Το φλερτ είναι αναπόσπαστος παράγοντας στη ζωή όλων μας και το συναντάμε παντού γύρω μας. Βάσει αυτού μπορεί κανείς να ξεκινήσει κάτι ερωτικό στη ζωή του κι άλλωστε το φλερτ αποτελεί πηγή ζωής αφού μας ανανεώνει, μας ανεβάζει και μας προσφέρει έστω και για λίγο εκείνη τη χαλαρότητα και την ανεμελιά που έχουμε ανάγκη. Οι πιο πολλοί ξέρουν να εκτιμούν το καλό φλερτ και πολλές φορές αυτό από μόνο του μπορεί ν’ αρκεί για να δώσουμε σε κάποιον την ευκαιρία να μας πλησιάσει.

Υπάρχουν κάποιοι τόποι, όπως και κάποιοι τρόποι, που είναι άμεσα συνδυασμένοι με το φλερτ. Όπως ας πούμε η νύχτα. Ή η ωραία μουσική. Ή ιδανικά το να βρισκόμαστε σ’ ένα μπαρ ή ένα κλαμπάκι. Αυτές τις περιπτώσεις αφορά το εδώ κείμενο. Και φέρνουμε 5 τρόπους ώστε να κάνουμε το φλερτ να πετύχει!

1. Στείλε ένα σφηνάκι
Σιγά! Τι μας είπες τώρα; θα σκεφτείς ενώ το διαβάζεις αλλά ξέρεις ότι είναι μια δοκιμασμένη συνταγή όλα αυτά τα χρόνια. Άσε που το έχουν αναλύσει και τόσα τραγούδια στους στίχους τους. Δε γίνεται όλοι να κάνουν λάθος. Σωστά; Το story έχει ως εξής: στέλνεις ένα σφηνάκι σού χαμογελά, χαμογελάς κι εσύ κι έπειτα αφήνεις τα βλέμματά σας να κάνουν τη δουλειά ή τα σφηνάκια να πηγαινοέρχονται. Προσοχή όμως, απολαύστε υπεύθυνα γιατί κανείς δεν είδε τον άλλον ερωτικά όταν ο ένας απ’ τους δύο έγινε λιώμα.

2. Ζήτα απ’ τον DJ να βάλει ένα κομμάτι και αφιέρωσέ το
Μπορεί το άτομο που είδες και σε ενδιαφέρει να το ξέρεις, μπορεί όμως να μη γνωρίζεστε καν ή μπορεί να θέλεις απλώς να φλερτάρετε και να επιδιώξεις μια διαφορετική εκδοχή της μεταξύ σας σχέσης. Πας στον DJ και ζητάς το αγαπημένο του τραγούδι αν τον γνωρίζεις προσωπικά ή κάποιο που θεωρείς ότι ταιριάζει στη μεταξύ σας επαφή ως τώρα κι όταν αυτό παίξει κάνεις ένα νόημα με το χέρι σου ώστε να δείξεις ότι πάει συγκεκριμένα σ’ εκείν@.

3. Δήθεν τυχαία αγγίγματα

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη τα βρήκε με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ μετά την ατάκα: «Με συγχωρείτε. Ήταν τυχαίο!». Δουλεύει αυτό με τα τυχαία αγγίγματα κι είναι ακόμη ευκολότερα να συμβούν μέσα σ’ ένα κλαμπ που όλοι είναι τόσο κοντά ο ένας στον άλλον. Θα πας κοντά και θ’ αγγίξεις το μπράτσο ή την παλάμη τ@, θα ζητήσεις συγγνώμη και θα πεις ότι έπεσες δήθεν τυχαίακαι μετά θα πιάσεις συζήτηση ξεκινώντας με κάτι άσχετο του τύπου: «χαμός γίνεται σήμερα από κόσμο»!

4. Κοιτάς επίμονα και προτείνεις χορό
Όλο το παιχνίδι του φλερτ βασίζεται στα βλέμματα και το ξέρεις. Μπορείς λοιπόν, να κοιτάξεις επίμονα το άτομο που σε ενδιαφέρει -όχι όμως σε βαθμό που αυτό θα είναι κριντζ- και μετά ενώ τα βλέμματά σας συναντούνται, μπορείς να κάνεις μια κίνηση προς την πλευρά που βρίσκεται και να ξεκινήσετε να έχετε πιο άμεση επαφή μ’ αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει σε κάτι πιο ουσιαστικό και βαθύ.

5. Πας βουρ για να πιάσετε κουβέντα!
Κλασικός τρόπος προσέγγισης που πετυχαίνει πάντα αφού κερδίζει τις εντυπώσεις και δε μένεις να αναρωτιέσαι για ώρα πότε θα πιάσει τα έμμεσα μηνύματά σου. Πηγαίνεις χαλαρά και πιάνεις τη συζήτηση, εξηγείς ότι έψαχνες έναν τρόπο να μιλήσετε κι εν τέλει αποφάσισες ότι η ευθύτητα είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό θα σού δώσει πολλούς πόντους και θα προκαλέσει και την άλλη πλευρά να σε αντιμετωπίσει με μια παρόμοια συμπεριφορά.

Το φλερτ είναι παντός καιρού και για όλες τις περιστάσεις. Ταιριάζει στον δρόμο, στο κλαμπ, ακόμη και μέσω των social media. Να θυμάσαι όμως το βασικό του κανόνα: Για να κερδίσεις δεν αρκεί η ευρηματικότητα, θέλει και σεβασμό – βασικά κυρίως αυτόν.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος