Το σ3ξ είναι επαφή, ανταλλαγή ενέργειας, συναισθημάτων, μία μοναδική στιγμή να ξεδώσεις, να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, να ξεχαστείς. Φιλικό, παθιασμένο, άγριο και πιο απρόσωπο, μας κάνει να νιώθουμε ζωντανοί, να ερχόμαστε σε επαφή με τους συντρόφους μας και κυρίως με τον εαυτό μας. Δυστυχώς, πολλά ζευγάρια περιορίζονται στην επιφανειακή σ3ξουαλική επαφή, σε κάποια, ίσως και βιαστικά, προκαταρκτικά και τη δiείσδυση, αμελώντας τον πλούτο των ερωτικών αισθήσεων που μπορεί να προσφέρει η εξερεύνηση της επικοινωνίας. Όταν έχουν κυκλοφορήσει τόσες έρευνες που αποδεικνύουν ότι η διέγερση και η επίτευξη ενός οργ@σμού, μπορεί να επιτευχθεί με πολλαπλούς τρόπους και όχι μόνο με δύο-τρεις βασικές κινήσεις, είναι απορίας άξιο πως η ερωτική ζωή των ζευγαριών φθίνει και βαλτώνει με τον καιρό.

Μιλώντας για επαφή λοιπόν, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν αυτή την έξτρα διέγερση, αυτό το αγγιγματάκι που θα τα κάνει όλα πιο πικάντικα και παιχνιδιάρικα. Στο κρεβάτι δε χρειάζονται ακροβατικά για να επιτευχθεί η απόλαυση. Με μικρές τροποποιήσεις και εξτραδάκια, θέληση κι όρεξη, πολλές απ’ τις καθημερινές στάσεις, μπορούν να μεταμορφωθούν και να προσφέρουν τη μέγιστη διέγερση ώστε να ξεφύγετε απ’ το αδιάφορο, απλά για να γίνει, σ3ξ και να κάνετε ακόμα και το γρήγορο, το βιαστικό, το πρ@στυχο, ένα από τα καλύτερα της ζωής σας.

Κουταλιαστό

Πόσες βραδινές αγκαλίτσες να έχουν άραγε οδηγηθεί προς τα εκεί ξεκινώντας από αυτό το αθώο κουταλάκι. Στάση για βαθιά διείσδυση και ταυτόχρονη ελευθερία κινήσεων των άνω άκρων καθώς και στους δύο σας δίνεται η ευκαιρία ν’ ασχοληθείτε με την περαιτέρω διέγερση εκείνου που είναι το μικρό κουταλάκι. Ιδανική επίσης για όσους χρειάζεστε μια σχετική στατικότητα για την αίσθηση ενός έντονου οργ@σμού αλλά επίσης εύκολη για την εισαγωγή ερωτικών βοηθημάτων στη διαδικασία.

Spork

Παραλλαγή της παραπάνω στάσης είναι η λεγόμενη spork, κατά την οποία χρειάζεται τα σώματά σας είτε να κάνουν το κλασσικό spo0ning με το ένα ποδαράκι να “κλειδώνει” πίσω απ’ τη λεκάνη του πίσω ή να βρίσκονται σ’ ορθή γωνία μεταξύ τους κι εκείνος που βρίσκεται από κάτω να τοποθετεί το ένα του πόδι στον ώμο του από πάνω. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται εύκολη πρόσβαση στις σ3ξουαλικές ζώνες και ιδιαιτέρως στη δεύτερη επιλογή σημαντική τριβή, απαραίτητη για ίσως το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που δεν αρκούνται με την απλή διείσδυση για να έρθουν σ’ οργασμό.

Cowreverse 

Αγαπημένη στάση για πολλά ζευγάρια αφού δίνει την ευκαιρία για αρκετό παιχνίδι αφής αλλά κι οπτικό. Ανεβαίνοντας πάνω απ’ τον παρτενέρ και γέρνοντας λίγο προς τα πίσω ώστε να επιτευχθεί σταθερότητα, ο λεγόμενος «καβαλάρης», πρωταγωνιστής άλλωστε της εικόνας, μπορεί να κάνει τη στιγμή όλη δική του παίζοντας με τον εαυτό του κι αφήνοντας τον σύντροφό του ν’ απολαύσει το θέαμα. Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε κι οι δύο κάνοντας την εμπειρία κοινή. Η απόφαση είναι δική σας.

Αντιστοίχως στο cowreverse, οι δυνατότητες είναι παρόμοιες, η θέα βεβαίως διαφορετική, αλλά η απόλαυση η ίδια. Αντικρίζοντας αυτή τη φορά τα πόδια του αγαπημένου του, ο ρυθμός, η ένταση και όλη η φάση γενικότερα είναι στα χέρια και γούστα του από πάνω. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να δοθεί έξτρα προσοχή στην ένταση των κινήσεων γιατί πολλά ατυχήματα συμβαίνουν σ’ αυτή την παραλλαγή. Όπως λένε άλλωστε, with great power comes great responsibility.

Ιεραποστολικό

Για κάποιους πιο παραδοσιακό και comfort, για άλλους βαρετό και ξεπερασμένο, η κλασσική ιεραποστολική στάση είναι μία από εκείνες τις στάσεις κατάλληλη για όλα τα ζευγάρια. Με τη βοήθεια ενός μαξιλαριού ανασηκώστε τη λεκάνη του παρτενέρ που βρίσκεται ξαπλωμένος λίγο πιο ψηλά ώστε αυτός που βρίσκεται από πάνω να μη χρειάζεται να γύρει μπροστά για στήριξη. Σ’ αυτή την περίπτωση ο κάτω μπορεί ν’ ασχοληθεί με τον εαυτό του προσφέροντας και πάλι μια μοναδική εικόνα ενώ ο από πάνω αντίστοιχα μπορεί να συμβάλλει στην έξτρα διέγερσή του.

Καρεκλάτο

Στάση κατάλληλη για αισθηματίες και μη, κατατάσσεται στις στάσεις με την περισσότερη σωματική επαφή μεταξύ των συντρόφων. Κοιτάζοντας ή όχι τον παρτενέρ, η στάση αυτή είναι απ’ τις πιο βολικές για hands free επαφή. Αν είστε στραμμένοι ο ένας προς τον άλλον, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε την τριβή των σωμάτων σας για παραπάνω διέγερση και τα χέρια μπορούν να περιπλανηθούν, είτε αγκαλιάζοντας, είτε χαϊδεύοντας, είτε πειράζοντας τα μικρά σημειά που κάνουν τον καθένα σας τούρμπο. Στην αντίστροφη περίπτωση, τα χεράκια είναι ελεύθερα ν’ αγγίξουν και να διεγείρουν όλες τις εκτεθειμένες περιοχές ακόμα πιο εύκολα. Κι επειδή είναι κρίμα τέτοιες εικόνες να μένουν κρυφές, η εμπειρία μπορεί ν’ απογειωθεί παίζοντας μπροστά από έναν καθρέφτη.

Και βέβαια καλά τα χεράκια, όμως εννοείται πως πάντα, μα πάντα, στόμα κι ειδικότερα η γλώσσα, μπορούν να ταξιδέψουν σ’ όσα σημεία του σώματος φτάνουν, λοβούς αυτιών, λαιμό, στήθος και για τα ζευγάρια που θέλουν το κάτι τις παραπάνω, η εισαγωγή ερωτικών βοηθημάτων συνίσταται ανεπιφύλακτα, πάντα μ’ από κοινού συνεννόηση. Και κλείνοντας, καθώς κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, αφιερώστε λίγο χρόνο να εξερευνήσετε ο ένας το κορμί του άλλου. Ίσως, βρείτε triggering σημεία που δε θα μπορούσατε ούτε να φανταστείτε!

Συντάκτης: Αλίκη Γερακιανάκη
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος