Γράφει ο Νίκος

Ο έρωτας είναι συναίσθημα. Δεν είναι χημική ανάλυση ενός εργαστηρίου, δεν είναι έρευνα με στατιστικά ή κομμάτια πίτας μιας γραφικής παράστασης που θα πρέπει να σου αναλύσω. Θα σου τα πω όλα, όπως τα νιώθω, εδώ και τώρα.

Ξέρεις τι σημαίνει να σου λείπει ο άλλος ακόμη κι όταν έχει μόλις φύγει από κοντά σου; Σε ερωτεύομαι κάθε φορά που μου μιλάς με τα μάτια και ξέρεις πώς να λες πολλά με τις ματιές σου. Μη μου ζητάς όμως να σου περιγράψω τον έρωτα με ποσότητα. Μη μου κάνεις ερωτήσεις που ξεκινούν με τη λέξη «πόσο…». Δεν είναι κλισέ το θέμα του έρωτα αγάπη μου κι ας έχει συζητηθεί τόσο.

Θέλω να μπορείς να μου δείχνεις τον έρωτά σου με ένα μόνο νεύμα. Ή αυτό ή τίποτε. Δεν είναι απαίτηση αλλά βαθιά επιθυμία που όταν γίνει κοινή απογειώνει. Θέλω να μπορείς να βρίσκεις τους τρόπους να δείχνεις όσα αισθάνεσαι. Στο είπα, ο έρωτας είναι συναίσθημα. Ξέρεις τι σημαίνει να σε κοιτάζω και να χάνομαι; Στην κυριολεξία, όχι στα λόγια μόνο. Σε κοιτάζω και το μυαλό μου πλάθει εικόνες. Με εσένα κι εμένα κι εκείνα τα μαγικά μεσημέρια που ακούμε τα αγαπημένα μας κομμάτια. Με μένα κι εσένα εκείνα τα χαλαρά απογεύματα που ξεκινούν με συζητήσεις και καταλήγουν σε στιγμές πάθους. Ο έρωτας είναι η πλήρης ανάταση της ψυχής.

Έχει τη δική του γλώσσα επικοινωνίας ο έρωτας αρκεί να την αφήσεις να σε διδάξει. Ένα φιλί δηλώνει τον πόθο για ένωση. Ένα άγγιγμα είναι η πρόσκληση στο να το ζήσεις. Μια ανάσα είναι η παραδοχή της παράδοσης. Ο έρωτας δεν έχει άλλοθι. Δηλώνει τη παρουσία του δυναμικά σαν δει πως τα σώματα καίγονται. Ο ίδιος ο έρωτας μεθά από έρωτα κάθε φορά που σε συναντώ. Μη μου ζητάς να μην εκθειάζω τις στιγμές μας. Μη μου ζητάς να σταματήσω να σε θαυμάζω ακόμη και σε στιγμές πάθους. Μέσα από αυτές ξαναγεννιόμαστε, γεμίζουμε με πόθο τα αποθέματα μέχρι να σε δω και να με δεις και πάλι.

Θέλω να είμαι η εμμονή σου και να γίνεις η δική μου. Η σκέψη που θα στοιχειώνει το μυαλό μας, το μέσο που θα μας φέρνει πιο κοντά. Θέλω να είμαι το καταφύγιό σου, ο θεός που θα λατρεύεις. Δεν είναι υπερβολή το να λατρεύεις στον υπέρτατο βαθμό τον άνθρωπο που ποθείς. Σε αναζητώ σε κάθε μου στιγμή λες και σε έχω δίπλα μου. Αποζητώ τη δική σου έγκριση ακόμη και για πράγματα που δε σε αφορούν.

Ξέρεις πώς είναι όταν ένα χαμόγελο μπορεί να σβήνει κάθε σύννεφο; Είσαι το κομμάτι που έλειπε από το παζλ. Χαμογελάς και λάμπουν τα μάτια σου κι αυτό για εμένα είναι αρκετό ώστε να μου χαρίζει ευτυχία. Θέλω να ξέρω πως είμαι η αιτία που χαμογελάς. Πως μία μου λέξη θα σε κάνει να νιώθεις πως πετάς.

Ο έρωτας δεν έχει θυματοποίηση αγάπη μου. Δε με ένοιαζε ποτέ να πέσω στα πατώματα για να δείξω όλα όσα νιώθω. Δε θεωρώ πως γίνομαι εύκολη λεία στα χέρια σου όταν το εκφράσω. Έτσι είμαι εγώ. Δίνομαι, παραδίνομαι σε αυτό που γαληνεύει την καρδιά μου. Με έχεις κερδίσει και σε αυτό το κομμάτι όπως και σε όλα τα υπόλοιπα.

Ο έρωτας είναι συναίσθημα. Θα στο λέω ξανά και ξανά. Κάνε με να σε θέλω ακόμη πιο πολύ, κάνε αυτή τη φλόγα να κρατήσει όσο πιο πολύ γίνεται. Γίνε η γλυκιά μου απειλή να ρίξω όλες μου τις άμυνες. Κλείνω κι έρχομαι να σε βρω, θέλω όλα να στα πω κοιτάζοντάς σε. Κι οι λέξεις αυτής της επιστολής δε θα είναι τίποτε άλλο παρά τα προκαταρκτικά μιας ερωτικής σκηνής που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό. Γιατί ο έρωτας αγάπη μου είναι συναίσθημα και μόνο.