Ο καθένας από μας ψάχνει ή κυνηγά κάτι σε αυτή τη ζωή. Κάποιοι την αγάπη, κάποιοι ίσως την καριέρα των ονείρων τους, άλλοι πάλι το νόημα της ίδιας της ζωής. Είναι κι οι πιο ρομαντικοί που ψάχνουν τον ένα και μοναδικό έρωτα, την αδελφή ψυχή τους. Κι άμα βρεθεί, τελικά, πώς θα ξέρεις αν αυτός είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής σου;

Πολύ απλά, θα το αισθάνεσαι. Θα σκιρτήσει κάτι μέσα σου, λες κι υπήρχε εκεί τόσο καιρό κι απλά περίμενε να ξυπνήσει. Θα ‘ναι ένα συναίσθημα τόσο απλό, κάπως σαν: «Εσύ είσαι, επιτέλους συναντηθήκαμε» και τίποτα παραπάνω. Γιατί θα ‘ναι αυτός ο άνθρωπος που θα σε κάνει να νιώσεις ότι έχεις μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στη ζωή του, και θα στο δείχνει με κάθε τρόπο. Άλλωστε, το πόσο σε νοιάζεται κάποιος δε φαίνεται στα μεγάλα λόγια ούτε στα ακριβά δώρα, αλλά σε εκείνα τα μικρά και καθημερινά, τα τάχα αδιάφορα, που σημαίνουν τα πάντα.

Θα ‘ναι ο άνθρωπος που δε θα ξεχνά να σε ρωτά πώς ήταν μέρα σου και τι έφαγες για μεσημεριανό. Εκείνος που θα ξέρει ποιο είναι το –πιο– αγαπημένο σου γλυκό, τι φαγητό σιχαίνεσαι και πόσα ποτήρια κρασί αντέχεις πριν αρχίσεις να παραπατάς. Όταν θα ‘χεις τις μαύρες σου θα σε παίρνει αγκαλιά, σκουπίζοντας τις σοκολάτες από το πρόσωπό σου και λέγοντάς σου ότι όλα θα πάνε καλά. Θα ‘ναι αυτός που δε θα αφήσει εσένα να φτιάξεις τη σαλάτα στο κυριακάτικο τραπέζι στο πατρικό του σπίτι, γιατί ξέρει ότι κόβεις τσαπατσούλικα τα λαχανικά και φοβάται μην κοπείς.

Εσύ θα νιώθεις τόσο άνετα μαζί του που θα του λες τις πιο κρυφές σου επιθυμίες, όλα αυτά που ονειρευόσουν, όσο επιπόλαια κι αν ήταν, ακόμα και τις πιο χαζές σκέψεις που έκανες ως μικρό παιδί. Ό,τι σου έρχεται στο μυαλό θα το μοιράζεσαι και θα αντιδράς τόσο αυθόρμητα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, αφού θα ξέρεις πως δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει. Θα μάθει την τρέλα που κουβαλάς και τις ιδιοτροπίες σου, θα σε πειράζει για τα μικρά ελαττώματα του χαρακτήρα σου και θα σε κάνει να γελάς σχεδόν αβίαστα.

Δε θα νιώσεις άσχημα αν κάψεις το φαγητό, ούτε αν φας όσες λιχουδιές περιέχει το ψυγείο μέσα σε ένα βράδυ, και κάθε φορά που κάνεις μπάνιο θα ‘ναι και μια μίνι συναυλία των U2 και του Καρρά μαζί, χωρίς να νιώθεις καμία ντροπή για τη φάλτσα φωνή σου. Θα κάτσει να παρακολουθήσει την αγαπημένη σου ταινία ακόμα κι αν είναι η 30η φορά που την βλέπεις, γιατί ξέρει πόσο πολύ σου αρέσει, παρόλο που εσύ μπορεί να αποκοιμηθείς με το χέρι κολλημένο στη σακούλα με τα πατατάκια.

Εκείνος ο άνθρωπος, ο έρωτάς σου, δε θα ‘χει την ανάγκη να γυρίσει το βλέμμα του αλλού, γιατί θα θέλει να κοιτάει μόνο εσένα και δε θα σου δώσει το δικαίωμα να ζηλέψεις ή να υποψιαστείς ότι κάτι σου κρύβει, αφού θα μοιράζεται μαζί σου τα πάντα, όπως κι εσύ. Θα ‘σαι ο πρώτος που θα μαθαίνει τα νέα του, άσχημα και μη, και θα ‘ναι ο μόνος άνθρωπος που θα θέλεις να δεις μετά από μια κουραστική μέρα. Θα απλώνει τα χέρια του γύρω σου και θα σε αγκαλιάζει, αγκαλιάζοντας μαζί και το παρελθόν σου. Θα σε κοιτάζει στα μάτια βλέποντας μόνο το μέλλον σας.

Κι εσύ, κοντά του θα νιώθεις συνεχώς ασφάλεια και κάθε κενό που είχες θα ‘ναι πια γεμάτο.  Δε θα σου λείπει κανείς και τίποτα, θα τον κοιτάς και θα σκέφτεσαι πως ό,τι έψαχνες το ‘χεις, εκεί, μπροστά σου. Κι όσο περισσότερο τον κοιτάς, τόσους περισσότερους λόγους θα βρίσκεις για να τον αποκαλείς τον έρωτα της ζωής σου.

Συνεπώς όχι, αυτός ο άνθρωπος δε θα σου τάζει ουρανούς κι άστρα, ούτε θα δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Θα σου δίνει, όμως, κάτι καλύτερο. Εσένα. Γιατί θα σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

 

Συντάκτης: Μαρία Ανδρέου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη