Πόσες φορές όταν είσαι single, έχεις αναρωτηθεί αν υπάρχει τελικά για σένα ο άνθρωπός σου; Για τρεις -παρά κάτι- σεζόν η τηλεοπτική Ράνια έψαχνε τον άνθρωπό της, που νόμιζε ότι είχε χάσει και φυσικά είχε το δικό της happy end. Μέχρι όμως να φτάσουμε σ’ αυτό το happy end, πέρασε πολλά. Και αυτή και αυτός. Άλλωστε ακόμα κι ο άνθρωπός της, ο Λουκάς, μέχρι να καταφέρει να μπει στον κόσμο της, μας πήρε σχεδόν μία ολόκληρη σεζόν.

Γνωρίστηκαν στην πολυκατοικία της, όταν αυτή έβγαζε τα σκουπίδια. Της πήρε την πρώτη κουβέντα, όταν έπεσαν τα κλειδιά της κάτω. Και για να φτάσουν να πουν και μια δεύτερη κουβέντα έπρεπε να αναλάβει την «επιχείρηση» η δαιμόνια Λίλα: «Είσαι ηλίθια; Όταν μας την πέφτουν τέτοιοι άντρες φωνάζουμε από τη χαρά μας, δε φωνάζουμε την αστυνομία!». Η πρώτη φορά που μιλήσανε ήταν στη γιορτή του -5 Οκτωβρίου- κάτι που θυμόμαστε, γιατί εκείνη τη μέρα επέλεξαν να κάνουν και τον γάμο τους στο τέλος της σειράς. Αυτή είναι ένα αγρίμι με «αλλεργία» στις δεσμεύσεις, αυστηρή με τους ανθρώπους και βαθιά πληγωμένη, έχοντας υψώσει ένα τείχος γύρω από την καρδιά της. Αυτός είναι ένας άνθρωπος που επανήλθε από μια μεγάλη πληγή, με ένα διαρκές χαμόγελο στα χείλη και μια αισιοδοξία που έρχεται σε αντίθεση με τον dark ψυχικό κόσμο της Ράνιας. Στην 1η σεζόν θα γίνουνε ζευγάρι -θα αργήσουν βέβαια να ενωθούν ψυχικά και σωματικά- αλλά θα έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους, τις δύσκολες αλλά και τις όμορφες στιγμές τους. Όταν η Ράνια θα αρχίζει να παραλογίζεται, ο Λουκάς θα γίνει η φωνή της λογικής. Κάπως έτσι άλλωστε δε λειτουργεί ο έρωτας; Εκεί που ένας υστερεί, έρχεται ο άλλος και συμπληρώνει.

Και μετά ήρθε το ατύχημα. Αυτό που νομίζαμε για δυστύχημα. Μέσα στον πόνο της ανακάλυψε η Ράνια ότι ήταν έγκυος. Στο τέλος της πρώτης σεζόν αποχαιρέτησε τον μεγάλο Λουκά και καλωσόρισε το μικρό Λουκά στον κόσμο των S1ngles. Μέχρι να φτάσουμε όμως στο happy end, οι περιπέτειες που είχε η Ράνια με την πεθερά της -τη μαμά του Λουκά- ήταν ίσως η πιο μεγάλη δοκιμασία της ζωής της. Γνώρισε τον αδερφό του Λουκά, ο οποίος την προσέγγισε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, έκανε σχέσεις με άτομα τα οποία δε θα φανταζόταν ποτέ τον εαυτό της μαζί τους  όπως με τον Περιστερόπουλο. Και μετά οι φίλοι της ήταν αυτοί που έψαξαν και βρήκαν την αλήθεια. Μια αλήθεια που ήθελε τον Λουκά ζωντανό, σε έναν απομονωμένο αμπελώνα στην Ιταλία, σ’ έναν άλλο δικό του κόσμο, πολύ διαφορετικό από τον προηγούμενο. Η τελευταία δοκιμασία που είχε να περάσει αυτός ο έρωτας ήταν να επανέλθει η μνήμη του Λουκά. Παρ’ όλο που είχαν να περάσουν μια τόσο δύσκολη δοκιμασία και να παλέψουν με τους δαίμονές τους μέσα από δύσκολες αλλά και κωμικοτραγικές καταστάσεις, το happy end τους βρίσκει πάνω σε ένα σκάφος, μαζί με όλους τους φίλους που τους στήριξαν, να ξεκινάνε τη δική τους πορεία μαζί.

Η σχέση τους μας έμαθε ότι ο έρωτας θέλει υπομονή. Υπομονή σαν αυτή που έδειχνε ο Λουκάς, κάθε φορά που η Ράνια «κρυβόταν» πίσω από το τείχος της. Επίσης μας έμαθε ότι ακόμα και οι πιο δύσκολες δοκιμασίες έχουν να μας μάθουν πολλά και ότι μπορείς στο τέλος να επιβιώσεις -λαβωμένος μεν αλλά χωρίς να παραδώσεις τα όπλα. Στην πρώτη της θεωρία, η Ράνια είχε πει ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σαν το τάβλι: «Πόρτες, Πλακωτό και Φεύγα. Τα παιχνίδια εναλλάσσονται ανάλογα με τη φάση της σχέσης και τα άτομα που την απαρτίζουν. Όμως, όπως σε κάθε παιχνίδι, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει». Φτάνοντας όμως στο τέλος της περιπέτειάς της -στο τελευταίο επεισόδιο- θα μας πει ότι στην τράπουλα του πεπρωμένου το παιχνίδι δε σταματάει ποτέ. Ειδικά στον κόσμο των S1ingles!

 

Πηγή εικόνας

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου