Ποιο είναι το στήριγμα μας σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μας; Οι άνθρωποι που είναι στη ζωή μας, μάς αγαπούν και μάς νοιάζονται. Και αν για το Στέφανο Κασσελάκη η νέα μάχη που καλείται να δώσει ως Πρόεδρος κόμματος κι οι εσωτερικές αντιπαλότητες που καλείται να διαχειριστεί είναι πιο κοντά από ποτέ, εκείνο που δε θα τον εγκαταλείψει είναι η αγάπη κι η στήριξη έχοντας στο πλευρό του τον σύζυγο του, Τάιλερ Μακμπέθ.

Ο Τάιλερ ΜακΜπεθ είναι ο σύζυγος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με τον οποίο παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη στις 19 Οκτωβρίου 2023 κι αφού είχε προηγηθεί σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ τους. Λένε πως αν η αγάπη θέλει να σε βρει, θα σε βρει όπου κι αν είσαι. Και στο ζευγάρι Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπεθ η αγάπη τούς εντόπισε, τούς κυνήγησε και τούς ένωσε. Ο Πρόεδρος του Σύριζα μιλώντας για την πρώτη τους γνωριμία είπε «Όταν γνώρισα τον Τάιλερ, έπεφτα επάνω του σε διάφορα μέρη στη Νέα Υόρκη. Στο γυμναστήριο, στα Starbucks, στον δρόμο, κλπ. Μετά από κάποια φάση που αρχίζεις να βλέπεις ένα άτομο τόσες φορές, το χαιρετάς. Κάποια στιγμή έτυχε να περπατάμε μαζί φεύγοντας απ’ το γυμναστήριο. Εγώ δεν ήξερα τι να πω και αποφάσισα να βάλω τα ακουστικά μου. Τότε εκείνος με άγγιξε και με ρώτησε αν μένω στη γειτονιά. Κι έτσι αρχίσαμε να μιλάμε».

Στην Αμερική αυτή η σχέση θα τύχαινε μιας αποδοχής στην οποία λίγο θα ένοιαζε τον καθένα τι κάνει το ζευγάρι. Στην Ελλάδα φροντίζουμε να τούς περνάμε από σαράντα κύματα όχι κρίνοντας με βάση την πολιτική ιδιότητα αλλά με το αν ο σύζυγος του Προέδρου είναι γιατρός ή όχι μ’ αναγνωρισμένο πτυχίο, πώς απέκτησε το σπίτι του στην Αμερική και κατά πόσο μιλάει καλά ελληνικά ή όχι.

Θυμάμαι τη στιγμή που όλοι μας γνωρίσαμε τον σύντροφο του Στέφανου Κασσελάκη όταν με θάρρος μας τον σύστησε στο βίντεο για την υποψηφιότητα του ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Κι όπως είχα δει απ’ τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι».

Θυμάμαι τη στιγμή που περπάτησαν μαζί για την παράσταση νίκης στην Κουμουνδούρου και τις δηλώσεις του Προέδρου έχοντας στο πλευρό του τον Τάιλερ. Βροχή τα σχόλια την επόμενη μέρα ένθεν κι ένθεν. Ένα ατελείωτο γαϊτανάκι στο οποίο προσπαθούσαμε να καταλάβουμε όλοι εμείς αν τελικά καλό πολιτικό σε κάνει ο άνθρωπος που συμβιώνεις μαζί του. Λυπάμαι αλλά ακόμη σ’ αυτό θα σάς πω ο 31 χρόνος Τάιλερ είναι σύντροφος και συνοδοιπόρος.

Διακριτικός μ’ ένα χαμόγελο που κάποιες φορές κρύβει αμηχανία αλλά αποφασισμένος να σταθεί πλάι στο σύζυγό του. Δεν έμεινε πίσω, ακολούθησε, πήρε στην πλάτη του όλη την έκθεση που προκύπτει καθημερινά και πείθει πως το «μαζί» το εννοεί. Και μη μου πείτε τώρα όλοι εσείς οι αντιρρησίες πως σωστό και ικανό πολιτικό σε κάνει και ο τρόπος που προβάλεις την ιδιωτική σου ζωή, γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο ο Πρόεδρος του Σύριζα απέδειξε τις ικανότητες του. Δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους που βγαίνουν κόντρα σ’ έναν λαό με διαφορετικές αντιλήψεις να ομολογήσει ευθαρσώς αλλά με βλέμμα αγάπης και να μας παρουσιάσει τον σύντροφο του δημοσίως. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί τις επόμενες μέρες να δώσει μια μάχη για τη διατήρηση του στο κόμμα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει ή όχι αλλά ξέρω με βεβαιότητα πως στην προσωπική του ζωή το φως κέρδισε και το μήνυμα του έγινε ελπίδα για το μέλλον.

 

 

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος