Σε έναν μήνα σχεδόν από τώρα, η σειρά Grey’s Anatomy συμπληρώνει 19 χρόνια από τη μέρα που έκανε πρεμιέρα. Ήταν 27 Μαρτίου 2005, όταν από την τηλεοπτική συχνότητα του ABC προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς, η οποία συμπλήρωσε 19 σεζόν κι αναμένουμε την 20η σε λίγες εβδομάδες. Όπως είναι αναμενόμενο σε αυτές τις σχεδόν δύο δεκαετίες που η σειρά είναι στον αέρα, έχουν περάσει πάρα πολλοί ηθοποιοί από το cast αλλά και από τα guest. Πλέον είναι ελάχιστοι οι ηθοποιοί, οι οποίοι έμειναν από την αρχή της σειράς μέχρι τώρα. Το 2019, μάλιστα, η σειρά ξεπέρασε τα 332 επεισόδια, ισοφαρίζοντας τη σειρά «ER Στην Εντατική» (1994-2009).

Συγκεκριμένα, είναι η Chandra Wilson στο ρόλο της Dr Miranda Bailey, ο James Pickens Jr στο ρόλο του Chief Richard Webber και η Ellen Pompeo ως Meredith Grey, η οποία όμως μας την έκανε στην τελευταία σεζόν σε ένα δακρύβρεχτο επεισόδιο, αλλά αναμένεται να την ξαναδούμε στη σεζόν που έπεται. Αν κι από τον τίτλο φαίνεται ότι η σειρά είναι βασισμένη στη ζωή της ειδικευόμενης Meredith Grey, στην πραγματικότητα στη σειρά έχουν ξεδιπλωθεί άπειρες ιστορίες και πολλά μέλη του cast έχουν βραβευτεί για τις ερμηνείες τους.

Οι fans που δεν έχουν σταματήσει να βλέπουν τη σειρά και δεν έχουν χάσει επεισόδιο, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους χαρακτήρες, έχουν φτιάξει μία λίστα με τους πιο μισητούς, που πέρασαν από αυτές τις 19 σεζόν. Κάποιοι ήταν απλά βαρετοί κι ανυπόφοροι κι κάποιοι ήταν απλά οι κακοί της υπόθεσης. Κάποιοι έμειναν για πολλά επεισόδια και κάποιοι έκαναν ένα πέρασμα 1-2 επεισοδίων, καταφέρνοντας όμως να εξαγριώσουν τους φανατικούς της σειράς. Κοιτώντας τις λίστες και τα forum των ατελείωτων συζητήσεων για τη σειρά, καταλήξαμε στους 5 αυτούς χαρακτήρες που δε λείπουν από καμία λίστα με τους most hated που πέρασαν ποτέ από το επικό Grey’s Anatomy.

 

«Dr. Izzie Stevens» (2005-2010) – Katherine Heigl

Grey's Anatomy' Writer Doesn't Know Why They Didn't Kill Off Izzie

Αν και άνηκε στο πρωταγωνιστικό cast της σειράς και βραβεύτηκε με Emmy για την ερμηνεία της το 2007, οι fans δε στεναχωρήθηκαν κι ιδιαίτερα με την αποχώρησή της. Η Izzie είχε αποκτήσει την ετικέτα της αναποφάσιστης –ειδικά στον σχεσιακό τομέα- κι «έβγαζε» κόμπλεξ άνευ λόγου κι αιτίας. Καταλαβαίνουμε ότι έπρεπε κάπως να γεμίσουν οι γραμμές του σεναρίου αλλά κι η τόση γκρίνια, που έριχνε στους «συναδέλφους» στη σειρά, ήταν εκνευριστική. Προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή των άλλων, ενώ με το ζόρι είδαμε μία κωμική σκηνή με αυτήν.

Χαρήκαμε βέβαια που στη 16η σεζόν έκανε μια εμφάνιση σαν «σκιά» λόγω της αποχώρησής του Justin Chambers –ο αγαπημένος μας παιδίατρος Dr. Alex Karev– αλλά και πάλι δεν το έσωσαν οι σεναριογράφοι και πολύ. Μπορεί στην όλη αντιπάθεια για την Izzie να βοήθησε και ο τρόπος που αποχώρησε, με τις φήμες να θέλουν τη Heigl να νιώθει παραμελημένη κι αδικημένη από την παραγωγή.

 

«Dr. Erica Hahn» (2006-2008) – Brooke Smith

Too gay for Grey's Anatomy | Television | The Guardian

Η σειρά Grey’s Anatomy πρόβαλλε πολλές ιστορίες με άτομα από την LGBTQ κοινότητα και μάλιστα πλέον είναι η σειρά με τα περισσότερα επεισόδια με love stories ομόφυλων ζευγαριών. Ένας από αυτούς τους χαρακτήρες ήταν η καρδιολόγος Dr. Erica Hahn, η οποία ήρθε ως αντικαταστάτρια του Dr. Burke για λίγα επεισόδια στη 2η και στη 3η σεζόν και τελικά έμεινε για περισσότερα στην 4η και στην 5η. Συνολικά την είδαμε σε 25 επεισόδια να μας εκνευρίζει ως η κλασσική «κυρία Ξερολίδου» της δουλειάς, έχοντας ένα τουπέ από άλλο πλανήτη και φυσικά ήταν πολύ πρόθυμη να παρατήσει το νοσοκομείο λόγω της κακής βαθμολογίας που πήρε στον αξιολογητικό πίνακα.

Το love story της με την Torres δεν κράτησε και πολύ, καθώς έμαθε για τη συγκάλυψη της Stevens στην υπόθεση Denny Duquette και θέλησε να κατηγορήσει τους πάντες. Εξαφανίστηκε μέσα σε μία νύχτα και ησύχασε το κεφάλι μας από τη μίρλα και την κακία της.

 

«Sloan Riley» (2009-2010) – Leven Rambin

Sloan riley and Her dad Mark solan (Grey's Anatomy) | Pregnant couple, Baby remedies, Newborn care

Κανείς δεν κατάλαβε τη χλιαρή και ανούσια ιστορία του εξώγαμου του Dr. Marc Sloan, του σέξι γιατρού McSteamy. Η Sloan εμφανίστηκε στη 6η σεζόν για ελάχιστα επεισόδια και κανένας fan δε χάρηκε με την παρουσία της. Πέρασε βέβαια και δεν ακούμπησε, αφήνοντας και ένα εγγόνι να υπάρχει, έτσι μήπως και δοθεί μια πιο juicy συνέχεια στην ιστορία της. Αν και ο φυσικός της πατέρας, ο Marc, στην αρχή της σειράς ήταν ένας γοητευτικός κακός που χώρισε την Addison και τον Derek, στη συνέχεια οι fans του έδωσαν άφεση αμαρτιών καθώς έγινε ζευγάρι με την αδερφή της Meredith, τη Lexie Grey και κάθε ένας που έμπαινε εμπόδιο σε αυτή τη σχέση, έμπαινε σε black list. Η Sloan ήρθε, δημιούργησε προβλήματα -αχρείαστα θα λέγαμε- και έφυγε από τη ζωή τους, χωρίς να αφήσει σημάδια και χωρίς κανείς να τη θυμάται.

Τελικά, ο Marc και η Lexie είχαν το γνωστό αεροπορικό ατύχημα που τους «ένωσε» και το νοσοκομείο πλέον ονομάζεται Grey Sloan Memorial Hospital.

 

«Dr. Robert Stark» (2010-2011) – Peter MacNicol

The Best Grey's Anatomy Doctors, Ranked - TV Guide

Δεν ξέρουμε αν ο ηθοποιός Peter MacNicol τρελαίνεται να παίζει τους ρόλους του ενοχλητικού, του εκνευριστικού και του χαζού, αλλά όσες φορές το έχει κάνει ήταν εξαιρετικός. Αρκεί να θυμηθούμε την κατασκήνωση που πήγε η Wednesday στο «Addams Family Values» το 1993 και τον Dr. Janosz Poha, που τα έκανε όλα μαντάρα στο «Ghostbusters 2» το 1989. Στο ρόλο του Διευθυντή της Παιδιατρικής Dr. Robert Stark, μας έκανε όχι απλά να τον μισήσουμε, αλλά να σιχαθούμε ακόμα και τη λέξη «Tiramisu». Αδιάλλακτος και αμετακίνητος στις θέσεις του και στις διαγνώσεις του, δημιουργούσε προβλήματα με την αδιαφορία και την αγένειά του.

Ειδικά στο επεισόδιο που κατηγόρησε τη Meredith που τον κάλεσε, στερώντας του τη δυνατότητα να απολαύσει το γλυκό του, εκεί «μισήθηκε» από το κοινό όσο κανείς άλλος. Μόνο στο σημείο που πρότεινε την April ως Chief Resident πήγαμε λίγο να αλλάξουμε γνώμη, αλλά δεν ήταν αρκετό.

 

«Dr. Paul Stadler» (2017-2018) – Matthew Morrison

Grey's Anatomy Characters We Hated Most - TV Guide

Νομίζαμε ίσως, ότι μετά τον Dr. Stark δε θα υπήρχε άλλος villain στη σειρά, αλλά τελικά στη 13η σεζόν διαψευστήκαμε. Μέχρι σήμερα είναι ο πιο μισητός χαρακτήρας που πέρασε ποτέ από τη σειρά και αυτό οφείλεται τόσο στο άσχημο παρελθόν που είχε με τη Jo Wilson, όσο και στο απυρόβλητο που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο λόγος για τον Dr. Paul Stadler, έναν διάσημο και πετυχημένο γιατρό στον κόσμο του Grey’s Anatomy, ο οποίος όμως στην προσωπική του ζωή ήταν ένας εγκληματίας. Ήταν παντρεμένος με τη Jo Wilson, την οποία κακοποιούσε συστηματικά. Η Jo στην προσπάθειά της να ξεφύγει, άλλαξε ταυτότητα και τόπο κατοικίας. Παρόλα αυτά ο Stadler την ανακάλυψε και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη στιγμή της συνάντησης στο διάδρομο του νοσοκομείου, με τη Jo να παθαίνει σοκ. Τον είδαμε σε 4 επεισόδια στη 13η και στη 14η σεζόν, όπου προσπάθησε να εκφοβίσει τη Jo αλλά και τη σύντροφό του με κάθε χειριστικό τρόπο.

Όταν μετά από ένα ατύχημα θα καταλήξει στο νοσοκομείο τραυματισμένος, θα προσπαθήσει για ακόμη μία φορά να δείξει την υπεροψία και την ακόμα πιο dark πλευρά του εαυτού του. Η ερμηνεία του Matthew Morrison ήταν εκπληκτική και αυτό φάνηκε στις αντιδράσεις του κοινού, ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο που εμφανίστηκε. Ο ρόλος αυτός του Stadler ήταν ένας από τους πιο καθοριστικούς στη σειρά, καθώς προέβαλλε με τον πιο αυθεντικό τρόπο την κακοποίηση – ψυχική και σωματική – που μπορεί να υποστεί μια γυναίκα που ζει με έναν τέτοιο άνθρωπο.

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου