Κοίτα να δεις που στο τέλος, ένας έρωτας από εκείνους τους αδιανόητα κατάλληλους, θα σε κάνει να πιστέψεις σε όλα αυτά που έβλεπες κάποτε στις ταινίες, ή τις ιστορίες που μας έλεγαν πριν πάμε για ύπνο ώστε να ονειρευτούμε έναν καλύτερο κόσμο που θα επιδιώκαμε να δημιουργήσουμε ξυπνώντας. Κοίτα να δεις που κάποτε, όντως ηρεμείς, όταν τα φέρει έτσι η ζωή κι ενωθεί ο δρόμος σου με έναν  άλλον, στο τέλειο σημείο.

Λένε, ότι τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Yπάρχει και μια θεωρία που λέει ότι τους ανθρώπους της ζωής σου τους γνωρίζεις δύο φορές: μια όταν δεν είστε έτοιμοι για το μεταξύ σας και μια όταν είστε. Έτσι κι ο σωστός για σένα άνθρωπος, μπορεί κάποτε να προσπεράσει, μα θα εμφανιστεί ξανά στη ζωή σου, και θα είναι σαν να ξαναβρίσκεις τον ρυθμό της αναπνοής σου, σαν να θυμάσαι τον λόγο που δε γελούσε τόσο δυνατά το μέσα σου όταν έλειπε. Θα έρθει και θα είναι λες κι ο ουρανός πήρε ξανά τα χρώματά του κι εσύ θα διαβάζεις πλέον ποίηση κι οι λέξεις θα είναι πιο εύκολα κατανοητές. Δεν το πίστευες κι ίσως ακόμη και τότε να δυσκολευτείς, πώς μπορεί να νιώσει έτσι ένας άνθρωπος για έναν άλλον; Πώς γίνεται να μην τον ενοχλεί τίποτα σε εκείνον και να θέλει απλώς να είναι μαζί του;

Στην αρχή, ίσως να πίστευες πως αποκλείεται να κατάφερνες να νιώσεις έτσι, πως δε θα χωρούσαν άλλωστε τόσα συναισθήματα πρωτόγνωρα μέσα σου. Θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολο είναι να δίνεις χώρο και χρόνο στον άλλον κι ότι αυτό είναι κάτι υγιές, γιατί με τον κατάλληλο άνθρωπο δε θα αναζητάς συνεχώς την επιβεβαίωση. Δε θα έχεις ανάγκη να αποκωδικοποιήσεις συμπεριφορές, θα ξέρεις ότι θα σε επιλέγει όπως τον επιλέγεις, γιατί έχετε έναν δικό σας κώδικα επικοινωνίας, που θα είναι ξεκάθαρος, σταθερός, συνεπής, καταπραϋντικός.

Με αυτόν τον άνθρωπο θα επικοινωνείτε με τα μάτια και θα το λες και θα το εννοείς πως σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Δε θα χρειάζεται να εξηγείς τα πάντα, γιατί ο άλλος, σε νιώθει, σε καταλαβαίνει πριν καν μιλήσεις, πριν χρειαστείς να εξηγήσεις. Κι ακόμα κι όταν θα ζορίζουν λιγάκι τα πράγματα, αυτός, ο άνθρωπος της ζωής σου θα στέκεται δίπλα σου, ως ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σου και στα «δεν μπορώ» σου θα είναι ακριβώς εκεί, για να σου δείξει ότι μπορείς και με το παραπάνω.

Ο έρωτάς σου, ο δυνατός, ο αμοιβαίος, δε θα νοιάζεται μόνο για το σ3ξουαλικό κομμάτι, δε θα φοβάται να μάθουν για σας, θα είναι περήφανος που θα σε έχει και θα νιώθεις κι εσύ απίστευτη περηφάνια που τον έχεις πλάι σου και πορεύεστε μαζί. Δε θα φοβάται το «μαζί» σας, δε θα βλέπει τη σχέση σας σαν δεσμά που στερούν την ελευθερία, την οποία θα ξέρει να παρέχει και σε σένα με το παραπάνω, γιατί μόνο όταν αγαπάς ελεύθερα, μπορείς όντως να αγαπήσεις.

Κοιτά να δεις, που στο τέλος πιστεύεις ψυχή και σώμα πως υπάρχει αυτός ο έρωτας, αυτός που μόνο να διαβάσεις, να δεις και να γράψεις μπορούσες για εκείνον. Κι όταν αυτό συμβεί, θα θελήσεις να μοιραστείς την ιστορία σου, για να μην ξεθωριάσει ποτέ το έντονό της χρώμα. Για να μπορείς να τη δημιουργείς κάθε μέρα από την αρχή.

ΥΓ: Κοιτά να δεις που σ’ αγάπησα περισσότερο από τον εγωισμό μου.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου