Όταν μιλάμε για τις «παλιές καραβάνες» του Hollywood, μιλάμε για τα μεγαλύτερα ονόματα της Aμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος. Aνάμεσά τους βρίσκεται ο Al Pacino και ο Robert DeNiro, δύο θρύλοι του κινηματογράφου οι οποίοι διατηρούν μία φιλία πολλών δεκαετιών. Παρόλο που δεν έχουν κάνει πολλές ταινίες μαζί, όσες φορές «ενώθηκαν» μπροστά από την κινηματογραφική κάμερα, η ταινία γινόταν μεγάλη επιτυχία. Τι είναι όμως αυτό που τους ένωσε και παραμένουν ακόμα και σήμερα δυνατοί φίλοι;

Al Pacino and Robert De Niro Have Been Friends for 50 Years, and Here's What Makes Their Bond So Strong / Bright Side

Πηγή εικόνας: bright side

Ο Robert DeNiro γεννήθηκε το 1943 στη Νέα Υόρκη από γονείς καλλιτέχνες. Σε πολύ μικρή ηλικία στερήθηκε τον πατέρα του και συμμετείχε σε νεανικές συμμορίες της περιοχής που διέμενε. Ήδη όμως από την ηλικία των 16 χρονών άρχισε να έχει μία πρώτη επαφή με το θέατρο και το 1963 συμμετείχε στην ταινία «Τόπο στα νιάτα» του Brian de Palma. Ακολούθησαν άλλες μεγάλες επιτυχίες στον κινηματογράφο, που πλέον δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποια ήταν μεγαλύτερη επιτυχία και ποια μικρότερη.  Ο DeNiro έχει χαρακτηριστεί ως ένας ηθοποιός, ο οποίος δίνεται πάρα πολύ στο ρόλο του και επιλέγει να παίζει ρόλους αντισυμβατικούς και αντικοινωνικούς, τους οποίους απογειώνει. Ακόμα και σήμερα κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Ταξιτζής» του 1976, η οποία του χάρισε μία υποψηφιότητα για Oscar Α’ ανδρικού ρόλου και στον «Ο Νονός ΙΙ» στο ρόλο του Vito Corleone, μια ερμηνεία που του χάρισε το Oscar Β’ Αντρικού ρόλου το 1974. Το Oscar Α Αντρικού ρόλου το κέρδισε το 1980 με την ερμηνεία του στην ταινία «Οργισμένο είδωλο», ενώ το κασέ του πριν από 20 χρόνια άγγιζε τα 18 εκατομμύρια δολάρια. Το 2006 πήρε την ιταλική υπηκοότητα εν μέσω αντιδράσεων, καθώς μία μερίδα του ιταλικού κοινού θεώρησε ότι με τις ερμηνείες του αμαύρωνε την εικόνα των Ιταλών μεταναστών στην Αμερική.

The Irishman': Robert De Niro, Al Pacino on Netflix's Gangster Epic

Πηγή εικόνας: Variety

 

Σε μία άλλη γειτονιά της Νέας Υόρκης το 1940 γεννήθηκε ο Al Pacino,  επίσης με ιταλική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του. Μετά την ηλικία των 17 και αφού παράτησε το σχολείο ξεκίνησε τη δική του πορεία στον κόσμο του θεάματος και 10 χρόνια μετά άρχισε να φοιτά σε μία σχολή θεάτρου. Αν και η ερμηνεία του στην τριλογία του «Νονού» ήταν αυτή που τον ανέδειξε, η καριέρα του απογειώθηκε, όταν έπαιξε τον Tony Montana στην ταινία «Ο Σημαδεμένος» το 1983. Οι νεότερες γενιές όμως τον θυμούνται σε εκείνη τη μοναδική του ερμηνεία στο «Άρωμα γυναίκας» το 1992 και το μοναδικό tango χόρεψε με την Gabrielle Anwar και πήρε επάξια το Oscar Α’ Αντρικού Ρόλου. Σήμερα θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς παγκοσμίως.

Αν και ο Al Pacino είναι πιο μεγάλος σε ηλικία από τον Robert DeNiro, ο δεύτερος έπαιξε τον πατέρα του πρώτου στην πρώτη τους κινηματογραφική συνύπαρξη. Αυτό έγινε στην ταινία «Νονός ΙΙ» όπου ο Pacino έπαιξε τον Michael Corleone και δεν είχαν κοινές σκηνές. Έχουν πρωταγωνιστήσει σε άλλες τρεις ταινίες μέχρι στιγμής: στο «Ου Φονεύσεις» το 2008, στον «Ιρλανδό» το 2019 και στην «Ένταση» 1995, όπου εκεί, τους είδαμε σε κοινές σκηνές.

How Old Robert De Niro And Al Pacino Were In Heat

Πηγή εικόνας: Screen rant

 

Όταν οι δυο μαζί εμφανιστούν σε κάποιο κόκκινο χαλί ή άλλη εκδήλωση φαίνεται ο δυνατός δεσμός φιλίας που έχουν. Παρόλο που εργάζονται σε έναν πολύ ανταγωνιστικό χώρο δηλώνουν απέραντη αγάπη και θαυμασμό ο ένας για τον άλλο. Δεν ντρέπονται να πουν δημόσια «Σ’ αγαπώ» ο ένας στον άλλο και κάθε τους κοινή εμφάνιση πλημμυρίζει με χαμόγελα και αγκαλιές.  Ίσως η κοινή καταγωγή αλλά και το γεγονός ότι μεγάλωσαν σε δυσλειτουργικές οικογένειες και σε κακόφημες γειτονιές της Νέας Υόρκης να τους ένωσε περισσότερο. Οι καριέρες τους συμβαδίζουν και οι επιτυχίες τους κάποιες φορές συνέπιπταν και κάποιες διαδέχονταν η μία την άλλη. Πάντα όμως έβρισκαν χρόνο, για να μιλήσουν στο τηλέφωνο και να συμβουλεύσει ο ένας τον άλλο. Υπήρξαν και φορές που ο ένας κρατούσε τα λόγια του άλλου σε πρόβες πριν από τα γυρίσματα. «Ήταν καλό που σε διάφορες φάσεις είχαμε ο ένας τον άλλο» δήλωσε ο DeNiro για τη σχέση του με τον Pacino. Και ένα τέτοιο παράδειγμα φιλίας είναι σαν ένα φωτεινό σημείο στον κόσμο του Hollywood, ο οποίος είναι μεν αστραφτερός αλλά κρύβει πολλές παγίδες.

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: New York Times

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη