Ο έρωτας λένε πως είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που συμβαίνει στις ζωές μας. Έρχεται πάντα ορμητικός, ποτέ σε δόσεις, μάς παρασέρνει στα πιο τρελά πράγματα και ακόμα και όταν φεύγει και λέμε ότι δεν τον θέλουμε ξανά βρίσκει τον τρόπο να έρχεται και να μας αναστατώνει.

Όλα ωραία και καλά ως εδώ· καλός ο έρωτας, καλή και η τρέλα για το έτερον ήμισυ που το κοιτάμε στα μάτια και νιώθουμε ότι μας χαρίζουν τον κόσμο, καλές και οι σχέσεις -ειδικά τον πρώτο καιρό που είμαστε λες και το έχουμε σκάσει από την κυψέλη με τις μέλισσες. Είναι όμως πράγματι όλα τόσο εύκολα και βολικά; Μήπως αν το δούμε από άλλη οπτική βρούμε και κάτι άβολο;

Όμορφες οι καρδούλες, τα πυροτεχνήματα στο φιλί, ο ενθουσιασμός σαν μας κοιτά, τα χαμόγελα και οι τρέλες, η ερωτική διάθεση όταν σου στέλνει ένα πιο προκλητικό μήνυμα ή όταν σε κοιτά με νόημα. Ας δούμε όμως λίγο και τα πιο πρακτικά και πεζά, ίσως, ζητήματα. «Πού θα στεγάσουμε τον έρωτα μας αγάπη μου;».

Δεν μιλάμε σαφώς για συγκατοίκηση ούτε για να μοιράσουμε περιουσιακά στοιχεία ακόμα δε γνωριστήκαμε με τον άλλον, αλλά κάπου δεν πρέπει να βρίσκεστε μόνοι; Κάπου δεν πρέπει να βρουν χώρο έκφρασης αυτά τα υπονοούμενα και όσα προκαλείτε ο ένας στον άλλον;

Τη θέλει τη στέγη του ο έρωτας, παιδιά, για να μπορεί να εκφραστεί όπως και όποτε θέλει. Δεν είναι πάντα εφικτό να βρεθεί κάτι όμως και έτσι αρχίζει κάθε ζευγάρι και στύβει το μυαλό του για εναλλακτικές λύσεις. Ποιες είναι λοιπόν οι καβάτζες των σχέσεων χωρίς σπίτι;

Ευτυχώς ο κόσμος έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο κοινωνικός τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρκετούς φίλους που θα στέκονταν δίπλα μας βράχοι ή ξενοδόχοι στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αν δεν έχουμε δικό μας χώρο, δεν είναι κακό να ζητήσουμε τη βοήθεια κάποιου φίλου μας που μένει μόνος και μπορεί να μας παραχωρήσει το σπίτι του για να βρεθούμε με το μωράκι. Ο φίλος δε θα το θεωρήσει χάρη, θα χαρεί να βοηθήσει και θα το δει και σαν ευκαιρία να δει εκείνη την ταινία που πάντα έλεγε ότι θα πάει και ποτέ δεν πήγε.

Αν παρ’ όλα αυτά ο φίλος έχει κανονίσει κατάσταση και δεν μπορεί να φύγει απ’ το σπίτι, το αμάξι, φυσικά, αποτελεί εξίσου καλή λύση για τέτοιες περιπτώσεις. Χώρος δικό σου, δεν υποχρεώνεσαι σε κανέναν, δε δίνεις αναφορά και σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορείς να δοκιμάσεις μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο βολικό θα συναντήσεις στη ζωή σου, αλλά είναι σίγουρα κάτι που θα ήθελες να δοκιμάσεις.

Σίγουρα όσο πιο εναλλακτικός τύπος είσαι, τόσο περισσότερες επιλογές σού δίνονται. Ανάλογα φυσικά και την περιοχή στην οποία μένεις, μπορείς να βρεις μέρη που ποτέ άλλοτε δεν είχες σκεφτεί να επισκεφθείς με το ταίρι σου. Αν είστε τύποι που τους αρέσει να ζουν ριψοκίνδυνα και η διάθεση για ανακάλυψη σάς εξιτάρει και σας ανάβει, θα βρείτε καλή ιδέα έναν δημόσιο χώρο απομακρυσμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ωστόσο, αν δοκιμάσετε κάτι τέτοιο, πάρτε μαζί σας και ταυτότητα καλού-κακού· ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Με σπίτι ή χωρίς, σίγουρα θα περάσετε όμορφα με το έτερον ήμισυ όπου και να είστε αρκεί να είστε μαζί. Οι καβάτζες σας ποικίλουν ανάλογα με τη φαντασία σας και μπορείτε όλο αυτό να το δείτε σαν ευκαιρία να δείξετε στον άνθρωπό σας πόση φαντασία διαθέτετε και σίγουρα θα βρείτε και κάπου αλλού να τη χρησιμοποιήσετε.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.