O Pen Badgley, ή αλλιώς Dan ή Joe -όπως οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε-, είναι Aμερικανός ηθοποιός, γεννημένος στις 1/11/1986 (Σκορπιός στο ζώδιο για όσους μπορεί να ενδιαφέρεστε).

Έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός μέσα από την πολυσυζητημένη σειρά Gossip Girl και τον ρόλο του ως Dan Humphrey. Παρουσιάζεται ως ένα αγόρι στην εφηβεία, σχετικά χαμηλών τόνων, μέχρι κάποιος να ενοχλήσει εκείνον ή τους δικούς του. Είναι ένας αρκετά προστατευτικός και συνεσταλμένος χαρακτήρας. Ανάμεσα στα πράγματα τα οποία του αρέσουν να κάνει είναι να βοηθάει τους γύρω του, να κρύβεται στις σκιές παρακολουθώντας τους, να περιποιείται αυτούς που αγαπά και να είναι σωστός προς τους φίλους του -ακόμα και προς εκείνους που δεν είναι και τόσο φίλοι του.

O Dan μπορεί να νιώθει μειονεκτικά απέναντι στους άλλους ή να αισθάνεται outsider, λόγω της διαφοράς που αφορά την κοινωνική του τάξη, όμως προσπαθεί να φέρεται έξυπνα και ώριμα, ώστε να καλύψει κατά αυτό το τρόπο την ιδιότητά του ως Gossip Girl. Σκοπός του ρόλου του αυτού δεν ήταν να παρακολουθεί τους υπόλοιπους και να εκθέτει τα μυστικά τους ή να δημιουργεί προβλήματα, αλλά να στρέψει το βλέμμα και το ενδιαφέρον της Serena προς εκείνον, πράγμα το οποίο κατάφερε. Στη σειρά παρουσιάζεται σαν το καλύτερο παιδί, ο οποίος είναι βοηθητικός, ευγενικός και ειλικρινής, όμως για να πετύχει τον στόχο του δεν τον απασχολεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο.

Από εκεί και μετά, τον είδαμε να πρωταγωνιστεί στη σειρά You με μεγάλη επιτυχία σαν serial killer. O Joe είναι ένας χαρακτήρας εμμονικός που παρουσιάζει ψυχωτικές συμπεριφορές και διακρίνεται για την ερωτομανία του. Βέβαια, αν και είναι ο κακός της υπόθεσης, δεν τον αντιπαθεί καθόλου το τηλεοπτικό κοινό. Φαίνεται να είναι ένα πρόσωπο που πιστεύει στον έρωτα, ενώ δεν είναι λίγες οι κοπέλες που τρέφουν ειλικρινή συναισθήματα για εκείνον. Είναι ένας χαρακτήρας που έχει την προσωπικότητα INFJ (Introverted – Intuitive – Feeling – Judging), δηλαδή είναι εσωστρεφής, ενστικτώδης, συναισθηματικός και επικριτικός.

Θα μπορούσε κανείς να επισημάνει τη ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή του που είναι ξεκάθαρα εμφανής. Ακόμη, o Joe έτρεφε μίσος για το αντρικό φύλο και είχε την τάση να προστατεύει κάθε γυναίκα που του κινούσε το ενδιαφέρον, ακόμα και όταν δεν υπήρχε κάτι από το οποίο χρειαζόταν να την προστατέψει. Αυτό που τον ώθησε να αφήσει τον γιο του να μεγαλώσει με μια άλλη οικογένεια δεν ήταν μόνο το ότι τον μισούσε επειδή ήταν αγόρι, αλλά ότι δεν ήθελε το παιδί του να καταλήξει ίδιο με εκείνον. Επικίνδυνος όμως δεν ήταν μονάχα για τους γύρω του, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό. Έπαιζε μόνος του τη γάτα με το ποντίκι και παρ’ όλο που προσπάθησε αρκετά να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν θύμα, στο τέλος η αλήθεια δεν μπόρεσε να κρυφτεί. Ήταν ένα άτομο με υψηλό επίπεδο ευφυίας που κατάφερνε να γίνεται συμπαθής και να ξεπερνά μερικές φορές τα όρια του φυσιολογικού στα μάτια του κόσμου.

O Pen απέδειξε πως έχει πολύ ταλέντο και πως μπορεί να παίξει εξίσου καλά σε δύο σχεδόν κόντρα ρόλους. Μπορεί βέβαια στο You να μην υπήρχε αμφιβολία το ότι ήταν ο κακός της υπόθεσης, όμως όσοι έχουμε δει και τις δύο σειρές μπορούμε να καταλάβουμε πως και οι δυο χαρακτήρες χρησιμοποίησαν το όνομα του έρωτα για να προβούν σε πράξεις που δεν ταιριάζουν και πολύ με την αγάπη.

 

Πηγή φωτογραφίας

Συντάκτης: Μαρίλια Μυστεγνιώτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.