paul755

Φρέσκια γνωριμία στο προσκήνιο με άτομο που σε ενδιαφέρει ή πρόσωπο φιλικό που δεν ξέρεις ακόμα σίγουρα αν είναι, όντως, φιλικό. Ταινία και σπίτι. Σπίτι οι δυο σας. Ήδη με αυτές τις φράσεις δημιουργούνται διαφορά σενάρια στο μυαλό σου. Γνωρίζεστε λίγο και σε προσκαλεί σπίτι για ταινία. Τι σκέφτεσαι; Ό,τι σκέφτονται όλοι φυσικά στο άκουσμα αυτής της πρόσκλησης: Τα εσώρουχά σας θέλει να δείτε κι όχι την ταινία.

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα πάντα; Γιατί πάει σε όλους μας εκεί το μυαλό, όταν ακούμε «ταινία στο σπίτι μόνο οι δυο μας»; Αποκλείεται, δηλαδή, το άτομο αυτό να θέλει όντως να περάσετε λίγο χαλαρό χρόνο μαζί; Να αράξετε, να γελάσετε ή να τρομάξετε, αναλόγως τι θα δείτε, και να γνωριστείτε καλύτερα;

Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάληξη αυτής της πρόσκλησης, όπως και το κίνητρό της. Ξεκινάμε πρωτίστως απ’ το ποιος στο ζητάει, αν είναι άτομο απ’ το φιλικό σου περιβάλλον κι αν έχετε βρεθεί ξανά μόνοι, χωρίς να ‘χει παίξει ούτε υποψία για κάτι, ξέρεις ότι πρόκειται απλά να δείτε μια ταινία και τίποτα παραπάνω. Θα φάτε τα ποπκόρν σας, θα συζητήσετε για την πλοκή, θα διαφωνήσετε για την ταινία και τέλος. Ακόμη κι ερωτικά να σε βλέπει, αν δε δει κάποιο σημάδι από σένα, το πιθανότερο πως δε θα τολμήσει να σε προσεγγίσει, για να μη σε τρομάξει και σε απομακρύνει. Ίσως μάλιστα να δει αυτή τη συνάντηση σαν ευκαιρία για να κόψει κίνηση και να τσεκάρει τις αντιδράσεις σου και τι πιθανότητες έχει.

Αν, τώρα, πρόκειται για ένα άτομο που ξεκινήσατε πρόσφατα να μιλάτε, περιπλέκονται κάπως τα πράγματα. Εξαρτάται πώς σε βλέπει αυτός ο άνθρωπος και τι ζητάει. Αν έχει δείξει το ενδιαφέρον του ξεκάθαρα, το πώς θα κινηθεί έχει να κάνει με το τι θέλει από σένα. Μία βραδιά ή πολλές περισσότερες; Αυτό επηρεάζει και την κατάληξη. Αν συνηθίζει να αποφεύγει τις δεσμεύσεις και δηλώνει πως θέλει απλώς να περνά καλά, τότε, ναι, η πρόσκληση για ταινία είναι, μάλλον, μια ευγενική συγκάλυψη της πρόσκλησης για κρεβάτι.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει πάντα, δεν είναι λίγες οι φορές που όντως κάποιος μέσα από την πρόσκληση να δείτε μαζί μια ταινία θέλει να βρεθείτε λίγο μόνοι σας, χωρίς τρίτους να σας διακόπτουν ή να σας παρατηρούν. Να δει τι σ’ αρέσει, να γνωρίσει την πιο χαλαρή πλευρά σου, να προχωρήσετε τη μεταξύ σας ιστορία αργά, με βήματα σταθερά. Σε αυτήν την περίπτωση, δε θα πιέσει καταστάσεις. Θα δείτε μια ταινία –που μάλλον θα σ’ αφήσει να την επιλέξεις εσύ–, θα φάτε κάτι και θα σε πάει σπίτι ή, ακόμη κι αν κοιμηθείς εκεί, το πολύ-πολύ να σου δώσει ένα φιλί για καληνύχτα.

Αν ανήκεις στην κατηγορία που κάτι παίζεται, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, όταν έλαβες το μήνυμα «θέλεις να έρθεις για ταινία το βράδυ σπίτι μου;», αφού πανηγύρισες, λογικά, άρχισες τα πιο τρελά σενάρια. Συγκάλεσες συμβούλιο με την παρέα για να δείτε τι θα φορέσεις και πώς θα φερθείς, προσπαθώντας να μαντέψετε πώς θα καταλήξει αυτή η βραδιά.

Είναι ασφαλής επιλογή για κάποιον να σε προσκαλεί σπίτι του για ταινία ή να τον προσκαλείς αντιστοίχως εσύ. Εκεί δημιουργείται μια οικειότητα που δεν είναι εύκολο να αναπτυχθεί σε άλλους χώρους, είτε πάτε έξω για καφέ, ποτό, φαγητό με παρέα είτε μόνοι, θα υπάρχει μια αμηχανία και μια συστολή που θα σας κρατά σε απόσταση.

Στο σπίτι είναι σαν να παίζει στο γήπεδό του ο καθένας σας, ελέγχετε τον χώρο, δεν έχετε κάτι να σας πιέζει, ούτε υπάρχουν κώδικες και συμπεριφορές που πρέπει να τηρήσετε για να εντυπωσιάσετε το άτομο που σας ενδιαφέρει. Στο καταφύγιό του ο καθένας βγάζει την πιο χαλαρή, ειλικρινή κι εξωστρεφή εκδοχή του, κι αν είναι καλός οικοδεσπότης κάνει και τον καλεσμένο του να αισθάνεται το ίδιο άνετα.

Η καχυποψία σου είναι που σε κάνει να σκέφτεσαι πως το κάλεσμα αυτό ήταν μια πρόφαση και στην ουσία η πρόσκλησή του για κινηματογραφική βραδιά ήταν μια πρόκληση για σεξ, μα αν ο άλλος υπήρξε ευθύς απέναντί σου ως τώρα, τον αδικείς κι ίσως τελικά να ‘ναι δική σου ψυχολογική προβολή, να ‘χεις εσύ εκεί το μυαλό σου, γι’ αυτό και να το φορτώνεις στον άλλον.

Μια ταινία είναι, μωρέ. Πήγαινε κι αν δε σ’ αρέσει η όποια εξέλιξη, σήκω φύγε!

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!