Τα τελευταία χρόνια όλοι ψάχνουν να βρουν λίγο πιο εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης για να βγουν λίγο από τα συνηθισμένα κι έτσι δημιουργήθηκαν τα δωμάτια απόδρασης ή αλλιώς escape rooms. Τι είναι όμως τα δωμάτια απόδρασης; Το κάθε δωμάτιο λοιπόν έχει τη δίκη του ιστορία η οποία αναφέρετε σε κάποια ταινία, κάποιο βιβλίο, κάποια τηλεοπτική σειρά ή ακόμα και στη φαντασία του ιδιοκτήτη. Σε αυτά τα δωμάτια λοιπόν μπορούν να μπουν από 2-6 άτομα να συνεργαστούν και να βρουν τη λύση για να μπορέσουν να φύγουν από το δωμάτιο. Ο χρόνος που έχουν είναι από 45-90 λεπτά -ανάλογα με το δωμάτιο.

Όταν άνοιξαν στην αρχή τα escape rooms ήταν λίγο πιο απλά, με απλούς γρίφους και σκηνικά, πλέον διαθέτουν ηθοποιούς, γρίφους για τους οποίους πρέπει να σκεφτείς έξω από τα τετριμμένα για να λύσεις, game master (αυτός που σε παρακολουθεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και σου λέει την περίληψη του δωματίου) καθώς και σκηνικά ικανά να σε πείσουν ότι παίζεις σε ταινία. Τα πρώτα escape rooms άνοιξαν στην Αθήνα και ακολούθησε η Θεσσαλονίκη και αργότερα κάποιες επαρχιακές πόλεις. Οι Αθηναίοι λοιπόν ξέρουν τι θα πει διασκέδαση και είναι τρελαμένοι με αυτό το είδος εξόδου. Στην Αθήνα λοιπόν υπάρχουν πάνω από 200 escape rooms για κάθε γούστο. Από θρίλερ μέχρι Μπάρμπι, survivor και πιο κίνκι. Ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ανάμεσα λοιπόν σε όλα αυτά τα δωμάτια η Αθήνα φιλοξενεί το καλύτερο δωμάτιο σε όλο τον κόσμο -μόνο που το ακούω θέλω να κλείσω εισιτήρια.

Το συγκεκριμένο δωμάτιο απόδρασης βρίσκεται στο Μεταξουργείο και ονομάζεται Lockhill. Αποτελείται από πολλά δωμάτια τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με μια κοινή ιστορία. Ξεχωριστό το κάνουν τα σκηνικά, η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι παίκτες κατά τη διάρκεια αλλά και το γεγονός πως ο σκοπός δεν είναι μόνο να αποδράσουν αλλά να βρουν την άκρη μιας πολύ περίεργης και σκοτεινής ιστορίας εμπνευσμένη από τον H.P Lovecraft.

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζεμένες όλες τις πληροφορίες που βρήκαμε για τα δωμάτια:

Το lockhill village αποτελείται από 5 δωμάτια που είναι το The Lock wood Manor, The voodoo shop , The Sanatorium, Chapel and Catacombs και The House on the hill.

The lock wood Manor : Κανένας δεν έζησε εκεί μετά την τραγική φωτιά πριν από 100 χρόνια η οποία στοίχισε τη ζωή του δημάρχου, της γυναίκας του και της μοναχοκόρης τους. Λένε πως είναι στοιχειωμένο και έχω λόγους να πιστεύω πως αυτό είναι αλήθεια -απόσπασμα από το ημερολόγιο του καθηγητή Νέιθαν Τζοόυνς.

Η διάρκεια του είναι 60-70 λεπτά, η δυσκολία του μέτρια και αναφέρεται πως εάν έχετε προβλήματα με την καρδιά σας θα χρειαστεί να το αναφέρετε πριν το παιχνίδι. Παίζεται σε 3 γλώσσες.

The Voodoo Shop: Πριν από έναν αιώνα μια γυναίκα ήρθε στο Lockhill από τη Νέα Ορλεάνη. Αυτή η γυναίκα έφερε μαζί της απαγορευμένες γνώσεις για τις σκοτεινές μαγικές τέχνες. Παρ’ όλο που δεν έχει πελατεία το μαγαζί λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Σε περίπτωση που θέλεις να το εξερευνήσεις έχει κρύψει κάτι στο γραφείο της που θα σε βοηθήσει -κι αυτό απόσπασμα από το ημερολόγιο του καθηγητή Νέιθαν Τζοόυνς.

Η διάρκεια είναι 70 λεπτά και η δυσκολία είναι αρκετά μεγάλη. Παίζεται σε 2 γλώσσες.

The Sanatorium: Το σανατόριο δε χρησιμοποιείται πλέον. Οι συνθήκες διαβίωσης σ’ εκείνο το μέρος ήταν φριχτές. Τις προάλλες όμως περνούσα από εκεί και άκουσα κάποιον να ουρλιάζει. Σίγουρα έκανα λάθος όμως γιατί είναι κλειστό εδώ και αρκετό καιρό -και ξανά απόσπασμα από το ημερολόγιο του καθηγητή Νέιθαν Τζοόυνς.

Το σανατόριο ψηφίστηκε το κορυφαίο δωμάτιο διεθνώς για το 2019-2022. Το συγκεκριμένο δωμάτιο μπορείτε να το εξερευνήσετε είτε μέρα είτε νύχτα. Κατά τη διάρκεια της νύχτα έχει έντονους καπνούς και καλό είναι να έχετε μαζί σας δεύτερα παπούτσια και να φορέσετε φόρμες. Παίζεται σε δυο γλώσσες.

Chapel and catacombs: Είναι το μόνο μέρος που λειτουργεί στο Lockhill. Παρ’ όλο που είναι ένα μέρος για να ηρεμήσει κανείς κάθε φορά που πλησιάζω ανατριχιάζω. Ίσως είναι οι κατακόμβες που βρίσκονται δίπλα του ή μήπως είναι κάτι άλλο; -Απόσπασμα από το ημερολόγιο του καθηγητή Νειθαν Τζοόυνς.

Το συγκεκριμένο δωμάτιο βραβεύτηκε το καλύτερο σ’ όλο τον κόσμο το 2022. Παίζεται σε 4 γλώσσες. Επίσης αποτελεί το μεγαλύτερο δωμάτιο στην Ελλάδα (550 τ.μ.).

The House on the Hill: Το συγκεκριμένο σπίτι είναι πολύ παλιό. Ξέρω πως ο Γουίλιαμ μεγάλωσε εκεί και πως η οικογένεια Χίλ ήταν μια από τις ιδρυτικές οικογένειες μαζί με τους Λόκγουντ. Τελικά το Lockhill πήρε το όνομά του από τον συνδυασμό των ονομάτων των δυο οικογενειών. Απόσπασμα από το ημερολόγιο του καθηγητή Νειθαν Τζοόυνς.

Εάν λοιπόν αποφασίσετε να επισκεφτείτε το Lockhill φροντίστε να έχετε μαζί σας αλλαξιές, καλή παρέα και θάρρος. Και εάν με ρωτάτε θα ηθελα να παίξω όλα τα δωμάτια σε μια μέρα για να μάθω τι γίνεται, γιατί όπως βλέπετε όλα συνδέονται μεταξύ τους. Αλλά μήπως η περιέργεια όντως σκότωσε τη γάτα; Ποιος νοιάζεται, δεν είμαι γάτα!

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Θεοδώρα Αντωνιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου