pillow16109234

Στην 4η σεζόν της σειράς «Τα Φιλαράκια» είδαμε ένα επεισόδιο αστείο και απολαυστικό που όμως μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Στο 19ο επεισόδιο, «The One With All the Haste», ο τηλεοπτικός Ross έκανε πρόταση γάμου στη Βρετανίδα φίλη του, Emily, προκειμένου να την πείσει να έρθει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και μη δώσουν τέλος στη σχέση τους. Η Emily δέχτηκε, παρ’ όλο που η σχέση τους μετρούσε λίγους μήνες και στο τέλος του επεισοδίου το ανακοίνωσαν στην παρέα. Φυσικά όλοι περίμεναν την αντίδραση της Rachel, η οποία το αντιμετώπισε με μια δόση έκπληξης αλλά και χαρμολύπης. Πριν όμως βγουν στους δέκτες τα επεισόδια με την κατάληξη της σχέσης του Ross και της Emily, αρκετοί τηλεθεατές αναρωτήθηκαν αν αυτή η βιασύνη ταίριαζε στη φάση που βρίσκονταν ή αν απλώς ο Ross φέρθηκε αυθόρμητα και απερίσκεπτα.

Η ερώτηση αυτή σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο μακρινά σχέδια αξίζει να κάνει κάποιος στους πρώτους μήνες μιας σχέσης. Είναι αλήθεια ότι στις αρχές κυριαρχούν συνήθως δύο πράγματα: ο αυθορμητισμός και η αχαροσύνη. Ο αυθορμητισμός είναι αποτέλεσμα του έντονου ενθουσιασμού και συνήθως μεταφράζεται σε πολλά μηνύματα, καφέδες και «αυτοκόλλητα» βράδια στο κρεβάτι. Πάνω σε αυτόν τον ενθουσιασμό μπορεί να δοθούν άπειρες υποσχέσεις και να γίνουν συζητήσεις για μελλοντικά σχέδια, που όμως στην πλειοψηφία τους θα μείνουν λόγια. Το δεύτερο στοιχείο είναι οι άχαρες στιγμές στην αρχή μιας σχέσης που κάποιες τρομάζουν, κάποιες μας εκπλήσσουν και κάποιες μας μπερδεύουν. Σκέψου την έκφραση του προσώπου των Monica, Chandler και Joey όταν ο Ross και η Emily μοιράστηκαν μαζί τους την απόφασή τους. Είναι οι στιγμές που προσπαθεί το ζευγάρι να βρει τα πατήματά του, να γνωρίσει ο ένας τα όρια του άλλου και να δουν πόσο και σε τι ταιριάζουν. Γι’ αυτές τις άχαρες στιγμές φταίει λίγο βέβαια και το άγχος να πάει καλά το νέο ξεκίνημα.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι οι αυθόρμητοι άνθρωποι κάνουν πιο εύκολα μακροπρόθεσμα όνειρα και σχέδια. Εκείνοι που μοιάζουν με τον Ross όταν ερωτεύονται. Σχέδια που μπορεί να φτάνουν μέχρι και χρόνια μετά, όπως είδαμε τον Ross να κάνει στην αρχή της σχέσης του με την Rachel, αφού είχε ήδη σκεφτεί τα ονόματα των μελλοντικών παιδιών τους, κάτι που την είχε φρικάρει. Στην αντίπερα όχθη, οι άχαρες στιγμές είναι αυτές που βάζουν μικρά στοπ σε κάθε μελλοντικό πλάνο. Και αυτό γιατί ενώ μπορεί κάποιες να είναι κωμικές, κάποιες άλλες μπορεί να σε αποτρέψουν απ’ το να σκεφτείς τη συνέχεια της σχέσης. Φυσικά, ρόλο παίζει και ο βαθμός οικειότητας που αναπτύσσει το ζευγάρι από την πρώτη μέρα της σχέσης.

Το να κάνεις σχέδια για την κοινή σας πορεία στους πρώτους μήνες της σχέσης, σίγουρα δεν είναι κάτι κακό ή κατακριτέο. Ξέρεις όμως μέσα σου ότι ρισκάρεις και ότι το αν θα σας βγει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Βασικός άξονας είναι και θα είναι η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο Ross και η Emily το αποφάσισαν μαζί, κι ας μην τους βγήκε. Τα σχέδια δεν είναι κάτι που κάνει ο καθένας μόνος του. Οι πρώτες στιγμές είναι ενδεικτικές για το αν μπορείτε να σας φανταστείτε μαζί 2-3 μήνες ή μερικά χρόνια μετά, αλλά πάντα κάτι μπορεί να στραβώσει στην πορεία. Κάντε το ταξίδι κι όπου σας βγάλει!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.