«Το όνομά μου είναι Wang Deshun, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Shenyang της Κίνας. Πολλοί άνθρωποι άρχισαν να με παρατηρούν μετά από ένα catwalk show. Κάποιοι άνθρωποι με αποκαλούν ο «πιο καυτός παππούς». Κάποιοι επίσης είπαν ότι είμαι ένα στιγμιαίο viral trend του διαδικτύου.  Αλλά ξέρετε κάτι, για να προετοιμαστώ για αυτή τη μέρα, προετοιμάζομαι εδώ και 60 χρόνια. Στα 24 μου ήμουν ηθοποιός του θεάτρου, στα 44 άρχισα να μαθαίνω αγγλικά, στα 49 δημιούργησα το δικό μου θίασο παντομίμας και πήγα στο Πεκίνο όπου έγινα «Beijing Drifter». Δεν είχα τίποτα στο όνομά μου, ξεκίνησα τα πάντα από το μηδέν. Στα 50 μου μπήκα για πρώτη φορά στο γυμναστήριο και ξεκίνησα να γυμνάζομαι. Στα 57 μου ξαναγύρισα στη σκηνή και δημιούργησα τη μοναδική παγκοσμίως performance act με το όνομα «Living sculpture performance». Στα 70 μου άρχισα πραγματικά να γυμνάζομαι. Στα 79 έκανα το πρώτο μου catwalk. Είμαι στα 81 μου και πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα κάτι για μένα να κάνω. Έχω ακόμα όνειρα που θέλω να πραγματοποιήσω. Πιστέψτε με οι δυνατότητες μας είναι κάτι που χρήζει εξερεύνησης. Όταν πιστεύεις ότι είναι πολύ αργά, πρόσεξε αυτό να μη γίνει δικαιολογία, για να τα παρατήσεις. Κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει την επιτυχία, εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό. Όταν έρθει η ώρα να λάμψεις, φρόντισε να είσαι ο πιο λαμπερός». Αυτά είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ο Wang Deshun στο Credit Suisse Bullet Magazine. Ένας καλλιτέχνης, ηθοποιός και μοντέλο, που κατάφερε ένα σωρό πράγματα σε μια ηλικία που πολύ θεωρούμε ότι δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε τίποτα.

Γεννήθηκε το 1936 στη Shenyang της Κίνας και στα 24 έκανε τα πρώτα του βήματα στο θεατρικό σανίδι. 25 χρόνια μετά δημιούργησε μία δική του εκδοχή της παντομίμας με το όνομα «model pantomime». Το 1985 έγινε ο πρώτος κινέζος καλλιτέχνης της μιμικής τέχνης που ανέβηκε σε διεθνές θεατρικό σανίδι και 10 χρόνια μετά συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα διασημότερα πρόσωπα του κόσμου όπως αυτή ορίστηκε από την American Biographical Association. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Το γεγονός που τον ξεχώρισε από άλλους καλλιτέχνες μέχρι και σήμερα είναι ότι τα περισσότερα πράγματα που τον έκαναν διάσημο, τα κατάφερε σε μια προχωρημένη ηλικία. Θεωρείται ένας πραγματικός influencer της ζωής με ό,τι έχει καταφέρει μετά την ηλικία των 40 χρόνων να είναι αξιοζήλευτα και αξιομνημόνευτα.

Για παράδειγμα, η καριέρα του στο modeling ξεκίνησε, όταν τα περισσότερα μοντέλα κατεβαίνουν από την πασαρέλα και τελειώνουν την καριέρα τους. Το 2015 περπάτησε στην πασαρέλα για λογαριασμό της χειμερινής collection του σχεδιαστή Hu Sheguang στην Εβδομάδα Μόδας του Πεκίνου. Ανέβηκε στην πασαρέλα γυμνόστηθος, χαιρετώντας τον κόσμο και σίγουρα περήφανος που κατάφερνε να κάνει κάτι ακόμα στη ζωή. Και όποιος δεν τον γνώρισε μέχρι τότε, πλέον τον ξέρει από αυτή του την παρουσία. Με αυτό του catwalk έδωσε μια απάντηση σε όσους σχεδιαστές δεν τολμούν να διαλέξουν μοντέλα για τις πασαρέλες που είναι μεγάλα σε ηλικία και δίκαια του χάρισε τον τίτλο του «πιο hot παππού» στην Κίνα.

Δε σταμάτησε όμως εκεί. Το 2015 έγινε brand ambassador της εταιρείας Reebok με το σύνθημα «Be more human», όπου εκεί μάθαμε ότι ξεκίνησε να γυμνάζεται και να αναγεννιέται πολύ μετά τα 40. Αλλά αυτό δεν του ήταν αρκετό και το 2021 έβγαλε δίπλωμα πιλότου. Τώρα πλέον ούτε ο ουρανός δεν του βάζει όρια. «Η φύση ορίζει την ηλικία αλλά εσύ καθορίζεις το μέσα σου» είχε δηλώσει για τα χρόνια που γράφει η ταυτότητά του. Παρόλο που έχει δύο παιδιά και ένα εγγόνι, τα μαθήματα ζωής που δίνει είναι μαθήματα για μικρούς και για μεγάλους. Σήμερα πλέον στα 87 του σχεδόν είναι ένα σύμβολο της φράσης «Ποτέ δεν είναι αργά» και η επιθυμία του είναι να δώσει το παράδειγμα και για άλλους ανθρώπους να κυνηγήσουν τα όνειρα τους σε όποια ηλικία και αν είναι. Αρκεί να θυμούνται ότι όταν θα πρέπει να λάμψουν, να είναι αυτοί που θα λάμψουν περισσότερο.

Συντάκτης: Κέλλυ Ιακωβίδου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη