%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b3%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%82

Οι άνθρωποι στη ζωή μας δεν είναι όλοι εκεί γιατί μας νοιάζονται. Είναι γιατί μπορεί να έχουν κάποιο κέρδος από μας, γιατί μπορεί να τους συμφέρει να είναι κοντά μας, γιατί μπορεί απλώς να έχουν συνηθίσει δίπλα μας. Όμως, ένας άνθρωπος ο οποίος νοιάζεται για μας πραγματικά, φαίνεται κι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

 

Χαρακτηριστικό 1: Προσέχει αν φάγαμε, αν ήπιαμε νερό, αν κοιμηθήκαμε

Ένα άτομο το οποίο μας νοιάζεται στ’ αλήθεια, θα ενδιαφερθεί για την υγεία μας και δε θα θεωρήσει πως παραμελώντας τη δίνουμε περισσότερη αξία στη σχέση. Δε θεωρεί σέξι την αυτοκαταστροφή και θα σκεφτεί πρώτα τι μας κάνει εμάς να νιώθουμε άνετα και καλά. Ομοίως έχει ψηλά και την αυτοφροντίδα. Τι είναι αυτό που εν ολίγοις είναι για τον καθένα ξεχωριστά καλύτερο.

 

Χαρακτηριστικό 2: Προσέχει τους φίλους μας

Κάποιος που μας νοιάζεται, δεν ενδιαφέρεται μονάχα για μας, αλλά και για τους γύρω μας. Δεν αναφερόμαστε βέβαια σε όλο τον κύκλο που μπορεί να μας περιβάλει, αλλά τουλάχιστον στον στενό μας κύκλο. Ένα δείγμα παραπάνω είναι όταν κάποιος απ’ αυτούς έχει κάποιο πρόβλημα και προσπαθεί να το λύσει χωρίς καν να είναι δική του δουλειά να το κάνει, όμως παρ’ όλα αυτά, προθυμοποιείται.

 

Χαρακτηριστικό 3: Έχει πατρικά ή μητρικά χαρακτηριστικά

Μας μαγειρεύει, ενδιαφέρεται για το αν κουραστήκαμε στη δουλειά, μας σκεπάζει τα βράδια. Ενδιαφέρεται να προλάβει το κακό που βλέπει να έρχεται και γι’ αυτό κάνει τα πάντα για να γλιτώσουμε. Προσέχει όταν οδηγάει κι είμαστε στο αυτοκίνητο να μη νιώθουμε ανασφάλεια. Θα έρθει μαζί μας στον γιατρό ή θα ρωτήσει πώς πήγε η εξέταση που είχαμε. Θα εμφανίσει δείγματα γονεϊκής αγάπης και φροντίδας, με δυο λόγια.

 

Χαρακτηριστικό 4: Δε θα φοβηθεί την απόσταση

Σε μια πρόταση για δουλειά, μια ξαφνική μετακόμιση, οτιδήποτε που θα μας απομακρύνει χωρικά έστω και για λίγο δε θα αποτελέσει αφορμή για να χαλάσει η σχέση. Δε θα αφήσει την ανασφάλεια να κάνει κουμάντο, μα τη διάθεση να βρει λύση έτσι ώστε να λειτουργήσει το μεταξύ μας.

 

Χαρακτηριστικό 5: Είναι δίπλα μας στην υγεία και πιο πολύ στην ασθένεια

Θα νοιαστεί να μας δει όταν είμαστε καλά, να βγούμε, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε υπέροχα, όμως θα μας ψάξει κι όταν είμαστε άρρωστοι. Θα μας ρωτήσει αν έχουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε, αν θέλουμε να μας φτιάξει κάτι, θα περάσει από το σπίτι μας για να μας τσεκάρει και θα είναι διαθέσιμος για κάτι απρόοπτο.

 

Χαρακτηριστικό 6: Ενδιαφέρεται να κάνει για μας αυτά που δεν μπορούμε εμείς για τον εαυτό μας

Θα κοιτάξει να μας φτιάξει μια συσκευή που χάλασε ή να τακτοποιήσει κάποια χαρτιά γραφειοκρατίας που για μας μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνουμε. Θα βοηθήσει σε στιγμές που ξέρει πως δε μας είναι εύκολο να τα βγάλουμε πέρα με τον χρόνο μας, ενώ θα προσφέρει λύσεις που εμείς δεν είχαμε σκεφτεί με μοναδικό σκοπό το να είμαστε καλά.

 

Χαρακτηριστικό 7: Θα είναι εκεί ακόμα κι όταν δεν είναι εκεί

Κάποιος που μας νοιάζεται, όσο μακριά και να είναι, πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να είναι δίπλα μας. Θα είναι εκεί με κάποιο τηλέφωνο, με μια βιντεοκλήση, να μας πει αυτά που πρέπει και να δώσει το παρόν. Θα κάνει αυτό που μπορεί για να μην αισθανόμαστε παραμέληση, ενώ κι όταν μας χωρίζουν αντικειμενικές δυσκολίες ή χρειάζεται χρόνο, δε θα παίζει με την εξαφάνιση ως εργαλείο χειρισμού προς το πρόσωπό μας.

Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι δίπλα μας κάνουν πράγματα τα οποία δεν τα έχουμε δεδομένα. Όμως αυτό δεν έχει σημασία, γιατί εκείνοι θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς. Το νοιάξιμο πάντα έχει διάρκεια και πρωτοβουλία, δε σταματά όταν δε μας βολεύει και δεν ξεκινά με δόλο. Και πάντα, μα πάντα, κάποιος που νοιάζεται για μας δε σταματάει να νοιάζεται έτσι απλά.

 

Συντάκτης: Μαρίλια Μυστεγνιώτου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου