Ωραίο βράδυ για χαλαρό ποτάκι με την παρέα στο αγαπημένο σας μπαράκι. Βολεύεστε στα σκαμπό και τα πρώτα ποτά φτάνουν στα χέρια σας. Εκεί ανάμεσα στον χαβαλέ, στα τσουγκρίσματα και στους ήχους της μουσικής, πέφτει το βλέμμα σου σε ένα πρόσωπο που σου τραβάει την προσοχή.

Στις επόμενες ματιές που θα ρίξεις αντιλαμβάνεσαι πως το πρόσωπο σε κοιτάει. Του κερνάς άλλο ένα από ό,τι πίνει, σου ανταποδίδει το κέρασμα και κάποιος από τους δυο κάνει το πρώτο βήμα. Ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα, μια κουβέντα, και μετά το χάος.

Γιατί; Γιατί ωραίοι οι κοιλιακοί και η κορμοστασιά, ωραία τα δυο μέτρα πόδια και το όμορφο πρόσωπο, αλλά άμα ο άλλος δεν έχει την προσωπικότητα που θα σε παρασύρει ή αν σε πλησιάσει και προσπαθεί να σε προσεγγίσει με λάθος τρόπο πώς θα λειτουργήσει το όλο θέμα; Και τώρα θα μου πεις, μπορείς μέσα σε δέκα λεπτά να καταλάβεις αν δε σου ταιριάζει ο άλλος;

Και η απάντηση είναι: ναι. Όχι πάντα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις ισχύει και είναι απόλυτα λογικό. Γιατί αν ο άλλος θέλει μια δυναμική γυναίκα και του σκάσει μια γατούλα πώς θα λειτουργήσει; Ή αν άλλη απεχθάνεται τους επιδειξιομανείς και έρθει ο άλλος και της δείχνει τα γυμνασμένα του μπράτσα επιδειχτικά πώς θα αντιδράσει;

Δεν είναι τυχαίο που αρκετές φορές τρώμε τρομερό κόλλημα με κάποιον λόγω της εμφάνισης τους, και βγαίνοντας –επιτελούς– με τόσο ενθουσιασμό ένα ραντεβού μαζί του, ξενερώνουμε τελείως. Γιατί εκεί ανακαλύπτουμε ένα μικρό μέρος του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του, από τον τρόπο που θα συμπεριφερθεί μέχρι τα κομπλιμέντα που θα κάνει, ακόμα και από τον τρόπο που θα μιλήσει για τον ίδιο.

Επίσης, πολύ σημαντικός είναι και ο τρόπος που θα προσπαθήσει να σε προσεγγίσει ο άλλος κι έτσι μπορούμε να καταλάβουμε και αρκετά για εκείνον. Καλό θα ήταν να μη γίνονται υπερβολές, γιατί καμιά φορά η υπερβολική προσπάθεια για να αρέσουμε στον άλλο, φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Το κυριότερο, όμως, είναι να αποφύγουμε τις προσβολές. Σε κανέναν δεν αρέσει να έρχεται σε δύσκολη θέση και σε αμηχανία μην ξέροντας τι να απαντήσει ενώ δείχνει και μια έλλειψη σεβασμού απέναντι στον άλλο.

Όπως, επίσης, κανείς δε χαίρεται όταν ο άλλος του γίνεται κολλιτσίδα, πρώτον είναι σημάδι απελπισίας και το κυριότερο θα κάνεις τον άλλο να βαρεθεί θανάσιμα. Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τα όρια και να καταλαβαίνουμε μέχρι που μπορούμε να το τραβήξουμε και πού πρέπει να σταματάμε.

Σκεφτείτε πόσες φορές έχουμε κάνει συζητήσεις με τους φίλους μας για το ποιος είναι ο τύπος ανδρών/γυναικών που μας ελκύει; Σίγουρα μέσα στις απαντήσεις θα συμπεριλαμβάνονται και οι περιγραφές ψηλός, μελαχρινός με πράσινα μάτια, ξανθιά, γυμνασμένη και διάφορα άλλα τέτοια. Όμως, το κυρίως ζητούμενο είναι η προσωπικότητα, γιατί κανένας από εμάς δεν είναι ίδιος με τον άλλον, συνεπώς καθένας από εμάς ζητά και διαφορετικά πράγματα σε έναν άνθρωπο.

Κι αυτό είναι και το ωραίο. Ο καθένας εκεί έξω ζητά και κάτι διαφορετικό. Το καλό είναι να ξέρουμε και εμείς πρώτα τι ακριβώς θέλουμε και τι ζητάμε από τον άλλον, έτσι δε θα χάνουμε τον χρόνο μας σε άσκοπα ραντεβού και αποτυχημένες σχέσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι η επικοινωνία ή καλύτερα αυτό που λέμε η χημεία μεταξύ δυο ανθρώπων, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη οποιασδήποτε μορφής σχέσης. Αν δεν μπορείς να πεις μια ενδιαφέρον κουβέντα με τον άλλον, πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό που πάει να ξεκινήσει και πού θα καταλήξει; Και τη χημεία δεν την χρειάζεσαι μόνο στο κρεβάτι, αλλά και όταν έχεις τον άλλο απέναντι σου τρώγοντας παγωτό και μιλώντας για το μέλλον.

 

Συντάκτης: Μαρία Ανδρέου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα