ewaef

Το 2004 προβλήθηκε στους κινηματογράφους η ταινία «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Τζιμ Κάρει. Θέμα της ήταν ο καταρρακωμένος Τζόελ μετά την ανακοίνωση της συντρόφου του Κλεμεντάιν, πως έσβησε από τη μνήμη της τη σχέση τους. Αντιδρώντας σ’ αυτό αποφασίζει να κάνει κι αυτός το ίδιο. Στη διαδικασία της διαγραφής, όμως, αντιλαμβάνεται πως ακόμη την αγαπάει, ίσως όμως είναι αργά για να διορθώσει το λάθος του. Προφητική η ταινία, ή απλώς σύμπτωση που συνάδει με την πρόσφατη συνέντευξη του Τζιμ Κάρει;

«Memoirs and Misinformaition: A novel» είναι ο τίτλος της σατιρικής κι αυτοσαρκαστικής βιογραφίας του Τζιμ. Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του, παραχώρησε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στον Χάουαρντ Στερν που αποκάλυψε το εξής με αφοπλιστική ειλικρίνεια. «Η Renée Zellweger ήταν ο έρωτας της ζωής μου.» Η δήλωση αυτή μάλλον ήταν αρκετά απρόβλεπτη, προκαλώντας έκπληξη στον Στερν κι έτσι ο Τζιμ συνέχισε λέγοντας: «Είναι αλήθεια, ήταν ιδιαίτερη για μένα, πολύ  ξεχωριστή, πιστεύω ότι είναι υπέροχη.»

Η αρχή της γνωριμίας τους έγινε το 1999 στα γυρίσματα της ταινίας »Me and my self and Irene» όπου συμπρωταγωνιστούσαν. Ωστόσο η Ρενέ είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στην Guardian: «Είχαμε κοινούς επαγγελματικούς συνεργάτες και κάποιους κοινούς φίλους, οπότε τον ήξερα κάμποσο.» Μάλλον λοιπόν, θα εννοούσε την αρχή της πραγματικής τους γνωριμίας.

Το σενάριο της ταινίας βασιζόταν στον Τζιμ, να παριστάνει έναν αστυνομικό με διπλή προσωπικότητα κι αρκετά ιδιόρυθμη συμπεριφορά, που χρειάζεται να συνοδεύσει σε μια άλλη πολιτεία τη Ρενέ. Μετά το τέλος του αρκετά περιπετειώδους ταξιδιού τους, αντιλαμβάνονται ότι θέλουν ο ένας τον άλλον. Κάτι το οποίο δεν είχε και μεγάλη απόκλιση από την πραγματική τους κατάσταση!

Η Ρενέ παραδέχτηκε σε συνέντευξή της στο CNN πως «Μου πήρε μόλις ένα δευτερόλεπτο να καταλάβω πως θέλω πραγματικά να είμαι μαζί του κι όλα έγιναν μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα.» Και συνέχισε προσθέτοντας: «Όταν τελείωσε η ταινία, μιλήσαμε αρκετές φορές στο τηλέφωνο και μετά άρχισαν να κυκλοφορούν όλες εκείνες οι φήμες πως έβγαινα μαζί του. Στην αρχή, θύμωσα πολύ, γιατί σκεφτόμουν πως δεν ήταν αλήθεια. Και μετά επέστρεψα σπίτι μου και σκέφτηκα ότι μου λείπει τόσο πολύ.»

Τις ίδιες προφανώς σκέψεις είχε κι ο συμπρωταγωνιστής, με αποτέλεσμα να φουντώσει το συναίσθημα μεταξύ τους κι οι δύο τους να γίνουν ζευγάρι. Ένα ζευγάρι που δεν είχε λόγο να κρύψει τη σχέση του και μάλιστα έκαναν μια κοινή παρουσία στην πρεμιέρα της ταινίας του Τζιμ «Άνθρωπος στο φεγγάρι» (Man on the moon). Ήταν τόσο έντονο όλο αυτό το συναίσθημα που τους οδήγησε στην απόφαση ν’ αρραβωνιαστούν. Ήταν και η ίδια ακριβώς περίοδος όπου ο Τζιμ δήλωνε στην Εntertainment Weekly: «Η σχέση μου με τη Ρενέ με βοηθάει να μένω προσγειωμένος γιατί κι η ίδια είναι πολύ προσγειωμένος άνθρωπος. Η φιλοσοφία της για το «περνάμε καλά» είναι το να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και να μεταφέρει έπιπλα στο Τέξας. Με αυτή την έννοια, είναι πολύ αληθινή και το λατρεύω αυτό.»

Δηλώσεις αγάπης και θαυμασμού, ένα έντονο πάθος και τίποτα δεν προμήνυε πως αυτή η σχέση θα λήξει σε δύο μόλις χρόνια από την έναρξή της. Οι δρόμοι τους χώρισαν σε προσωπικό επίπεδο και σ’ επαγγελματικό καθώς δε συνεργάστηκαν ποτέ σε καμιά άλλη ταινία. Όμως, ένα πρόσφατο γεγονός που προέκυψε στη ζωή του Τζιμ, άλλαξε τα δεδομένα στην καθημερινότητά του. Η σύντροφός του Καθριόνα Γουάιτ, έθεσε τέλος στη ζωή της και τόσο ο πρώην σύζυγός της, όσο και η μητέρα της, καθιστούσαν ηθικά υπεύθυνο τον ηθοποιό. Η δημόσια εικόνα του αμαυρώθηκε, τα αρνητικά σχόλια υπήρχαν σε καθημερινή βάση κι ως επακόλουθο όλων αυτών, ήταν να αποξενωθεί από φίλους και γνωστούς.

Όλοι απομακρύνθηκαν εκτός από τη Ρενέ. Αποτέλεσε την εξαίρεση ανάμεσα σε όλους και μάλιστα το περιβάλλον της τόνιζε πως όσο είχε διαρκέσει η σχέση της με τον Τζιμ, αυτός ήταν ένας πραγματικός κύριος. Ο λόγος που χώρισαν ήταν ότι εκείνη φοβόταν να δεσμευτεί. Δήλωνε λοιπόν πρόθυμη να τον υποστηρίξει, ακόμα και δημόσια, χωρίς να πιστεύει καθόλου τις κατηγορίες που του είχαν αποδώσει.

Στην ταινία λοιπόν «Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» ο πρωταγωνιστής μετανιώνει για τα λάθη του. Στη ρεαλιστική του εκδοχή, σε ερώτηση σχετικά με το αν σκέφτεται τον χωρισμό του ο Τζίμ απάντησε: «Δε μετανιώνω. Δεν έχω τέτοιες σκέψεις, αλλά εκτιμώ τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μου για το καλό που μου έδωσαν.»

Είτε ισχύει, είτε όχι, η Ρενέ θα είναι για πάντα η Κλέμεντάιν του.

 

Πηγή φωτογραφίας

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ειρήνη Αγρίτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου