετική της ανταπόκριση στην πρόταση για ένα πρώτο ραντεβού.

Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια που μεσολάβησαν και στα 27 της χρόνια, η Ava από νεοφερμένη στον χώρο του θεάματος είχε καταφέρει να εδραιωθεί στις προτιμήσεις του κοινού και να υιοθετήσει ένα προφίλ femme fatale γυναίκας στις ταινίες της. Είχε καταφέρει επίσης να πάρει και δυο διαζύγια, το δεύτερο εκ των οποίο της κόστισε αρκετά καθώς έληξε με απιστία του συζύγου της αποτελώντας γερό πλήγμα στην αυτοπεποίθηση και τον ψυχισμό της.

Από το πρώτο ραντεβού τους θα μπορούσε να διακρίνει κανείς το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Η ιστορία λέει πως περιελάμβανε μια διαδρομή με αμάξι στην Καλιφόρνια με πολύ αλκοόλ και το ζευγάρι να σουτάρει με 38αρια πινακίδες και φανάρια κατά τη διάρκειά της. Ο Frank και η Ava έμοιαζαν πολύ και κυρίως στα λάθος πράγματα. Στη ζήλια, στο πόσο εύκολα και γρήγορα έχαναν την ψυχραιμία τους, στο πόσο έντονα ξεσπούσαν ο ένας στον άλλον ακόμα και δημόσια και στο πόσο σιχαίνονταν τη μοναξιά. Αγαπούσαν εξίσου το αλκοόλ, τη δόξα που συνόδευε τα ονόματά τους και την παθιασμένη επαφή της συμφιλίωσης. Επιπλέον, η αποκάλυψη της απιστίας και το αμέσως επόμενο διαζύγιο του Frankie από την πρώτη του γυναίκα, τον έβαλαν στη μαύρη λίστα τόσο του κοινού όσο και εταιρειών παραγωγής και δισκογραφικών που αρνούνταν να τον προσλάβουν κι επιπλέον, ακύρωναν τα συμβόλαιά τους μαζί του. Αυτό το πρόβλημα δεν το αντιμετώπιζε όμως και η Ava, η οποία είδε τις εισπράξεις των ταινιών της να αυξάνονται και τις μετοχές της να ανεβαίνουν, κάτι που πυροδότησε το εξαρχής φορτισμένο κλίμα της σχέσης τους με ακόμα περισσότερη ζήλια. Αυτή τη φορά όμως, δεν είχε να κάνει με κάποιον συμπρωταγωνιστή ή κάποια θαυμάστρια αλλά με τον μεταξύ τους συναγωνισμό.

Ο γάμος τους έγινε το 1951, μία εβδομάδα αφότου οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο του Sinatra και αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, η κατάσταση επιδεινώθηκε. Στη λίστα προστέθηκαν δύο εκτρώσεις, τρεις προσπάθειες τερματισμού της ζωής του, απιστίες και των δύο πλευρών οδηγώντας στη διάλυση δύο χρόνια αργότερα και εν τέλει, στο διαζύγιο το 1957. Τρεις φορές η Ava τον άφησε, δύο επέστρεψε. Στο ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ χωρισμών κι επανένωσης, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της στην Αφρική του ανακοινώνει πως είναι έγκυος και εκείνος ενθουσιάζεται. Τερματίζει όμως την εγκυμοσύνη της και του το ομολογεί λίγο καιρό αργότερα αφήνοντάς τον συντετριμμένο. Η δεύτερη όμως κατά την ίδια, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε συνδυασμό με τις πολυάριθμες εξωσυζυγικές σχέσεις της μιας βραδιάς στα γυρίσματα των ταινιών της και τα αμέσως επόμενα αντίποινα του Sinatra.

Χώρισαν αλλά δεν ξεπέρασαν ποτέ ο ένας τον άλλον. Κάθε χρόνο κι ας είχε ξαναπαντρευτεί άλλες δυο φορές, της έστελνε λουλούδια για τα γενέθλιά της και εκείνη τα διατηρούσε σε ένα βάζο στο δωμάτιό της ακόμα κι όταν αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας στην Αγγλία. Όταν η Ava «έφυγε» το 1990, ο Frankie κλειδώθηκε για 24 ώρες στο δωμάτιό του αρνούμενος να μιλήσει σε κανέναν και όταν εν τέλει το έκανε, είπε ανάμεσα στους λυγμούς του «έπρεπε να ήμουν εκεί για εκείνη».

Συντάκτης: Ειρήνη Σαμαρά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου