pillow156

Στη ζωή έχουμε συνηθίσει να γιορτάζουμε συγκεκριμένα πράγματα και περιστάσεις, μιας και μας έχουν μάθει πως έτσι είναι το πρέπον. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που θα άξιζε να τις γιορτάζουμε, παρ’ όλο που δεν το κάνουμε. Τι λες; Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις την αρχή; Τι λες ότι αξίζει να γιορτάσεις;

 

1. Τον χωρισμό από μια σχέση που σε ταλαιπωρούσε

Χωρισμός και ανώδυνος δεν υπάρχει, μα όταν φεύγεις από κάτι που σου έκανε μόνο κακό, είναι μια μικρή νίκη. Γι’ αυτό, αντί να σκέφτεσαι τι έχασες σκέψου λίγο τι έχεις να κερδίσεις από δω και στο εξής, το βάρος από το οποίο κατάφερες να απαλλαγείς.

 

2. Τα καλά αποτέλεσμα των ιατρικών σου εξετάσεων

Η υγεία είναι ο σημαντικότερος τομέας της ζωής. Αν δεν έχεις αυτό, είναι σαν να μην έχεις τίποτα. Όταν, λοιπόν, έχεις υποβληθεί σε έναν σημαντικό ιατρικό έλεγχο και τα αποτελέσματα έχουν βγει καλά, γιατί να το θεωρήσεις αυτονόητο και να μην το γιορτάσεις;

 

3. Το ότι μόλις ξεπέρασες κάτι που φοβόσουν

Όλοι έχουμε κάτι το οποίο τρέμουμε. Μπορεί να είναι ένα ζώο, ένα σπορ, τα ύψη, οι βελόνες. Το να ξεπεράσεις μια φοβία σου είναι μια προσωπική νίκη, σαν να κάνεις  upgrade, αφήνοντας στην άκρη κάτι που σε κυνηγούσε τη μισή σου ζωή.

 

4. Την παραίτησή σου από μια δουλειά που σου έτρωγε την ψυχή

Μιας και η εργασία καταλαμβάνει τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, ας εργαζόμαστε τουλάχιστον σε ένα υγιές περιβάλλον, σε ένα αντικείμενο που μας αρέσει και μας ευχαριστεί. Δεν είναι σύνηθες βέβαια να βρεις μια δουλειά που να πληροί όλα αυτά τα κριτήρια. Όταν, λοιπόν, φύγεις από κάτι που σε έφθειρε ψυχικά και -ακόμα καλύτερα- βρεις κάτι άλλο που να σε καλύπτει, αξίζει να κάνεις πάρτι.

 

5. Τη νέα αγορά που έκανες (ειδικά αν πρόκειται για κάτι που ήθελες καιρό)

Όταν αποκτάς κάτι το οποίο είχες καιρό στη λίστα σου είναι σαν να πετυχαίνεις έναν δικό σου στόχο, σαν να φεύγει κάτι, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να προσθέσεις στη θέση του κάτι άλλο. Οι κόποι σου απέδωσαν και μπόρεσες να αποκτήσεις αυτό που ήθελες πολύ. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να πας και στο επόμενο!

 

6. Τη λύση που βρέθηκε σε πρόβλημα που σε παίδευε καιρό

Τα προβλήματα στη ζωή μας πάνε και έρχονται συνεχώς. Όμως είναι κάποια τα οποία μας παιδεύουν για πολύ καιρό. Όταν καταφέρνεις να τακτοποιήσεις κάτι που σε απασχολούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αξίζει να το θεωρήσεις ειδική περίσταση και να το γιορτάσεις με την παρέα.

 

7. Το ότι ξεκίνησες ψυχοθεραπεία

Η θεραπεία της ψυχής είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που καλείται ένας άνθρωπος να διαχειριστεί. Πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται να ξεκινήσουν ψυχοθεραπεία και λιγότεροι αυτοί που το κάνουν πράξη. Όμως όταν έρχεται η στιγμή που επιτέλους γίνεται το βήμα, αξίζει να γιορτάσεις αυτό το τόσο σημαντικό δώρο που έκανες στον εαυτό σου (και που τα οφέλη του θα τα καταλάβεις στην πορεία).

 

Η ζωή δεν έχει μόνο γενέθλια, γάμους και βαφτίσια. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θεωρούμε δεδομένα, κι όμως είναι επιτυχίες, και μάλιστα κάποιες από αυτές σπάνιες. Καλό θα ήταν να βλέπουμε και εκείνα τα καθημερινά που αξίζει να γιορτάζουμε, κι ας μην τους δίνουμε τόση πολλή σημασία.

Συντάκτης: Μαρίλια Μυστεγνιώτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.