Κάθε φορά μας είναι σαν πρώτη φορά, σαν να μην έχουμε βγει ποτέ ξανά μ’ άλλον άνθρωπο, δεν έχουμε συζητήσει ποτέ τις απόψεις μας, δεν έχουμε πιει μπροστά σε άλλον το ποτό μας ή δεν έχουμε πει ξανά τα αστεία μας. Κάτι σού θυμίζουν αυτές οι περιγραφές; Μα φυσικά, το γνωστό -και τρομακτικό- σε όλους μας, πρώτο ραντεβού.

Όσο καιρό και να μιλάτε με τον άλλον, όσο και να γνωρίζεστε, στο πρώτο ραντεβού είναι σαν να γίνονται όλα λάθος, σαν να πέφτει ένα πέπλο και να σκεπάζει όλα τα θετικά κι ελκυστικά κομμάτια του εαυτού σου. Πιο κάτω, θα διαβάσεις 10 συμπεριφορές που δίνουν έξτρα πόντους σε σένα, έτσι ώστε να μην πάνε όλα λάθος.

 

1. Μην αργήσεις στο ραντεβού

Εντάξει, θα μου πεις, αυτό είναι αυτονόητο αλλά και δεν είναι. Αν αργήσεις την πρώτη φορά που θα βρεθείτε, είναι πολύ πιθανό να δώσεις την εντύπωση ότι δεν ήθελες πράγματι να πας. Η συνέπεια είναι κάτι που όλοι θαυμάζουμε σ’ έναν άνθρωπο, ειδικά στην πρώτη φορά που θα βγούμε μαζί του.

 

2. Μη μοιραστείς αμέσως τις πολιτικές σου απόψεις

Είναι καλό να ανοίξετε και μια πιο σοβαρή συζήτηση κι είναι σίγουρα αναγκαίο να ξέρετε ο ένας για τον άλλο αν οι ιδεολογίες σας ταιριάζουν, αλλά ίσως οι αντιλήψεις σας σε τέτοια θέματα να είναι πολύ διαφορετικές κι αυτό να φέρει κάποια τριβή. Σίγουρα δεν είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει την πρώτη φορά που βρίσκεστε κι αν επιμένεις, τουλάχιστον ας μην ακολουθήσει το «τι θα πιούμε-φάμε». Άσε ένα μισάωρο να περάσει, να κατέβει μια μπουκιά.

 

3. Κοίτα μάτια όχι πάτωμα

Έρευνες λένε ότι όταν κάποιος μάς κοιτάει στα μάτια και γέρνει ελαφρώς το κεφάλι του προς τα δεξιά, έχει στραμμένη όλη του την προσοχή σ’ αυτό που τού λέμε. Υπάρχει κάτι πιο ελκυστικό από το ακούει το άλλο άτομο την κάθε λεπτομέρεια που λες;

 

4. Μην κοιτάξεις καθόλου ρολόι και κινητό

Οι άνθρωποι της εποχής μας έχουμε την τάση να κοιτάμε το κινητό μας ανά δύο δευτερόλεπτα. Είναι κάτι σαν τικ. Μια τέτοια κίνηση, όμως, δείχνει είτε ότι βαριόμαστε και θέλουμε να φύγουμε, είτε ότι περιμένουμε μήνυμα ή κλήση από κάποιον άλλον. Γενικώς δείχνει ότι δε θέλεις και πολύ να βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι.

 

5. Μην αναφέρεις πρώην ή one night stands

Θα αναρωτηθείς,  ίσως, το ποιος το κάνει αυτό σε πρώτο ραντεβού αλλά είναι πολλές φορές τέτοια η ανάγκη μας να προβάλουμε τις ερωτικές μας επιτυχίες, κάτι σαν το «99 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν», πράγμα το οποίο δηλώνει μεγαλύτερη ανασφάλεια από ότι σιγουριά εν τέλει. Από την άλλη, ο πρώην θα αναφερθεί, είτε γιατί είναι ακόμη στο μυαλό σου, είτε γιατί δεν έχεις καταλάβει ότι κοιτάς ένα επίδοξο νυν ταίρι. Συντονίσου λίγο στο τώρα, αν θέλεις δηλαδή.

 

6. Μην αναφερθείς σε οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία

Μπορεί εσύ να θέλεις να το κάνεις για να δείξεις την άνεση που έχεις και πόσο μπορείς να προσφέρεις σε περίπτωση που είστε μαζί, ή να κάνεις το φλεξ σου εδώ που τα λέμε, αλλά ξεχνάς ότι δεν έχεις βγει με τον άνθρωπο που σού κάνει τα λογιστικά αλλά μ’ έναν άνθρωπο που θέλεις να αποκτήσετε σχέση. Ο έρωτας δεν περνάει από το Ε9 μας.

7. Πιάσε λίγο χέρι (και μόνο χέρι)

Θα δείξεις τρυφερότητα με μια γλυκιά συστολή και τη θέλησή σου να φλερτάρεις λίγο παραπάνω χωρίς, φυσικά, να φέρεις σε δύσκολη θέση το άτομο απέναντί σου. Μικρές χειρονομίες φέρνουν πάντα πιο κοντά δύο άτομα και δείχνουν την ξεκάθαρη πρόθεσή σου να μην μπει αυτή η γνωριμία στο friendzone.

 

8. Μην το παίξεις σκληρός κ…αλικάντζαρος

Μοιράσου με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει τις ανησυχίες σου για το περιβάλλον και το μέλλον, μίλησέ του για το εθελοντικό σου έργο, για το πόσο σ’ ενδιαφέρει να βοηθήσεις στην αλλαγή του κόσμου στον οποίο ζούμε, οραματίσου μαζί του. Ένας άνθρωπος που νοιάζεται τόσο για τον κόσμο στον οποίο ζει, δείχνει έναν άνθρωπο παρών στο τώρα, που δεν κοιτάει την πάρτη του αλλά έχει έναν ανώτερο σκοπό. Κι αυτό είναι σέξι.

 

9. Η γκρίνια φέρνει ξενέρα

Αν νιώσουμε οικειότητα μ’ ένα άτομο, μάς βγαίνει πολύ εύκολα να μοιραστούμε ό,τι μάς προβληματίζει. Βέβαια στο πρώτο ραντεβού κουράζει και πιθανόν ξενερώνει το άτομο πλάι μας καθώς είναι πολύ εύκολο να θεωρήσει ότι το παράπονο είναι ο τρόπος επικοινωνίας μας. Η γκρίνια φέρνει μιζέρια και τριβή. Κανείς δε θα ήθελε να ξανά βγει μ’ ένα άτομο που δε βρίσκει τίποτα καλό να πει και δεν είναι με τίποτα ικανοποιημένο.

 

10. Μην επιμείνεις για συνέχεια

Δε σημαίνει ότι σε απορρίπτει αν δε θέλει να συνεχίσετε για τρίτο ποτό ή μπουγάτσα το ξημέρωμα. Μη γίνεις αυτό το τυπάκι που δεν καταλαβαίνει ότι η βραδιά τελείωσε και σέρνει την παρέα από τη μύτη. Αντ’ αυτού δέξου το με χάρη κι επιφυλάξου για τη συνέχεια. Πιο πολλούς πόντους κερδίζεις έτσι, άσε που δε μοιάζεις εντελώς διαθέσιμος.

 

Τον έρωτα πρέπει να τον ζεις όποτε κι αν έρθει στη ζωή σου με όποια ένταση κι αν σε πλησιάσει. Αν η αρχή μας ιστορίας δε νιώθεις ότι σού ταιριάζει ή ότι ο άνθρωπος απέναντί σου εκπέμπει σε άλλη συχνότητα, σήκω, καληνύχτισε και προχώρα μπροστά. Τα πρώτα ραντεβού αποτελούν ένα καλό τρέιλερ και για τη συνέχεια της ιστορίας σας. Απόλαυσέ τα και μη σε πιάνει πανικός.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου