Το όνομά της ήταν Αγγελική, το δικό του όνομα; Άγνωστο. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας ήταν 22 ετών όταν ήρθε αντιμέτωπη με μια ιστορία που την ξεσήκωσε.

Εκείνος 34, αυτοδημιούργητος, γοητευτικός, αρσενικό παλαιάς κοπής. Ήταν από εκείνους τους έρωτες, που μια ματιά είναι αρκετή για ν’ ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου. Οι ατελείωτες τάχαμου φιλικές συζητήσεις τους κρατούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο έρως διατηρούσε μπαράκι στα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου. Εκείνη συχνή πελάτισσα, έως την ώρα που οι ρόλοι αντιστράφηκαν και βρέθηκε πίσω από την μπάρα, να δηλώνει μπαργούμαν. Και εκείνος; Αφεντικό της, ώσπου έμελλε να έρθει η ώρα που θα γινόταν και ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής της.

Το πρώτο τους φιλί δεν άργησε να έρθει, μαζί και η δήλωσή του πως ήταν αρραβωνιασμένος. Δεν την ένοιαξε, τον ήθελε όσο τίποτα και εκείνος το ίδιο έδειχνε. Είχε για πρώτη φορά στη ζωή της νιώσει τι πάει να πεί απόλυτη χημεία και φρόντισε να το ζήσει βάζοντας στην άκρη όλους τους ενδοιασμούς της. Ατελείωτα ξημερώματα, με το πάθος να τους ξεσηκώνει. Ήταν αδύνατο να αντισταθεί ο ένας στη θέα του άλλου, συνέβαινε κάτι μαγικό όταν βρίσκονταν στον ίδιο χώρο λες και η ατμόσφαιρα σπινθήριζε. Η ιστορία πάνω κάτω τράβηξε ένα χρόνο και τέλειωσε το ίδιο απότομα όπως ξεκίνησε. Δεν είχε καμία σημασία όμως, γιατί αυτοί οι δύο είχαν κάτι πιο δυνατό που σπάνια συναντάται. Εγκεφαλική έλξη λέγεται και υπερισχύει της σωματικής.

«Και σμίγουν και χωρίζουν οι άνθρωποι και δεν παίρνει τίποτα ο ένας από τον άλλον» έλεγε ο Λειβαδίτης, έτσι έγινε και με αυτούς. Δεν τσακώθηκαν, δεν χώρισαν επίσημα, απλώς χάθηκαν. Οι δρόμοι τους χάθηκαν και ο καθένας τράβηξε την δικιά του πορεία. Παντρεύτηκαν και οι δυο, εκείνος μάλιστα έκανε και παιδί, εκείνη όχι. Τον σκεφτόταν συχνά και ήλπιζε να ήταν καλά. Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που περνούσε και από το μαγαζί ίσα για να πει ένα γεια.

Εννέα χρόνια αργότερα εισέβαλε και πάλι στη ζωή της, αυτή τη φορά με μια ανάρτησή του στο facebook. Φρόντισε να ανεβάσει τη θεωρία του Σίγκμουντ Φρόυντ, περί ονείρων και υποσυνειδήτου. Εν αγνοία του της έδωσε το θάρρος για να επικοινωνήσει μαζί του. Ένα «ελπίζω να σαι καλά» ήταν αρκετό. Τα μηνύματα έδιναν και έπαιρναν, μα φυσικά στα κρυφά. Εκείνος είχε χωρίσει, αυτή όμως όχι. Δεν άργησαν να συνειδητοποιήσουν για άλλη μια φορά πόσα ήταν εκείνα που τους έδεναν. Μετά από δυο εβδομάδες επικοινωνίας, βρέθηκαν από κοντά.

Ο χρόνος είχε αφήσει ωραία σημάδια και στους δύο. Ανάμεσα στα νέα και τις αναμνήσεις ήρθε και η πρώτη πρόκληση. Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια, βρέθηκαν ξανά να σκίζουν με μανία ο ένας τα ρούχα του άλλου.

Εκείνη δεν άργησε ν’ αποφασίσει το διαζύγιο. Τα παθιασμένα βραδιά τους και οι ατέλειωτες συζητήσεις τους είχαν επανέλθει για τα καλά. Ώσπου ήρθε η ώρα, που η πρωταγωνίστρια μας συνειδητοποίησε πως τον αγαπούσε περισσότερο από ό,τι πίστευε. Εκείνος; Είχε βάλει τους όρους του, δεν μπορούσε να δώσει κάτι παραπάνω, δεν ήθελε σχέση.

Ύστερα από δυο μήνες απραξίας, ξαναμίλησαν, παραδέχτηκαν εκατέρωθεν πως η έλλειψη ήταν μεγάλη. Μα τίποτα, δεν μπορούσε να αλλάξει, γιατί ήταν κι δύο αμετακίνητοι στις επιλογές τους.

«Γιατί ο έρωτας είναι ο πιο δύσκολος δρόμος για να γνωριστούν». Συνέχιζε ο Λειβαδίτης, έτσι κι οι δύο προχώρησαν. Ας είναι. Μπορεί να μην έφτασαν την ιστορία τους στο τέρμα, έφτασαν όμως πολλές φορές στο τέρμα των συναισθημάτων τους. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.
 

Επιμέλεια Κειμένου Μαρίας Καλλιοντζή: Ιωάννα Κακούρη

 

Ήταν η ιστορία της Αγγελικής για τη στήλη Your Stories Realoaded. Στείλε κι εσύ τη δική σου ιστορία εδώ!

Συντάκτης: Μάρω Καλλιοντζή