Μετά απ’ όσα μας έχουν συμβεί και σαν χώρα και σαν πλανήτης, περιμένουμε και τις ακρίδες. Μέχρι να έρθουν κι αυτές, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο θεωρίες για επίθεση από zombie. Επειδή μπορεί να ζήσουμε και τα δύο, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη δεύτερη περίπτωση- στις ακρίδες απλά κλείστε τα παράθυρα. Τι εννοούμε όμως με τον όρο «Zombie apocalypse»; Μα φυσικά με κάποιο μαγικό ή διαστημικό τρόπο η πεθερά σου, ο κολλητός σου, οι γείτονες από απέναντι και διάφοροι άλλοι μετατρέπονται σε ανθρωποφάγα πλάσματα, που έχουν βάλει ως στόχο να ξεκάνουν το μυαλό σου και γενικά την ανθρωπότητα. Για να δούμε τι μπορείς να κάνεις, για να σωθείς.

1. Αν δεν έχεις μυαλό, δε χρειάζεται ν’ ανησυχείς. Είναι γνωστό ότι τα zombie προσπαθούν να παίξουν και να διαλύσουν το μυαλό σου και μετά το υπόλοιπο σώμα.

2. Μάθε σημάδι. Ο Bruce Willis έχει αποδείξει ότι μ’ ένα πολυβόλο μπορείς να επιβιώσεις και στη χειρότερη ζούγκλα. Οπότε γιατί όχι, ξεκίνα σκοποβολή για να είσαι έτοιμος, αν πιστεύεις στη θεωρία αυτή.

3. Σκάψε μια λακκούβα. Προσποιήσου ότι έχεις ήδη σκάψει τον λάκκο σου και την κατάλληλη στιγμή βγες γρήγορα, άσε τα zombie μέσα και ξεκίνα να πετάς χώμα. Ρίξε και μία κατακούτελα με το φτυάρι, δεν παθαίνουν τίποτα.

4. Στήσου σαν κεραία. Αν δεις τα σκούρα ανέβα στην ταράτσα και προσποιήσου ότι είσαι κεραία τηλεόρασης– από τις παλιές όμως όχι δορυφορικό πιάτο.

5. Μια χαρά είσαι, πάνε μίλα τους. Πιο χάλια από αυτούς να είσαι δεν παίζει. Οπότε δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν πας να τους μιλήσεις, μπορεί να είναι συζητήσημα ζόμπι.

6. Προμηθεύσου πολλές κονσέρβες και βρες ένα σημείο που θα έχεις πρόσβαση σε καθαρό νερό.

7. Βάλε την πεθερά σου μπροστά. Αν είναι καλή πεθερά, πιθανόν να μην τη βγάλετε καθαρή. Αλλά αν είναι Ελληνίδα πεθερά από τις παλιές τις αυθεντικές, τότε την έβαψαν.

8. Ντύσου σαν ζόμπι. Είναι μια καλή ευκαιρία να πειραματιστείς ενδυματολογικά, συγχρόνως με την εισβολή των zombie. Συνδυάζεις διασκέδαση με επιβίωση. Δεν είναι και λίγο αυτό.

9. Πάρε τα βουνά. Μεγάλα αστικά κέντρα ίσον περισσότερα ζόμπι.

10. Πάρε μια γάτα. Φήμες θέλουν τα zombie να έχουν γατοφοβία και να μην πλησιάζουν αυτά τα υπέροχα ζώα. Οπότε κάνε τ’ εικόνα να ρίξει ένα zombie το φαγητό της γάτας κατά λάθος τι θα γίνει στη συνέχεια.

11. Αντισηπτικό σπρέι. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι ένας φονικός ιός θα μεταμορφώσει τον άνθρωπο σε zombie, οπότε ένα αντισηπτικό σπρέι ίσως να μπορέσει να τα εξοντώσει. Εδώ κατάφερε να φέρει βόλτα ολόκληρο Covid-19– μόνο 3 χρόνια του πήρε.

12. Βρες ένα μέρος με ήλιο. Είμαστε τυχεροί που στην Ελλάδα έχουμε ήλιο κι έτσι δεν κινδυνεύουμε πολύ. Αντιθέτως τα zombie αφυδατώνονται από τον ήλιο κι ίσως για αυτό οι White Walkers ζούσαν πέρα από το Great Wall κι όχι στην Ντορν που έχει ήλιο και ζέστη.

13. Αγόρασε ένα σκάφος. Τα μόνο zombie που επιβιώνουν στο νερό ήταν στην ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής» κι όταν λύθηκε η κατάρα, επανήλθαν και έφαγαν τα μούτρα τους. Οπότε σκέψου μήπως γίνεις ο νέος Νώε.

14. Προμηθεύσου μεγάλες ποσότητες βενζίνης. Έτσι είτε που θα μπορείς να οδηγήσεις για καιρό χωρίς να χρειάζεσαι στάση, ενώ ταυτόχρονα στη χειρότερη βάζεις φωτιά και καις ό,τι υπάρχει.

15. Επιστημονικά μιλώντας, το καλύτερο σημείο για να κρυφτείς είναι μία φυλακή. Είναι φτιαγμένες για να μην μπορεί να μπει και να βγει κανείς εύκολα ενώ έχει περιορισμένες εισόδους κι εξόδους για να μπορείς να έχεις μια καλύτερη εποπτεία.

16. Κράτα σε ένα συρτάρι παραδοσιακούς χάρτες σε περίπτωση που καταρρεύσει το παγκόσμιο σήμα και δεν ξέρεις να πας από εδώ ως το περίπτερο.

17. Κοιμήσου τη μέρα και βάρα σκοπιά τη νύχτα. Σε όλες τις ταινίες νύχτα συμβαίνει η στραβή.

18. Παίξ’ το τρελός. Κάπως σαν τον Jack Nickolson στην ταινία «Λάμψη». Ρίξε ένα χαμόγελο τύπου «Here is Johnny» και τρέλανέ τους κι εσύ γιατί μπορείς.

19. Φτιάξε μια τσάντα επιβίωσης για το σπίτι και μια για το αμάξι που μπορούν να σε κρατήσουν ζωντανό ως κι 72 ώρες. Μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή.

20. Βρες τρόπο να δημιουργήσεις μια φυσική μπαταρία. Μια πατάτα κι ένας φορτιστής είναι ικανά να κρατήσουν το κινητό σου φορτισμένο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Καλή επιτυχία σε όποιον τα δοκιμάσει. Ελπίζουμε να επιβιώσουμε, για να δούμε ποια tips θα δουλέψουν και ποια όχι.

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου