paul753

Αναμφισβήτητα, σημαντικό –ή ίσως και το σημαντικότερο– στοιχείο μίας σχέσης είναι η επικοινωνία, κι αυτή μπορεί να επιτευχθεί με ποικίλους τρόπους. Συζήτηση, γλώσσα του σώματος, ερωτική χημεία και κυρίως χιούμορ μεταξύ του ζευγαριού. Το χιούμορ, άλλωστε, ανανεώνει τον άνθρωπο και βγάζει προς τα έξω την καλύτερη πτυχή του. Επίσης, μη λησμονούμε ότι οι περισσότεροι, αν ερωτηθούν, θα απαντήσουν ότι είναι ένα απ’ τα πιο ποθητά χαρακτηριστικά ενός ατόμου.

Ιδανικά όλοι θα θέλαμε μια σχέση μέσα στην οποία θα γελάμε πολύ. Πειράγματα, πλάκες, τρομάγματα, φάρσες κι εκπλήξεις είναι τα μυστικά ενός ζευγαριού που δε χάνει ποτέ το πάθος του. Κάπως έτσι γεμίζουν κι οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες με αστεία στιγμιότυπα μεταξύ ζευγαριών, που προκαλούν απίστευτο γέλιο! Για παράδειγμα, η κοπέλα προθυμοποιείται να βάλει πλυντήριο τα ρούχα του αγαπημένου της. Το πλυντήριο τελειώνει κι εκείνη βγαίνει απ’ το μπάνιο με ένα ροζ πουκάμισο αντί για λευκό ή ένα μικροσκοπικό πουλόβερ, που μοιάζει να χωράει μόνο σε γατάκι. Κι αφού ο άλλος φρικάρει με τη φαινομενική καταστροφή της γκαρνταρόμπας του, του εμφανίζει κανονικά τα ρούχα του και το baby pink πουκάμισο δώρο, με τους δύο να λύνονται στα γέλια.

Διαχρονική φάρσα που ποτέ δε βγαίνει απ’ τη μόδα και κατακλύζει το Instagram είναι τα έντομα στους ώμους. Θυμάμαι ένα βιντεάκι με κάποιον να ‘χει τοποθετήσει στον ώμο της κοπέλας του μία ταραντούλα. Προς έκπληξή του, όμως, εκείνη δεν τρόμαξε. Ίσα-ίσα γέλασε και του την πέταξε στο μέτωπο, με αποτέλεσμα το αγόρι να κατατρομάξει κι η ανάποδη φάρσα να καταλήξει ακόμη πιο διασκεδαστική.

Συνεχίζοντας με τα κλασικά κι αγαπημένα, όλοι ξέρουμε ότι το φαγητό, όταν στο φτιάχνει ο σύντροφός σου, είναι πιο γευστικό κι όλοι αναγνωρίζουμε πως τα μαγειρικά πειράματα ενός ζευγαριού είναι απ’ τις πιο όμορφες στιγμές μιας σχέσης. Αυτό που σχεδόν επιβάλλεται, όμως, και κάτι μέσα μας μάς προκαλεί να κάνουμε όταν βρεθούμε στην κουζίνα και στον πάγκο υπάρχει αλεύρι, είναι να φυσήξουμε, εντελώς τυχαία, μπροστά στο ταίρι μας, εναλλακτικά μπορούμε να παραφυλάμε με μια χουφτίτσα περιμένοντας το πρώτο φτέρνισμα. Το κυνηγητό μέσα στο σπίτι μετά απ’ αυτό είναι εξασφαλισμένο.

Το χειρότερο όλων, βέβαια, το οποίο προοδευτικά καταλήγει σε γέλιο μετά από μία συγκοπή είναι τα τρομάγματα στον ύπνο. Μη σας τύχει ταίρι που ευχαριστιέται να τρομάζει κόσμο. Δε θα ξέρετε από πού θα σας έρθει. Μου ‘χει συμβεί να κοιμάμαι γλυκά κι ήσυχα και να ξυπνάω πανικόβλητη νιώθοντας κάτι να σέρνεται στα πόδια μου. Τελικά, ήταν το αγόρι μου και το φίδι που νόμιζα πως είδα ανοίγοντας τα μάτια μου, ήταν ένα απλό φτερό.

Παρά τον αρχικό εκνευρισμό, την τρομάρα και το βρίσιμο που ενδέχεται να πέσει, κι οι δύο απολαμβάνουν αυτόν τον πόλεμο, σχεδιάζοντας κάθε φορά την κατάλληλη εκδίκηση. Είναι οι ίδιοι που μιλούν με άνεση μεταξύ τους, που μοιάζουν με κολλητάρια και τις απόκριες προτιμάνε να ντυθούν κάτι σε στιλ μουστάρδα-κέτσαπ.

Όποιος παρατηρήσει ένα τέτοιο ζευγάρι πειραχτηριών, που ανταλλάσσουν φάρσες, είναι αδύνατο να μην παραδεχτεί ότι ανάμεσά τους κυριαρχεί μία χιουμοριστική κι ακομπλεξάριστη διάθεση, βασισμένη σε αμοιβαίο σεβασμό, παρά τις καφρίλες, αλλά κι αληθινή αγάπη, μια σχέση που συντηρεί τον ενθουσιασμό, το πάθος και την παιδικότητά της.

Το μυστικό, εξάλλου, είναι να ‘σαι ο εαυτός σου, και να καλλιεργηθεί τέτοια οικειότητα ανάμεσα στους συντρόφους ώστε να μπορούν να ‘ναι ταυτόχρονα εραστές και φίλοι.

Συντάκτης: Βίκυ Αντωνιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!