Γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν μόλις είκοσι ενός, ερωτεύτηκαν και λίγο αργότερα κλέφτηκαν για να παντρευτούν. Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε και δύο παιδιά προστέθηκαν στην οικογένειά τους. Παρότι εκείνος ήταν πολλές φορές νευρικός ή ειρωνικός απέναντι της, δε σταμάτησε ποτέ να τον αγαπάει και να πιστεύει πως είναι όλη της η ζωή.

Τα χρόνια όμως περνούσαν, οι υποχρεώσεις αυξάνονταν και μια αιφνίδια απόλυση ήρθε για να φέρει επιπλέον εκνευρισμό. Ανάμεσά τους δεν άργησε να εμφανιστεί απόσταση, που με τον καιρό ολοένα και γινόταν μεγαλύτερη.

Αυτός άρχισε να λείπει πολύ από το σπίτι, η απαιτητική δουλειά του και χόμπι που υιοθέτησε τελευταία τον κρατούσαν ώρες μακριά. Ήταν όμως τα ύποπτα μηνύματα στο κινητό, που την έκαναν τελικά να πιστέψει πως σταμάτησε να την αγαπά. Στην αρχή προσπάθησε να το πολεμήσει, αλλά η αμφιβολία και η αγωνία φάνηκαν δυνατοί αντίπαλοι και στο τέλος τη νίκησαν.

Τότε ήταν που η ανία και η αδιαφορία άρχισαν να χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της. Σοβαροί καβγάδες στήνονταν με κάθε αφορμή, ακόμα και μπροστά στα παιδιά, με τα προβλήματά τους να μοιάζουν πως είναι τώρα πια άλυτα.

Το τέλος της σχέσης τους το είπε εκείνη, όσο και αν το προσπάθησε από τη μεριά του άλλοτε παρακαλώντας την, άλλες φορές με απειλές και καβγάδες, η απόφαση της παρέμεινε αμετάκλητη. ‘Έτσι το καλοκαίρι τους βρίσκει με αυτόν να φεύγει τελικά από το σπίτι και η επικοινωνία τους να χάνεται. Λίγο αργότερα στην επιφάνεια έρχονται κρυφές εξωσυζυγικές σχέσεις και χρήση χαπιών στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα πράγματα κυλάνε ήρεμα μέχρι τη στιγμή που βρίσκονται και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο. Της λέει πως είναι πολύ όμορφη, τη διαβεβαιώνει πως του λείπει, μα ο εγωισμός και η περηφάνια την κάνουν να του ευχηθεί να είναι πάντα καλά, μα συνάμα απορρίπτει κάθε πιθανότητα επανασύνδεσης.

Ύστερα από λίγες μέρες όμως καταλαβαίνει τελικά πως το μόνο που επιθυμούσε ήταν να είναι και πάλι μαζί, ενώ ήταν διατεθειμένη να ξεχάσει όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος και να κάνει ένα βήμα μπροστά σε ένα καινούργιο μέλλον. Η απάντησή του όμως την κάνει να χάσει κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα ποδιά της.

Της λέει πως πέρασε πολύ δύσκολα όλον αυτό τον καιρό και ακόμα προσπαθεί να βρει τον εαυτό του. Μέσα του είναι τρομερά μπερδεμένος, δεν έχει ξεκαθαρίσει το πώς νιώθει και αν θέλει να γυρίσει ξανά πίσω σε αυτήν. Αισθάνεται άσχημα για όλα αυτά που βίωσαν τα παιδιά τους και δε θέλει η ιστορία απλά να επαναληφθεί.

Λίγο καιρό αργότερα και κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης τους, μαθαίνει ότι έχει προχωρήσει με τη ζωή του. Έχει ήδη καινούργιο δεσμό και μάλιστα με γυναίκα την οποία γνωρίζει κι εκείνη. Τα νέα την ταράσσουν συθέμελα και έτσι βρίσκεται να της τηλεφωνεί και να ζητάει εξηγήσεις.

Εκείνη της λέει πως ό,τι κι αν συνέβη ήταν καθοδηγούμενο από την πικρία που ένιωθε εκείνος και ότι πολλά βράδια απλώς έκλαιγε μπροστά της για τον διαλυμένο γάμο του. Μετά από αυτή τη συνομιλία αισθάνεται κάτι να πεθαίνει μέσα της. Νιώθει τύψεις που τον έκρινε βιάστηκα και επιπόλαια.

Τώρα είναι πια ξεκάθαρο στα μάτια της πως αυτός ο άνθρωπος είναι πράγματι τα πάντα γι΄αυτήν. Ήταν ο πρώτος άντρας που έκανε έρωτα και δε θέλει να έχει κανέναν άλλον στο πλευρό της. Είκοσι χρόνια ερωτευμένη και ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί την ζωή της μακριά του.

Ξέρει πως έκανε λάθη που τον απομάκρυναν από κοντά της, μα χωρίς αυτόν ο κόσμος έχει χάσει τα χρώματα του. Το γέλιο, το πάθος δηλώνουν συνεχώς απόντα και τη θέση τους έχει λάβει επιδεικτικά το δάκρυ και ο πόνος. Οι υπόνοιες έχουν πια σβηστεί από το μυαλό της και θέλει απλά να αποκτήσει τη ζωή της πίσω.

Η απουσία του, φορτίο δυσβάσταχτο να βαραίνει τους ώμους της, την κάνει να ικετεύει για μια δεύτερη ευκαιρία, να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της ακόμα και μπροστά στα παιδιά της ή καθώς περπατάει στο δρόμο.

«Είχα ανάγκη να μιλήσω κάπου» μου γράφει, μα αυτά τα λόγια πρέπει να φτάσουν στα αυτιά ενός και μόνο παραλήπτη. Κι αν αυτός αρνηθεί να τα ακούσει, ίσως και να ήρθε η στιγμή να μαζέψεις τα κομμάτια που αισθάνθηκες να σπάνε και να αρχίσεις να τα κολλάς με προσοχή και υπομονή πίσω στη θέση τους.

 

Αυτή ήταν η ιστορία της Άγνωστης για τη στήλη Your Stories Reloaded. Στείλε κι εσύ τη δική σου ιστορία εδώ.

 

Eπιμέλεια Κειμένου Μαρίας Τριγώνη: Σοφία Καλπαζίδου

Συντάκτης: Μαρία Τριγώνη