Το παν στο παιχνίδι του έρωτα είναι ο τρόπος που κάποιος φλερτάρει. Το φλερτ είναι το κλειδί που ανοίγει τα υπόλοιπα στάδια για να έρθει και να δέσει η σχέση, είτε για ένα βράδυ, είτε για έναν μήνα, είτε για μια ζωή, αναλόγως του τι ψάχνει ο καθένας. Μέσω του φλερτ θα μπορέσεις να εξιτάρεις το άτομο που επιθυμείς ώστε να του προκαλέσεις εκείνον τον ενθουσιασμό που είναι απαραίτητος για σε διαφοροποιήσει από τον κουβά, να σε σκέφτεται και να επιδιώκει όλο και περισσότερα μαζί σου. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση η κατάκτηση του ανθρώπου που σ’ ενδιαφέρει, οπότε παρακάτω θα βρεις 10 τρόπους/φράσεις να φλερτάρεις πιο αποτελεσματικά.

 

Χαμογέλα με νόημα

Πάντοτε το χαμόγελο δείχνει ευκολότερα την καλή σου διάθεση, πράγμα που σε κάνει πιο προσιτό. Πλησιάζεις ευκολότερα κάποιον που χαμογελά από έναν μουρτζούφλη που φαίνεται να είναι μέσα στα νεύρα. Βλέπεις το άτομο που σ’ ενδιαφέρει. Στόχος: κλείδωσε. Άμυνες: ενδεχομένως να έχει. Πώς θα τις ρίψεις και θα το κάνεις να πλησιάσει; Χαμογελάς κι αφήνεις εκείνο να ρίξει πρώτα τις δικές του, αφού αισθανθεί οικειότητα κι ασφάλεια μαζί σου.

 

«Δεν περνούσα καλά μέχρι τώρα»

Mainstream ατάκα θα μου πεις, με την οποία δεν έπεσε ποτέ κανείς. Μα, έπεσε, θα σου πω εγώ. Δεν είναι τόσο η ατάκα ως ατάκα που θα κεντρίσει, όσο το πάτημα που δίνεις να δείξει ενδιαφέρον αφού μέσω αυτής της απάντησης, δείχνεις ότι εσένα σίγουρα σου έκανε αίσθηση κι άλλαξε όλη τη διάθεσή σου, περνώντας και το υπονοούμενο ότι τώρα θα περάσετε καλύτερα μαζί.

 

 

Λεπτή ειρωνεία

Σίγουρα η πρώτη σου σκέψη είναι ότι οι ειρωνικές απαντήσεις θα απωθήσουν αντί να καταφέρουν να προσεγγίσουν, αλλά αυτό εξαρτάται από τη δόση και την πρόθεση της ειρωνείας που θα στολίσεις τα λεγόμενα σου. Η λεπτή ειρωνεία, ή καλύτερα η ελεγχόμενη καυστικότητα, είναι δείγμα ενός ευφυή ανθρώπου που θα μπορούσε κάλλιστα να σκεφτεί και να σου απαντήσει με γρήγορα αντανακλαστικά κι αυτοσαρκασμό για οποιοδήποτε θέμα. Δείχνει μυαλό και χιούμορ ∙ αυτό πάντα τραβάει.

 

Στείλε ένα μήνυμα μέσα στη μέρα

Μπορεί να γνωριστήκατε πρόσφατα, να είστε καιρό μαζί -ναι, εκεί κι αν χρειάζεται προσπάθεια στο φλερτ- ή να έχετε βγει μια-δυο φορές. Μέσα στο χάος της μέρας, στον πανικό της δουλειάς και του τρεξίματος, μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα του τύπου «σε σκέφτομαι», «θέλεις να τα παρατήσουμε όλα και να φύγουμε στην Κούβα;», «θέλω να βρεθούμε σήμερα». Ο απόηχος ενός τέτοιου μηνύματος θα μπορούσε να είναι μόνο ο ενθουσιασμός, αφού ο παραλήπτης θα χαμογελά και θα το σκέφτεται για το υπόλοιπο της μέρας.

 

Εσύ;

Γενικώς, όχι εσύ. Να ρωτάς, να στρέφεις τη συζήτηση πάνω στο πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει, να δείχνεις ότι θέλεις να μάθεις πώς πέρασε, πώς νιώθει, τι θα κάνει μετά. Φλερτάρεις και ταυτόχρονα δείχνεις ότι σε νοιάζουν όσα έχει να πει και δε σε αφορά μόνο να δειχθείς και να μιλήσεις για σένα, γεγονός που δίνει πάτημα να συνεχιστεί η επικοινωνία σας και σε περισσότερα επίπεδα.

 

Αλληλεπίδρασε στα social

Στην εποχή που διανύουμε, όλες οι επαφές γίνονται μέσω διαδικτύου, οπότε είναι φυσικό επακόλουθο το φλερτ να μεταφερθεί σ’ εκείνο το πεδίο. Στείλε ένα αίτημα στο Instagram, εκεί γίνεται το καλό το φλερτ πλέον, και μόλις γίνει αποδεκτό κι υπάρχει αίτημα ακολούθησης κι από την άλλη πλευρά, προχωράτε σε αντιδράσεις. Μπορείς να αντιδράσεις σε μια ιστορία, να πατήσεις like σε μια παλιά φωτογραφία, ν’ απαντήσεις σε μια ιστορία. Ο τρόπος που θα το κάνεις έχει σημασία, όμως. Αντί να το ξεπετάξεις με κανένα ιμότζι πρόσεξε κάτι που κανείς άλλος δε θα δει, όπως το φυτό στο βάθος του κάδρου ή το μπρελόκ που κρέμεται λίγο από την τσέπη.

 

Κάνε ότι δεν ξέρεις

Μπορεί να συζητάτε από κοντά και να ξέρεις τα πάντα για το θέμα που θα θίξει ξαφνικά, αλλά καλό είναι αν θέλεις να φλερτάρεις το άλλο άτομο να μην επιδεικνύεις τις γνώσεις σου. Δε θα τις κρύψεις κιόλας βέβαια, αλλά άσ’ τον να πει την ιστορία του πριν του κόψεις τα φτερά ότι εσύ διάβασες το νέο αυτό προχθές.

 

Πέτα υπονοούμενα

Εκεί που μιλάτε για γενικά πράγματα, πέτα κάποιο υπονοούμενο που αφορά μόνο εσάς τους δύο. Δώσ’ του κάτι να σκέφτεται, να τριβελίζει το μυαλό του και να επιδιώκει από εδώ και πέρα να το κάνει πράξη μαζί σου. Φρόντισε τα υπονοούμενά σου να είναι κοφτά και να μην τα πετάς κάθε λίγο και λιγάκι ώστε να μη χάνουν την αξία τους και να μη θεωρήσει κι ο άλλος ότι αυτά που λες λέγονται μόνο για να κάνουν εντύπωση κι όχι επειδή τα εννοείς.

 

Το άχαστο “τυχαίο”

Ένα μάθημα που μας έδωσε η Βουγιουκλάκη είναι πως τα αγγίγματα στο φλερτ δείχνουν τάση για οικειότητα, επιθυμία για επαφή κι εξιτάρουν το μυαλό. Ωστόσο, αντί για το τυχαίο που τυχαίο δεν είναι, απλώς κάνε το επιτρεπτό της επικοινωνίας κι ακούμπα. Λέει ένα αστείο; Πιάσε το χέρι του πειρακτικά. Ζητάει αναπτήρα; Άπλωσέ τον στη χούφτα σου για να αγγίξει σίγουρα το χέρι σου. Τέντωσε το πόδι σου για να ακουμπάνε μύτη με μύτη τα παπούτσια σου και φυσικά γύρε το σώμα σου προς τη μεριά του ατόμου που φλερτάρεις. Ποτέ όμως μην υπερβείς τα όριά του. Θα στα δείξει.

 

Πάρε πρωτοβουλίες

Μπορείς εκεί που μιλάτε να κανονίσεις το επόμενο ραντεβού σας, να δηλώσεις ότι σου άρεσε και θέλεις να γνωριστείτε παραπάνω, να εκφράσεις με ειλικρίνεια όσα σκέφτεσαι και να δεχθείς με ευγένεια όσα εκφράσει το άλλο πρόσωπο. Κάποιες φορές η υπερβολική ανάλυση κι η σκέψη που έχουμε όταν φλερτάρουμε είναι αυτά που μας κάνουν να χάνουμε τον αυθορμητισμό και την αμεσότητά μας. Η ζωή χωρίς το φλερτ θα ήταν άνοστη κι άχρωμη, αφού δίνει ζωντάνια και κάνει τις σχέσεις των ανθρώπων καλύτερες, παρέχοντάς τους μια πιο χαλαρή, ελαφρά διάθεση.

Κι αν θες συνταγή για έρωτες, δεν έχει, εκτός από διάθεση κι όρεξη να τους ζήσεις.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου